Szerencsés japán siker

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.02.09. 23:38
Címkék
Szerencsére nem volt dolga annak a 3500 rendőrnek, aki a politikai feszültségektől terhelt Japán-Koreai NDK mérkőzés rendjére felügyelt. A hazai közönség példamutatóan viselkedett, megtapsolta az ellenfél himnuszát, és jutalmul a végén szerencsés diadalnak örülhetetett. A japánok sikerét még értékesebbé teszi, hogy csoportjuk másik meccsén Irán csak 0-0-t ért el Bahrein ellen.
Szaitamában már a 4. percben vezetést szereztek a hazaiak, Ogaszavara Micuo a brazíliai születésű Alex ellen elkövetett szabálytalanságot torolta meg egy szépen a hálóba csavarodó lövéssel. Az észak-koreaiakat azonban nem törte össze a korai hátrány, sőt, tökéletesen megérdemelték az egyenlítést: egy óra elteltével Nam Szong Csol éles szögből bombázott a rövid felső sarokba. Később is volt még nagy helyzetük, igaz, ilyet Takahara Naohiro is felmutathatott vagy kettőt. A hosszabbításban Szim Szung Csol rosszul ért egy beadáshoz, Oguro Maszasi pedig közelről megszerezte a győztes gólt."Fájdalmas így veszíteni. Úgy terveztük, hogy sokat fogunk támadni, igyekeztünk is minél bátrabban játszani" - tárta szét a karját a vendégeket irányító Jun Dzsong Szu. "Riválisaink nagyon megnehezítették a dolgunkat. Széttördelték a játékunk ritmusát, hibákra kényszerítettek minket, de az utolsó pillanatig harcoltunk" - így a japán együttes szövetségi kapitánya, a brazil Zico.A másik csoport egyik esélyese, Dél-Korea sokkal simábban nyert. Kuvait legjobbjai dideregve szenvedtek a szöuli hidegben, a kaput sem igen találták el, Li Dong Guk ellenben szépségdíjas kapáslövéssel adta meg az alaphangot az első félidő közepén. A másodikat a PSV futballistája, Li Jung Pjo jegyezte, s 2-0 is maradt a végeredmény. "Mindenki nagyon keményen dolgozott, teljesen elégedett vagyok a látottakkal, a megszerzett három ponttal meg különösen" - mondta a vb-negyedik csapat holland szakvezetője, Jo Bonfrere.Szaúd-Arábia a válogatottságtól egyszer már visszavonult Szami el-Dzsaber révén vezetetett Taskentben, hanem a tavalyi ázsiai kontinensbajnokságon 1-0-val jobbnak bizonyuló üzbégek a ráadásban egyenlítettek.Világbajnoki selejtezők, ázsiai zóna
A-csoport: Üzbegisztán-Szaúd-Arábia 1-1 (Szolijev 93., ill. el-Dzsaber 76.), Dél-Korea-Kuvait 2-0 (Li Dong Guk 24., Li Jung Pjo 81.)
B-csoport: Japán-Koreai NDK 2-1 (Ogaszavara 4., Oguro 92., ill. Nam Szong Csol 61.), Bahrein-Irán 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik