Gera győztes gólja 291-szeres pénzt fizet

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.03.14. 12:27
Címkék
A bajnokságban listavezető és a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó Chelsea vendége lesz kedden este a Stamford Bridge-en a West Bromwich Albion. Gera Zoltán csapata a 28. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolja Londonban José Mourinho csapata ellen. Gera egyike annak a nyolc játékosnak, akik a Premiership mostani szezonjában gólt tudtak rúgni a Chelsea-nek.
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?
Gera Zoltánt gólszerzés után köszöntik a csapattársai. Vajon a Stamford Bridge-en lesz-e rá alkalmuk ismét?

Gera Zoltán szerint az utóbbi fordulókhoz képest egészen más mérkőzés vár csapatára, a West Bromwich Albionra kedden a Chelsea otthonában.

"Az utóbbi hetekben rendre olyan meccseket játszottunk, amelyeken óriási volt a tét - mondta Gera a Nemzeti Sport Online-nak. - Úgy is mondhatjuk, hogy sorozatban játszottuk a kiesési rangadókat, minden mérkőzés élet-halál harc volt számunkra. Nagy volt a tét, nagy volt rajtunk a nyomás."

"A mostani alkalom egészen más, hiszen a listavezetővel játszunk, és már előre leírtak, esélytelennek tartanak bennünket. Azt hiszem, emiatt kicsit könnyebb lesz, a tét nem nyomaszt majd bennünket."

Gera beszélt arról, hogy az edzőjük, Bryan Robson is hasonló gondolatokkal küldi őket harcba, és azt tanácsolja a futballistáinak, hogy élvezzék a játékot.

"Azt mondta, ő is úgy érzi, hogy meccsről-meccsre javul a csapat. Én pedig úgy vagyok vele, hogy előre elveszített mérkőzés nincsen. Ha az Arsenal ellen sikerült pontot szereznünk Londonban, akkor most is sikerülhet. A Chelsea valóban nagyon nehéz mérkőzéseken van túl a Bajnokok Ligájában és a kupában, a játékosainak nem lehet egyszerű felpörögni egy ilyen mérkőzésre, mint a holnapi."

Szavazás

Ön szerint lő gólt Gera Zoltán a Chelsea-nek?

A magyar válogatott csapatkapitánya a saját fizikai felkészültségéről annyit mondott: a héten kicsit kevesebbet edzett a csapat, mint korábban, de jó erőállapotban van.

"Igaz, hogy mindkét lábamon be van dagadva egy-egy ujjam, mert ráléptek, de kapok egy speciális kötést, és ettől simán tudok játszani. A követendő taktikát még nem ismerem, de elképzelhető, hogy ezen a mérkőzésen nem a jobb oldalon játszom majd, mint általában, hanem egy csatárral kezdünk, és én mögötte helyezkedem majd el. Mondom, ez még nem biztos, de a héten többfajta variációt is gyakoroltunk, ezért jegyeztem meg."

Gera egyébként nyolcadmagával azok közé tartozik, akik az angol élvonal 2004-2005-ös idényében gólt tudtak rúgni a listavezető Chelsea-nek. A magyar válogatott csapatkapitánya kedden megpróbálhatja megismételni októberi bravúrját, amikor Birminghamben az 56. percben, 2-0-s Chelsea-vezetésnél nagyszerű góllal szépített, megszerezvén szezonbeli harmadik bajnoki találatát.

S hogy kik azok, akik Gerán kívül képesek voltak bevenni a kékek kapuját? A listában azért komoly nevek is találhatók: James Beattie (korábban Southampton, most Everton), Nicolas Anelka (korábban Manchester City - az ő találata győzelmet ért), Papa Bouba Diop (Fulham), Kevin Davies (Tottenham Hotspur), Rahdi Jaidi (Bolton Wanderers), Thierry Henry (Arsenal - ő kétszer is bevette a Chelsea kapuját) és Leon McKenzie (Norwich City).

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?

A West Brom-Chelsea mérkőzés idején október 30-át írtunk, azóta több mint öt hónap telt el, s Gera időközben a "Baggies" vezéregyéniségévé nőtte ki magát. A Chelsea elleni mérkőzés előtt a West Bromwich Albion fogadóirodája, a Baggiesbet több helyen is szerepelteti a tétlapján a magyar játékost mint potenciális gólszerzőt.

Aki például arra fogad, hogy az utolsó előtti helyen álló birminghami kiscsapat 1-0-ra győz a Stamford Bridge-en, és a győztes találat Gera Zoltán nevéhez fűződik majd, 291-szeres pénz remélhet. Aki arra tesz, hogy a magyar játékmester szerzi a mérkőzés első vagy utolsó gólját, a pénze huszonegyszeresét nyerheti vissza, míg az a játékos, aki szerint Gera gólt lő, de nem határozza meg, hogy mikor, hatszoros nyereményhez jut.

Robben újra játszhat

Felépült sérüléséből és kedden már pályára léphet a West Bromwich Albion elleni elmaradt mérkőzésen Arjen Robben, a Chelsea holland csatára. A fiatal szélső még február 2-án, a Blackburn elleni találkozón szenvedett sérülést, amikor csúnyán felrúgta őt a dél-afrikai Aaron Mokoena.
A huszonhatodik évében járó magyar futballista a 16. helyen van a tétlapon, ami azt jelenti, hogy a bukmékeriroda szerint tizenöt játékosnál valószínűbb a gólszerzés, mint az ő esetében.

Geránál a West Bromwich Albion csapatából Robert Earnshawnak (5-szörös szorzó) és Nwanko Kanunak (4,5) van nagyobb esélye arra, hogy gólt szerez a mérkőzésen, míg a Manchester Unitedtől kölcsönkapott Kieran Richardson kilátásait ugyanúgy ítélik meg, mint a magyar játékosét.

A listát Didier Drogba vezeti, a Chelsea elefántcsontparti csatárára fogadók 1,72-szeres nyereményben reménykedhetnek. Érdekesség, hogy a West Brom csatárát, Robert Earnshaw-t még John Terry, a Chelsea védője (mellesleg csapatkapitánya) is megelőzi a sorban, azaz a vendégjátékosokat - és a bennük bízó "befektetőket - papíron nem sok jóval kecsegtetik a "bukik".

Mindez a legkevésbé sem zavarja Gera Zoltán csapattársát, Jonathan Greeninget, aki a klub hivatalos weboldalán kijelentette: az egész csapat úgy utazott el Londonba, hogy szeretné felborítani a papírformát.

A Middlesbroughtól Gerával egy időben érkezett, vele egykorú középpályás persze nem a győzelemről beszél, szerinte már a döntetlen is hatalmas eredmény lenne.

"Soha nem lehet tudni, mi történik. Itt van például az Arsenal, amellyel döntetlent játszottunk a saját otthonában. A Chelsea egy csomó igen nehéz mérkőzésen van túl, ami jól jöhet nekünk. Még ha nem is tudunk győzni, egy döntetlen is segíthet nekünk abban, hogy még jobban összekovácsolódjon a gárda" - nyilatkozta Greening.

Mindent összevetve a világ csodája kellene ahhoz, hogy a 19. helyen álló, a kiesés ellen elkeseredetten küzdő West Brom megfossza hazai veretlenségétől José Mourinho csapatát. A két együttest 50 pont választja el egymástól a tabellán, Geráék valószínűleg már annak is örülhetnek majd, ha néhány cselük sikerül a londoniak ellen.

Persze, soha nem lehet biztosan tudni, mit történik egy futballmeccsen. Még az is elképzelhető, hogy érdemes Gera győztes góljára fogadni. Kettőszázkilencvenegyszeres szorzóval…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik