Meglőtték az edzőt

CS. I., G. P.CS. I., G. P.
Vágólapra másolva!
2004.12.23. 20:54
Címkék
Manizalesi otthona előtt lelőtték Luis Fernando Montoyát, az Once Caldas volt vezetődzőjét, akinek irányításával a kolumbiai kiscsapat nemrégiben - 53 év után először - aranyérmes lett hazája bajnokságában, majd általános elképedésre megnyerte a 2004-es Libertadores-kupát.
Montoya a nejét próbálta védeni
Montoya a nejét próbálta védeni
Montoya a nejét próbálta védeni
Montoya a nejét próbálta védeni
Montoya a nejét próbálta védeni
Montoya a nejét próbálta védeni
A 47 éves szakember nem halt bele a sérüléseibe, de orvosai szerint egész életére meg fog bénulni. A sikeredző azután állt fel az Once Caldas kispadjáról, hogy csapata két hete tizenegyesekkel elbukta a Világkupát a Bajnokok Ligája-győztes Porto ellen.
Szerda este éppen ajtót nyitott a bankból hazatérő feleségének, amikor az asszonyt addig motorral követő négy támadó pénzt kezdett követelni. Szemtanúk szerint Montoya a zsebébe nyúlt, mire a rablók kétszer nyakon lőtték és elmenekültek. A rendőrség azonban egy nap leforgása alatt elfogta a két férfit és a két nőt. Az áldozatot először a helyi kórházba, majd a medellíni Las Americas klinikára szállították, ahol azóta kétszer megműtötték.
Felhívtuk Kolumbiában Kocsis Imrét, az Once Caldas másodedzőjét, akivel két hónapja interjút is közöltünk. A 69 éves szakembert éppen akkor értük utol, amikor indulóban volt a kórházba. "Egész Kolumbia meg van döbbenve a történteken. Szerdán késő estig bent voltam, az orvosok szerint Luis túléli, bár sokáig ezt sem lehetett tudni. Viszont szinte biztos, hogy béna marad, mert a golyók a gerincét roncsolták szét. Most géppel lélegeztetik, és még egy-két napig mesterséges kómában tartják. Soha többé nem fog tudni dolgozni" - mondta megrendülten Montoya egykori munkatársa.
Kolumbia köztudottan a világ egyik erőszakkal leginkább fertőzött országa, ahol évente harmincezer embert gyilkolnak meg. Éppen tíz évvel ezelőtt lőtték agyon Andrés Escobart, az Atlético Nacional játékosát. Halálát akkoriban összefüggésbe hozták az öngóllal, amelyet másfél héttel korábban, az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon, a házigazdák ellen szerzett - s amely hozzájárult a kolumbiai válogatott kieséséhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik