Kőbánya menti meg a sikeres műhelyt

SAL ENDRESAL ENDRE
Vágólapra másolva!
2005.01.12. 22:39
Címkék
Szerda délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentették be azt, amit lapunk már tegnap hírül adott, vagyis, hogy a Spartacus úszószakosztálya elhagyja az egyesületet és a továbbiakban a Kőbánya SC-ben készül tovább.
Mindezt a helyszínen megjelenő Andó Sándor, Kőbánya polgármestere is megerősítette. Mint kiderült, a X. kerület első emberét Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke kereste meg még kedden, mondván: orvosolni kellene a Cseh Lászlót és Risztov Évát is soraiban tudó műhely gondjait. Andó hamar döntött, így szerdán már hivatalossá vált, a Kőbánya SC jelenti a megoldást. Az egyesület amúgy százszázalékos önkormányzati tulajdonban van, január elejéig csak szabadidős tevékenységhez adta a nevét. Január első napjaiban azonban leigazolták a birkózó Branda Gyulát, és most az úszókon a sor. Andó Sándor azt is közölte, megnyugtató anyagi hátteret tudnak biztosítani Kőbánya büszkeségeinek, ami várhatóan nem jelent a korábbinál nagyobb tehertételt, hiszen az önkormányzat így is évi 25 millió forinttal támogatta a Spartacust. Ez a pénz mostantól a Kőbánya SC számlájára kerülhet. Turi György, az úszóműhely vezetője természetesen örömmel vette Andó bejelentését, mondván: végre nyugodt háttér mellett dolgozhatnak majd.

Risztov Éva társaival együtt a Kôbánya SC-ben folytatja pályafutását (Fotó: Meggyesi Bálint)
Risztov Éva társaival együtt a Kôbánya SC-ben folytatja pályafutását (Fotó: Meggyesi Bálint)
Risztov Éva társaival együtt a Kôbánya SC-ben folytatja pályafutását (Fotó: Meggyesi Bálint)
Mindezt megerősítette Cseh László és Risztov Éva is, akik a következő világversenyen (nyáron, a montreáli világbajnokságon) már a Kőbánya SC sapkájában tempózhatnak. A sajtótájékoztatón Pazár Sándor, a Bp. Spartacus elnöke is megjelent (meghívót nem postáztak neki). Habár többen állították, az úszóműhely nélkül maradt klub első embere vitát kezdeményez, mindez elmaradt. Nem is baj. Vitáztak már eleget…


Nem pályáznak a vb-re
A Magyar Úszószövetség elnöksége úgy döntött (szavazás után), hogy nem pályázik a 2009-es vizes világbajnokság rendezésére. Mindez válaszlépésként is felfogható, hiszen mint ismeretes, több fórum is az ellen foglalt állást, hogy a 2009-es eseménynek a Margitsziget adjon otthont. A szövetség ezzel a döntéssel azt kívánja elősegíteni, hogy legalább a 2006-os - már elnyert - Európa-bajnokságot meg tudják rendezni a Margitszigeten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik