Újabb német siker a Vk-n

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2005.01.24. 00:46
Címkék
Azt már a szombati, magyar döntős nélküli egyéni verseny után sejtettük, hogy vasárnap nem lesz könnyű dolguk vívónőinknek. De úgy is fogalmazhatunk: nem vághattak neki vérmes reményekkel a csapatversenynek.
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Duplitzer és a németek örülhettek (Fotó: Farkas József)
Egyrészt azért, mert egyetlen válogatott helyzete sem könnyű két alapembere nélkül - mint ismert, csapatunkból hiányzott a kétszeres olimpiai bajnok, ismét kisbabát váró Nagy Tímea, valamint az egyéni viadal tavalyi győztese, Hormay Adrien -, no és azért sem, mert az első fordulóbeli vetélytárs nem volt más, mint az egyáltalán nem lebecsülendő Ukrajna. Akik végigkövették a budapesti női párbajtőrnapok tudósításait, most bizonyára felkapják a fejüket: hogyhogy az ukránok? Ôk a büntetés elkerülése érdekében visszaléptek az egyéni versenytől. Valóban, de a csapatverseny más, ott tiszta lappal indul mindenki, arra nem érvényesek az egyéni küzdelem szabályai.
Szóval, a 16 között az ukránokkal mérkőztek lányaink, és kezdetben minden az elképzelésünk szerint alakult: hat forduló során öttalálatnyi előnyt szereztek. Utána azonban Mincza és Tóth is kikapott, és az utolsó asszóra 20:18-as vezetésünknél lépett pástra újdonsült országos bajnokunk, Szász Emese és Vibornova. Szász 20:14-re kikapott, és ez azt jelentette, hogy a vetélytárs 38:34-es sikerrel került a nyolc közé - mi meg vívhattunk az alsó ágon.
Ott aztán hiába nyerte meg mind a három mérkőzését a már Mincza nélkül vívó együttesünk - ez éppen a kilencedik helyhez volt elég. Ami az alsó ágon a legjobb ugyan, de a szurkolók nem ehhez vannak hozzászokva.
Ez a verseny is valós képet adott vívósportunkról: a menők után nagy az űr. Ha ilyen-olyan okok miatt a klasszisokra nem számíthatunk, a mögöttük lévők még nem tudják megfelelő szinten pótolni őket. Az aranyérmet az egyéni versenyen győztes Imke Duplitzer vezérelte németek szerezték meg, a tavalyi első Kínának ezúttal a bronz jutott.

Női párbajtpőr csapat vk, Nemzeti Sportcsarnok
A 16 között: Ukrajna-Magyarország 38:34 (Tóth +1, Mincza 0, Szász -5). A 9-16. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:32 (Tóth +9, Szász +4, Révész 0).
A 9-12. helyért: Magyarország-Ausztria 45:31 ((Szász +6, Révész +5, Tóth +3).
A 9. helyért: Magyarország-Olaszország 45:39 (Révész +4, Szász +4, Tóth -2).
Az 5. helyért: Franciaország-Ukrajna 45:38. A 3. helyért: Kína-Oroszország 34:32.
Döntő: Németország-Észtország 21:17.
A végeredmény: 1. Németország (Imke Duplitzer, Claudia Bokel, Britta Heidemann, Marijana Markovic), 2. Észtország (Alekszejeva, Vosu, Rohi), 3. Kína (Li Na, Sen Vej-vej, Cseng Li, Lou Hszüao-jüan), 4. Oroszország, 5. Franciaország, 6. Ukrajna,… 9. Magyarország (Mincza Ildikó, Tóth Hajnalka, Révész Julianna, Szász Emese)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik