A River nyert az ősrangadón

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.03.15. 22:35
Címkék
A labdarúgás csapatjáték, ám kiemelkedő egyéni teljesítmények nélkül elképzelhetetlen ez a sportág (is) - jól példázza ezt az 5. forduló, hiszen a legtöbb találkozón egyéni megoldásokon múlt a győzelem, valamint a pontok sorsa.
Az Arsenal számára fontos volt a hét végi mérkőzés: a klub a 100. első osztályú találkozóján szerepelt. A világbajnok Burruchaga által edzett csapat a 89. percig vesztésre állt, ráadásul úgy, hogy tizenegyest is hibázott. Egy perccel a lefújás előtt azonban megkönnyebbülhetett az Arsenal: a csereként beálló Denis az idén először gólt szerzett, és pontot mentett a csapatának. Az Almagro is későn nyugodhatott meg, 90 percig ugyanis vezetett ellene az Huracán, mígnem az utolsó pillanatban Duarte betalált a kapuba - a Huracán bánhatja, hogy nemrégiben nemet mondott a játékos megszerzésére… (A meccs után egyébként lemondott Morant, a Huracán edzője.)A Newell’s remek középpályása, Belluschi a hétközi Mexikó-Argentína barátságos összecsapáson (1-1) az albiceleste kulcsfigurája volt, és formáját sikerült átmentenie a bajnokira is: az ő góljával nyert a "Lepra". A Lanúsban egy csatár, Graf volt a főszereplő, aki karrierje első mesterhármasát jegyezte, igaz, csapata így is csak egy pontra volt jó. A Vélez a forduló egyik rangadóján Gracián és Zárate révén könnyedén győzte le a San Lorenzót, amely egyre mélyebbre süllyed, a "szentek" - akik az idény előtti kupaidényben a legjobbak voltak - immár a negyedik vereségüket könyvelték el. A Colón szurkolói az új edzőt, Martinót, illetve a csatárt, Fuertest tapsolták meg. Az új trénerrel a csapat végre nyert az idén, Fuertes pedig idei első meccsén egyből gólt szerzett.A Bocában a csapatkapitány, Cagna és a kapus, Abbondanzieri emelkedett ki. Cagna a genovaiak egyetlen veszélyes helyzetét gólra váltotta, míg a hálóőr a második félidőben, amikor teljesen beszorították az arany-kékeket, a Gimnasia összes kísérletét hárította; a Boca fellélegezhet - 98 nap után nyert ismét idegenben -, míg a "farkasoknál" egyre nagyobb a válság, Ischia edző a meccs után távozott is.A játéknap legnagyobb rangadóján, a River-Racing találkozón csupán a 24 éves Lucho González volt elemében, az ő gólja döntötte el a mérkőzést. González találatának hála, a River már egyedül vezeti a táblázatot, miközben a középpályás értéke egyre csak emelkedik - a Corinthians és a Porto után a Deportivo La Coruna is meg akarja szerezni.Clausura (Zárás)
5. forduló: Argentinos Juniors-Arsenal 1-1 (Carrario 71., ill. Denis 89.), Banfield-Newell’s Old Boys 0-1 (Belluschi 17.), Independiente-Olimpo 1-1 (Carrizo 29., ill. Alvaro Mello 67.), Vélez Sársfield-San Lorenzo 2-0 (Gracián 2., R. Zárate 35.), River Plate-Racing Club 1-0 (L. González 47.), Instituto-Estudiantes La Plata 0-3 (Pavone 39., 71., Krupoviesa 87.), Huracán de Tres Arroyos-Almagro 1-1 (Caggiano 73., ill. Duarte 90.), Colón-Quilmes 2-1 (G. Hernández 4., Fuertes 5., ill. Bastianini 81.), Rosario Central-Lanús 3-3 (Papa 3., Rubén 56., Ferrari 66. - 11-esből, ill. Graf 20., 53., 72.), Gimnasia La Plata-Boca Juniors 0-1 (Cagna 38.)
Az élcsoport: 1. River Plate 13 pont, 2. Rosario 11, 3. Estudiantes 10, 4. Newell’s 9 (4-1), 5. Racing Club 9 (4-2), 6. Lanús 8 ---- B ---- G
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik