Minden fronton biztosan

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 21:32
Címkék
A Chelsea továbbra is mind a négy fronton áll, mivel vasárnap - mondani is felesleges: gólt sem kapva - biztos győzelemmel búcsúztatta a Birmingham Cityt az FA-kupa negyedik fordulójában.
Ezúttal nem a támadósor húzóemberei, hanem védők szerezték a gólokat (bár John Terryt, amilyen eredményes ebben az idényben, akár az első csoportba is lehetne sorolni).
A gólzsákok egyébként azért nem villogtak, mert José Mourinho megengedhette magának, hogy Frank Lampardot, Didier Drogbát és Arjen Robbent a kispadra ültesse, s csak akkor küldje be, amikor az ellenfél egygólos hátrányban túlságosan szívósnak mutatkozott. Az az első találat a 6. percben született, Damien Duff szögletét a nevetségesen egyedül felugró Robert Huth bólintotta be. Ezután hosszú és élvezetes mezőnybeli küzdelem bontakozott ki, amely időről időre egy-egy kisebb helyzetben csúcsosodott ki, csakhogy a kapusok eszén sokáig nem lehetett túljárni.
Egészen a 80. percig, amikor már amúgy is nagyon érett a gól - de mindkét oldalon. Az egyenlítésért elkeseredetten küzdő Birmingham olykor tűzijátékot rendezett Carlo Cudicini kapuja előtt, viszont a Robben és Drogba által vezérelt kontrák mindegyike roppant veszélyes volt. Ha a holland kicsit önzetlenebb, Terry hajrában fejelt gólja már nem osztott, nem szorzott volna - így viszont a válogatott bekk döntötte el végleg a találkozó sorsát.

A német válogatott Huth (balról a második) szerezte a Chelsea vezetô gólját a Birmingham ellen
A német válogatott Huth (balról a második) szerezte a Chelsea vezetô gólját a Birmingham ellen
A német válogatott Huth (balról a második) szerezte a Chelsea vezetô gólját a Birmingham ellen
Ugyancsak továbbment a Bolton Wanderers, de ahhoz képest, hogy a harmadik ligás Oldham Athletic volt az ellenfél, meglehetősen nehezen. Igaz, a portugál támadó, Ricardo Vaz Te korán megszerezte a vezető gólt, egy remekbe szabott fejessel. Hanem az Oldham nem adta fel, egyenrangú partnernek bizonyult, s még a hajrában is eljutott néhány ígéretes helyzetig.

FA-kupa
4. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Chelsea-Birmingham City 2-0 (Huth 6., Terry 80.), Oldham Athletic (III. osztályú)-Bolton Wanderers 0-1 (Vaz Te 9.)

Tv: a Sport1 19.30-tól sugározza az FA-kupa-forduló összefoglalóját

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?



---- V ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik