Útra kel az élmezőny

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.12.27. 20:35
Címkék
Nincs megállás, karácsony másnapja után kedden is egymásnak esnek az angol csapatok. A 20. forduló párosításai muníciót szolgáltathatnak a megrögzött optimisták számára, akik szerint nem tekinthető véglegesnek az élboly összetétele, mivel mind a négy tagja nehéznek tűnő meccs előtt áll.
Robben remekel a Chelsea-ben
Robben remekel a Chelsea-ben
Robben remekel a Chelsea-ben
Robben remekel a Chelsea-ben
Robben remekel a Chelsea-ben
Robben remekel a Chelsea-ben
Az efféle fogalmakkal persze csínján kell bánni, elvégre a jelenlegi Chelsea számára egy mégoly jó formában lévő, otthon kimondottan erős Portsmouth sem feltétlenül jelent nehéz feladatot. Ha mondjuk a nyáron szerződtetett Arjen Robben úgy játszik, mint mostanában rendesen, előfordulhat, hogy az új tréner, Velimir Zajec hazai bemutatkozása csúfra sikerül.
A Manchester United Birminghambe utazik, az Aston Villához - a sérült Ruud van Nistelrooy nélkül. A "vörös ördögök" szerencséjére Wayne Rooneyt, aki a minap, a Bolton ellen már megint nem bírt magával, legfeljebb a hét második felében tilthatja el a fegyelmi bizottság - ha egyáltalán bűnösnek találja a videofelvétel alapján.
Az Arsenal az egyetlen szerdai mérkőzésen a Newcastle-nál vizitál, s vélhetően nem kell hosszasan bizonygatni, hogy az efféle látogatásba még a címvédőnek is beletörhet a bicskája. Még akkor is van erre esély, ha tudjuk, hogy Graeme Souness egyelőre képtelen talpra állítani a rábízott együttest, továbbá sok a sérültje, köztük a csapat kapitánya, a bárki ellen egy gólra mindig "jó" Alan Shearer.

A dobogós Everton ugyancsak idegenbe megy, s bár riválisa, a Charlton Athletic csak a középmezőnyben helyezkedik el, saját stadionjában jól szerepel: eddig az összecsapásai több mint felét megnyerte.
Ami a magyar légiósokat illeti: a Király Gábort és Torghelle Sándort foglalkoztató Crystal Palace a sorozatban hat győztes hazai meccs önbizalmával felvértezett Tottenham vendége lesz, míg Gera Zoltán West Bromwich Albionjának a Manchester City ellen kellene feledtetnie a Liverpooltól hazai pályán elszenvedett katasztrofális, 5-0-s vereséget.

Tv:a Sport1 16 órától a Portsmouth- Chelsea, 20.45-től az Aston Villa-Manchester United mérkőzést élőben, 19 órától pedig a Liverpool-Southampton találkozót csúsztatva sugározza, míg a Sport2 16 órától a Tottenham-Crystal Palace meccset közvetíti élőben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik