Melyik város a távolabbi?

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.01.04. 21:05
Címkék
A 22. forduló hétfő esti mérkőzésén a West Bromwich Albion - elszalasztva a lehetőséget, hogy elmozduljon a tabella utolsó helyéről - hazai pályán döntetlent játszott a gyengélkedő Newcastle Uniteddel.
Pedig Bryan Robson, a sereghajtó vezetőedzője engedett a szurkolói követelésnek, egyszerre három csatárt küldött csatába. E változtatásnak egyébként Gera Zoltán kezdőcsapatbeli helye esett áldozatul, a magyar légiós csak az utolsó hét percre állt be. Tekintve, hogy Nwankwo Kanu, Robert Earnshaw és Geoff Horsfield képtelen volt betalálni, csodálkoznánk, ha legközelebb nem kerülne vissza.
A meccset egyik fél sem tudta uralni, a Newcastle veszélyes lövésekkel (közülük Lee Bowyeré a kapufán csattant), míg a West Bromwich gyors kontrákkal (az egyik végén tizenegyesgyanús helyzetben esett el Horsfield) veszélyeztetett. "Mióta itt vagyok, szinte minden hazai bajnokinkat elvesztettük, úgyhogy ez az egy pont előrelépésnek tekintendő. Végre nem kaptunk gólt, erre lehet építeni" - vont mérleget Bryan Robson.
A Birmingham City a Blackburn Rovers Robbie Savage-re tett második ajánlatát is elutasította, mondván: az csak kicsivel volt magasabb az elsőnél. Savage maga kérte, hogy elmehessen a kékektől, mert Wrexhamben élő szülei súlyos betegek, s Blackburnben közelebb lehetne hozzájuk. "Együttérzünk Robbie-val, ezért is ajánlottunk fel neki egy autót sofőrrel, amely az egyesület költségén bármikor a rendelkezésére állna. De nem fogjuk engedni, hogy mások számunkra kedvezőtlen döntést kényszerítsenek ránk. Már csak azért sem, mivel ha a térképre nézünk, láthatjuk, hogy Birmingham szinte semmivel sincs messzebb Wrexhamtől" - mutatott rá a City klubigazgatója, Karren Brady.
Új csapata van Jamie Redknappnek: a Tottenham játékosa ingyen igazolhatott - egyelőre fél évre - a Southamptonhoz. Választásában nyilván szerepet játszott, hogy a "szentek" edzője nem más, mint az édesapja, Harry Redknapp. Ugyanezt az utat járja be a 22 éves Calum Davenport, de ő csak kölcsönben költözik a kikötővárosba.

Tv: a Sport1 21 órától élőben közvetíti a Southampton-Fulham mérkőzést
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik