Hét érem és málnás Sprite

SAL ENDRESAL ENDRE
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 20:27
Címkék
Gyurta Dániel. Tizenöt évesen olimpiai ezüstérmet nyert 200 méter mellen Athénban. Egyedülálló. Szenzációs. Cseh László. Az olimpián a bokatörés után olimpiai bronzérmes lett 400 méter vegyesen és csak négy (!) század választotta el a harmadik helytől 200 méter vegyesen. Ami viszont ennél is fontosabb: májusban, a nagymedencés Európa-bajnokságon aranyérmet nyert 400 méter vegyesen és 100 méter háton, valamint "betolta" bronzéremre a 4x100 méteres vegyes váltót. És még nincs vége: decemberben, a bécsi rövid pályás Európa-bajnokságon aranyat nyert 400 méter vegyesen (Európa-rekorddal!), ezüstöt 200 méter vegyesen és bronzot 100 méter háton. Nem volt vita, a Nemzeti Sportnál az év úszója Cseh László, akiről az alábbiakban kiderül, régen a Fradi focicsapatáért rajongott; számára az év együttese a Limp Bizkit; az év itala a Sprite málnaszörppel és azt is megtudhatjuk, hogy az év hazai legjobb női úszójának Kovács Ágnest tartja.
- Az év külföldi férfi úszója?
- Nem vitás, az amerikai Michael Phelps. Nagy versenyző és a kora ellenére hallatlanul érett, szinte századmásodperce tudja, hogy mennyit fog úszni. Ô a legjobb, nem kétséges.
- Mindenzt fájó szívvel mondja?
- Nem, nincs bennem rossz érzés.
- Az év külföldi női úszója?
- Az ukrán Jana Klocskova. Az olimpián is ugyanolyan profi volt, mint a korábbi években. Nincs nála jobb a hölgyeknél.

Cseh László úgy érzi, hogy ô volt az esztendô legjobb magyar úszója
Cseh László úgy érzi, hogy ô volt az esztendô legjobb magyar úszója
Cseh László úgy érzi, hogy ô volt az esztendô legjobb magyar úszója
- Az év hazai férfúszója?
- Gyurta Dani athéni ezüstérme fantasztikus produkció, én viszont nyugodt szívvel mondom, hogy én voltam a legjobb ebben az esztendőben. Éppen ezért volt bennem némi rossz érzés, amikor kiderült, az Év sportolója szavazáson nem kerültem a legjobb hat közé. Ebben az évben nyertem három Európa-bajnoki aranyat, egy ezüstöt és két bronzot, és ha nincs a bokatörésem az olimpia előtt, ott is többre lettem volna képes, mint egy bronzérem. Bánt, hogy nem kerültem hat közé, főleg, hogy a tavaly decemberi rövid pályás Eb-aranyamat - Dublinban úsztam - senki nem vette figyelembe. Nem tudom, miért nem lehet elérni, hogy az év sportolója szavazást ne december elején zárják le, hiszen így minden évben elveszik az úszó rövid pályás Európa-bajnokság, mint ahogy most a női kézilabda-válogatott hazai Eb-szereplése. Vagy akkor hívják a díjat az "Év nagy részének sportolója" címnek…

CSEH László
Született: 1985. december 3.
Klubja: Bp. Spartacus
Edzôje: Turi György
Kiemelkedô eredményei: olimpiai 3. (400 m vegyes, 2004), olimpiai 4. (200 m vegyes, 2004), vb-2. (400 m vegyes, 2003), 2x Európa-bajnok (100 m hát, 400 m vegyes, 2004), Eb-3. (4x100 m vegyes váltó, 2004), 2x rövid pályás Európa-bajnok (400 m vegyes, 2003; 400 m vegyes, 2004), rövid pályás Eb-2. (200 m vegyes, 2004), 2x rövid pályás Eb-3. (400 m vegyes, 2002; 100 m hát, 2004), 4x ifjúsági Európa-bajnok (100 m hát, 200 m hát, 400 m vegyes, 4x100 m vegyes váltó, 2003)
- Az év hazai női úszója?
- Kovács Ágnes, nem kétséges.
- Azt hittem, a rövid pályás Európa-bajnok Risztov Évára szavaz.
- Évinek nem ment jól az olimpián, Ági viszont - bár érmet ő sem nyert - fantasztikusan úszott.
- Az év külföldi labdarúgóklubja?
- Nálam az angol Chelsea.
- Az év legjobb hazai focicsapata?
- Régen foglalkoztatott a magyar foci, emlékszem, régen a Fradinak drukkoltam, nagy élmény volt, amikor a csapat bekerült a Bajnokok Ligájába. Mostanában viszont egyáltalán nem köt le a magyar foci.
- Az év versenye?
- Számomra a májusi, madridi Európa-bajnokságon a 100 méteres hátúszás döntője volt a csúcs. Nem én voltam az esélyes, de nyerni tudtam, megleptem az összes favoritot.
- Az év bulija?
- Még augusztusban Athénban, az úszóolimpia utolsó napjának éjszakáján a magyar úszókkal lementünk egy tengerparti szórakozóhelyre. Csodálatos volt. Kellemes idő, homokos part, két méterre a tengertől és közben finom italokat iszogattunk.
- Az év mozifilmje?
- Az Elveszett jelentés.
- Akciófilm?
- Nem, inkább szerelmi drámának mondanám. Elgondolkoztató, remek film, arról szól, hogy milyen egyedül élni egy idegen közegben, idegen kultúrában.
- Ezért nem fogadja el valamelyik amerikai egyetem ajánlatát?
- Szeretek Magyarországon élni.
- Az év könyve?
- Ne várjon valami különlegeset: van egy Matrix-paródia, azon rengeteget nevettem.
- A Matrix filmet ezek szerint nem kedveli.
- Dehogy, szeretem, ismerem, éppen ezért tetszett a paródiája is.
- Az év blamája a sportban?
- Athénban férfi 200 méter háton szabálytalan forduló miatt kizárták az amúgy elsőként célba érő amerikai Peirsolt, majd fél órával később mégis ő kapta az aranyérmet. Nevetséges.
- Az év színésze?
- A Pókember 2.-ben nagyon tetszett a főhős, Tobey Maguire játéka.
- Az év színésznője?
- Halle Berry.
- Az év zenekara?
- Nekem Limp Bizkit, nagyon tetszik az új lemezük.
- A versenyek előtt is őket hallgatja?
- Igen, meg Marilyn Mansont.
- Az kemény…
- Ahhoz, hogy a versenyre felpörgessem magamat, nem hallgathatok lágy szerelmes számokat. Az alvás előtt jó.
- Az év autója?
- Most láttam valamelyik újságban: Peugeot 907, egy csodálatos sportautó.
- És mivel jár?
- Egy Seat Leonnal. Fiatalos autó.
- Oda-oda teszi a lábát a gázpedálra?
- Eddig 130 volt a legtöbb, amivel mentem.
- A nagykörúton?
- Dehogy, autópályán.
- Az év legmeghatóbb pillanata?
- Amikor a bokatörésem után megnéztem a nekem szóló üzeneteket a Nemzeti Sport Online-on. Komolyan mondom, megkönnyeztem, hogy mennyien mellettem állnak.
- Az év legpechesebb napja?
- Az a bizonyos balatonfűzői, amikor lecsúszott a lábam a lépcsőn. Szörnyű volt, úgy nézett ki, ott sem lehetek az olimpián. Szerencsére ott lehettem.
- Kivették már a csavarokat?
- Igen, néhány napja.
- Az év sporteseménye a televízióban?
- Az olimpián végignéztem a magyar-orosz férfi kézilabdamérkőzést, ahol a bronzérem volt a tét. Fantasztikusan játszott a magyar csapat, sajnálom, hogy végül lemaradtak a harmadik helyről.
- Az év fogása?
- Sajnos idén egyszer sem jutottam el horgászni, remélem jövőre lesz lehetőségem rá. Az úszók között sokan horgásznak, elég ha csak a kapitányt, Kiss Lászlót, vagy az edzőmet, Turi Györgyöt említem.
- Az év zeneszáma?
- A The Rasmus egyik dala, a címe pedig: In the shadow.
- Az év fotója?
- Készült rólam egy felvétel verseny közben, tempó közben, már éppen jövök ki levegőért, ám még eltakar a vízfátyol. Furcsa, de látványos kép.
- Az év ebédje?
- Athénban elmentünk egy görög étterembe, ahol pompás girosztálat ettem. Fantasztikus volt.
- Az év itala?
- Az év elején Floridában voltunk edzőtáborozni, ott próbáltam ki a sprite-málnaszörp koktélt. Próbálja ki, parádés!

Az elmúlt 4 év győztesei
2003: Cseh László
2002: Risztov Éva
2001: Kovács Ágnes
2000: Kovács Ágnes ---- Habár a Nemzeti Sport szerint Cseh László az év úszója, amit Gyurta Dániel produkált Athénban, az valóban több, mint fantasztikus. Tizenöt évesen állt oda a rajtkőre. Kis túlzással, a semmiből jött… Mi ismertük persze, a világ viszont nem. A görög fővárosban megismerte. Az elődöntőben legyőzte az amerikai világcsúcstartót, Hansent. A döntőben pedig… Nos, ott is megismételte az elődöntős csodaúszását és csak a japán Kitadzsima tudott elé férkőzni. A világbajnok olimpiai bajnok lett. Papírforma. Az viszont nem, hogy jön valaki Budapestről, a Jövő SC-ből, és tizenöt évesen bohócot csinál a mezőnyből. Pedig így történt és nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megállapítsuk, jövőre, a montreáli világbajnokságon a japánnak is lehet félnivalója.
Gyurta volt a pozitív hős, Risztov Éva a negatív. Nem ment neki. Nagyon nem. Amikor 400 méter vegyesen nem került dobogóra, sejthető volt, lelkileg "rámehet" arra, hogy elmaradt a várva várt érem. Mert, hogy Risztov ezüsttel kalkulált. Valóban, az utóbbi években tényleg az volt a menetrend 400 méter vegyesen, hogy az ukrán Jana Klocskova nyer, második pedig Risztov. Athénban nem így történt, ez pedig megviselte Risztovot. Olyannyira, hogy 200 méter pillangón csak nyolcadik lett - pedig ott is Eb-ezüstérmes -, 400 méter gyorson döntőbe sem került, 800 méter gyorson pedig el sem indult. Hivatalosan azért, mert középfülgyulladást kapott. Hivatalosan. Valójában azonban azért, mert kikészült a sikertelenségtől. Nem is csoda, hosszú évek óta minden világversenyen ott van. Legtöbbször négy számban indul. Nyert egy rakás érmet, és Athénra elfáradt. Pszichésen. Pihenésre volt szüksége és a pihenő jól is jött számára, hiszen decemberben, a rövid pályás Európa-bajnokságon ismét a régi Risztovot láthattuk, 400 méter vegyesen könnyedén lett Európa legjobbja. Nem mellékesen immár hatszoros kontinensbajnok.
De vissza Athénhoz. Risztov kiborult a negyedik helytől 400 méter vegyesen, Kovács Ági viszont tapsikolt örömében, amikor 200 méter vegyesen negyedik lett. Más utat járnak be. Ági 1995-től 2001-ig a topon volt, sokáig ő tartott esernyőt az úszósport fölé. Mára már más célokért küzd. Ráadásul tavasszal elterjedt, hogy Lyme-kór támadta meg a szervezetét. Szerencsére a gyanú nem igazolódott be, s Ágnes Athénban ott lehetett a vízben. Mindenki örömére.
Az olimpia úszóversenyeinek csupán egyetlen kérdése volt, az amerikai Michael Phelps nyer e hét aranyérmet. Annyit akart. Nos, végül is, életben maradt a legenda, Mark Spitz hétaranyos csúcsa, ám Phelps így is az úszóolimpia legnagyobb úszó egyénisége volt. Hat arannyal zárta az eseményt. Csak kettővel nyert kevesebbet, mint Magyarország… ---- Veszélyben volt Spitz rekordja

Mondhatni, amihez nyúlt ebben az esztendőben, az arannyá változott. Egy kivétellel. Már az olimpia után a söröspohárhoz is nyúlt. Nem kellett volna, főleg úgy, hogy utána a volánhoz is odaült. A történet ismert, rendőrségi feljelentés, pironkodás, elnézéskérés. Ennyi a bűne. Mert amúgy a vízben tökéleteset alkotott.
Michael Phelps. A második Mark Spitz.
Nála viszont nem eredményesebb, hiszen ismert, Phelps az athéni olimpián "csak" hat aranyérmet és két bronzérmet nyert. Csak… Spitznek végül is igaza lett, hiszen még az olimpia előtt azt jósolta, Phelps nem nyer hetet, mint ő annak idején a müncheni olimpián. Pedig tavasszal csak arról volt szó, hogy Athén, hét arany és akkor már érkezik is a Speedo egymillió dollárról szóló csekkje. Nem érkezett meg. Spitz amúgy öt aranyra tartotta jónak a "földönkívüli" Michaelt. A müncheni hős úgy érvelt, Phelps Athénban valószínűleg megnyeri a 200 és 400 méter vegyest, valamint a 200 méter pillangót. Eddig stimmel. A 100 méter pillangó aranyát viszont Spitz inkább a szintén amerikai Crocker nyakába álmodta. Nem lett igaza, ha kis különbséggel is, de ebben a számban is a még most is csak tizenkilenc esztendős baltimore-i diadalmaskodott. Az annyi, mint négy egyéni siker. Spitz a váltóknál a vegyest az amerikaiaknak "adta" - így is történt - a gyorsváltóknál viszont nem látott esélyt. Főleg nem a 4x200 méteres gyorsváltónál, ahol kijelentette: az ausztrálok legyőzhetetlenek. Hát persze, hogy a Michael Phelps vezérelte kvartett nyert…

Hat arany, két bronzérem (mert ne feledkezzünk el a 200 méter gyorson és a 4x100 méteres gyorsváltóval nyert harmadik helyéről sem). Egyedülálló. És, hogy mi a Phelps-titok?
A munka.
Pontosabban a munkamánia. Kevesen tudják, Phelps nem csak hétfőtől péntekig tréningezik, mint a legtöbben, hanem szombaton és vasárnap is ott van az edzésen. Nem mintha annyi pluszt adna neki a szombat délelőtti tempózás, ám tartja: "Pszichés előnyt ad, hogy én aznap is edzek, amikor a többiek pihennek."
Persze a munka mellett más is kell. Tökéletes vízfekvés, páratlan technikai tudás, 46-os lábméret (kell a propeller…), és csaknem kétméteres magasság. A pályafutása amúgy nem sok zökkenőt hozott eddig. Már tizenöt éves korában róla írtak a legnagyobb úszószaklapok, érthető, hiszen 200 méter pillangón világrekordot úszott. Tizenöt évesen. És aztán nem volt megállás. Az első nagyelőadásra 2003-ban, Barcelonában fizethettek be a nézők. A világbajnokságon Phelps korszakos világcsúcsot repesztett 200 és 400 méter vegyesen is. A katalán városban öt világrekordig jutott, ő az első, aki egy nap két számban is világcsúcsra volt képes. Barcelonában négy világbajnoki címet szerzett, Athénban hat olimpiai bajnoki aranyig jutott.
Azt mondják róla, kedves, tisztelettudó fiú. Ezt jelzi, hogy a mamáját egy BMW-vel lepte meg, s bár megtehetné, továbbra is az anyukával lakik (más kérdés, hogy ebben az is szerepet játszhat, hogy a szülei korábban elváltak…). Egy ötvenezer dolláros terepjáróval furikázik az edzésekre, van testőre, márkás öltönyei, és temérdek önjelölt barátnő. Az athéni napok amúgy pszichésen megviselték (lásd még italos autókázás), ám nem is csoda, hiszen a helyszínen tízezren, a televíziókészülékek előtt pedig több százmillióan minden alkalommal úgy nézték az úszódöntőket, hogy na vajon, az az amerikai srác eléri-e Mark Spitz hétaranyos rekordját. Nem érte el.
És nagy a gyanú, már nem is fogja.
Mert legyünk őszinték, Michael Phelps négy év múlva - temérdek versennyel a lábában - már nem lesz ugyanaz, mint idén nyáron volt Athénban. Ha ott lesz Pekingben, biztosan nyer aranyat. Akár többet is. A bűvös hetes viszont, most úgy tűnik, soha nem lesz az övé. Nem is olyan nagy baj.
Phelps így is világsztár. És Spitz nimbusza is megmaradt.
A legeredményesebb olimpikonok
Név AEB
1. Larisza Latinyina (szovjet, tornász)95 4
2. Paavo Nurmi (finn, atléta)93
3. Mark Spitz (amerikai, úszó)911
4. Carl Lewis (amerikai, atléta)91
5. BIRGIT FISCHER (német, kajakozó)84
6. Kato Szavao (japán, tornász)831
JENNY THOMPSON (amerikai, úszó)831
8. Matt Biondi (amerikai, úszó)821
9. Ray Ewry (amerikai, atléta)8
10. Nyikolaj Andrianov (szovjet, tornász)753
11. Borisz Sahin (szovjet, tornász)742
12. Vera Caslavská (csehszlovák, tornász)74
13. Viktor Csurkin (szovjet, tornász)731
14. Gerevich Aladár (magyar, vívó)712
15. Edoardo Mangiarotti (olasz, vívó)652
16. Hubert Van Innis (belga, íjász)63
17. Nakajama Akinori (japán, tornász)622
18. Gert Fredriksson (svéd, kenus)611
19. Vitalij Scserbo (fehérorosz, tornász)64
20. Reiner Klimke (nyugatnémet, lovas)62
MICHAEL PHELPS (amerikai, úszó)62
(Az Athénban is induló sportolókat nagy betűvel szedtük) ---- Január
A stockholmi rövid pályás Vk-forduló során mindhárom mellúszószámban az amerikai Ed Moses diadalmaskodik. Egy héttel később, a berlini Vk-állomáson ráadásul világcsúcsot úszik 200 méter mellen (2:02.92). Ugyanitt a kínai Jang Jü 200 méter pillangón dönti meg a világrekordot (2:04.04)

Február
A New York-i Világkupa-fordulón az amerikai Jenny Thompson négy egyéni sikert könyvelhet el. A brazíliai Vk-verseny után eldől, hogy összetettben Ed Moses a legjobb, a hölgyeknél pedig a szlovák Martina Moravcová. Közben az amerikai nyílt nagymedencés bajnokságon Batházi István harmadik lesz 200 méter vegyesen.

Március
Megszüntetik az eljárást Kiss Miklós ellen, a Bp. Spartacus utánpótlásedzőjét még 2003 őszén pedofília gyanújával vették őrizetbe. Kovács Ágnes három számban is döntős az amerikai rövid pályás egyetemi bajnokságon.

Április
Az ausztrál Lisbeth Lenton világcsúcsot úszik 100 méter gyorson (53.66). Magyar fölényt hoz Dunaújvárosban a jubileumi, 25. Arany Üst nemzetközi utánpótlásverseny. A Komjádi uszodában rendezett Budapest-bajnokságon Risztov és Cseh remekel, Cseh Darnyi Tamás 13 éves országos csúcsát dönti meg 200 méter pillangón (1:57.80). Az Európa-bajnoki válogatón Szepesi Nikolett is parádézik, 50 méter háton Egerszegi Krisztina országos rekordját adja át a múltnak (29.33)

Május
A madridi nagymedencés Eb-n Cseh László két aranyat (400 m vegyes, 100 m hát) és egy bronzérmet nyer (4x100 m vegyes váltó). Magyar Eb-aranyat 100 méter háton 23 év nem láthattunk, akkor Wladár Sándor nyert Splitben. Risztov ezüstérmes 400 méter vegyesen, viszont nem kerül dobogóra 200 méter pillangón. Jobban megy a mellúszó Bodor Richárdnak, ő 100 és 200 méter mellen is bronzérmes (és tagja a szintén harmadik váltónak is).

Június
Szerencsére a gyanú, csak gyanú marad, mint kiderül, Kovács Ágnes mégsem Lyme-kóros. Közben Cseh László 200 méter vegyesen nyer Rómában.

Július
Kiderül, az Eb-döntős Reményi Dianát félrekezelték az orvosok, két hónap után vették csak észre, hogy bordatörése van. Az ob-n 25 aranyérmet nyer a Bp. Spartacus, ebből Risztov Éva egymaga tizet. Az ifújsági Eb-n remekelnek a magyarok, különösen Jakabos Zsuzsanna, aki 400 méter vegyesen aranyérmet nyer, 200 méter vegyesen ezüstöt, de tagja a 4x200 méteren győztes gyorsváltónak és a 4x100 méteren második magyar kvartettnek. Cseh László a balatonfűzfői edzőtáborban egy rossz lépés után a bokáját töri, veszélybe kerül az olimpiai szereplése. Közben kiderül, a dán Jacobsen doppingolt, így a májusi, madridi Eb bronzérme 200 méter pillangón Risztov Évának jár.

Augusztus
Az athéni olimpián a mindössze 15 éves Gyurta Dániel ezüstérmes lesz 200 méter mellen, mellette Cseh László állhat dobogóra, 400 méter vegyesen lesz harmadik, 200 méter vegyesen pedig négy század választja el a bronzéremtől. Jól úszik Kovács Ágnes is, ellenben Risztov Évának nem megy, 400 méter vegyesen negyedik, ez az athéni legjobbja.

November
Kerékjártó Tamás 200 és 400 méter vegyesen is bronzémes lesz a rövid pályás Vk dél-afrikai nyitányán. Kiderül, a Bp. Spartacus versenyzői öt hónapja nem kapnak fizetést, veszélybe kerül a műhely léte. A megoldás is megszületik, jövőre Spartacus-Plusz néven önálló gazdasági egységként működik tovább.

December
A bécsi rövid pályás Európa-bajnokságon Cseh László Európa-rekorddal nyer 400 méter vegyesen, 200 méter vegyesen második, 100 méter háton harmadik. Risztov Éva 400 méter vegyesen aranyérmes, ugyanitt a mindössze 15 éves Hosszú Katinka bronzérmes. Az Év sportolója választáson Gyurta Dániel harmadik, az edzők között pedig Turi Gyögy szintén harmadik.

NAGYMEDENCÉS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MADRID (SPANYOLORSZÁG), MÁJUS 9-16.
Férfiak. 100 m hát: 1. Cseh László. 100 m mell: 3. Bodor Richárd. 200 m mell: 3. Bodor. 50 m pillangó: 6. Gáspár Zsolt. 100 m pillangó: 7. Gáspár. 200 m pillangó: 5. Cseh. 200 m vegyes: 5. Kerékjártó Tamás, 6. Batházi István. 400 m vegyes: 1. Cseh. 4x100 m vegyes váltó: 3. Magyarország (Cseh, Bodor, Gáspár, Zubor Attila)
Nők. 50 m hát: 4. Szepesi Nikolett. 100 m hát: 4. Szepesi. 200 m hát: 6. Szepesi. 200 m mell: 5. Kovács Ágnes. 100 m pillangó: 6. Boulsevicz Beatrix. 200 m pillangó: 3. Risztov Éva. 200 m vegyes: 4. Kovács Ágnes, …6. Jakabos Zsuzsanna. 400 m vegyes: 2. Risztov, …4. Jakabos. 4x100 m vegyes váltó: 7. Magyarország (Szepesi, Kovács Á, Boulsevicz, Risztov)

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LISSZABON (PORTUGÁLIA), JÚLIUS 15-18.
Fiúk. 400 m gyors: 5. Gercsák Balázs. 200 m hát: 7. Makány Balázs. 50 m mell: 6. Molnár Ákos. 100 m mell: 2. Molnár Á. 200 m mell: 2. Molnár Á., … 7. Horváth Zoltán. 100 m pillangó: 7. Zubcsek Dénes. 200 m pillangó: 7. Zubcsek
Lányok. 200 m gyors: 3. Hosszú Katinka, …7. Mutina Ágnes. 400 m gyors: 7. Verrasztó Evelyn. 200 m hát: 3. Verrasztó. 200 m pillangó: 5. Urbán Kata, …7. Temesvári Veronika. 200 m vegyes: 2. Jakabos. 400 m vegyes: 1. Jakabos, …3. Hosszú. 4x100 m gyorsváltó: 2. Magyarország (Szél Friderika, Mutina, Hosszú, Jakabos). 4x200 m gyorsváltó: 1. Magyarorság (Mutina, Verrasztó, Hosszú, Jakabos)

XXVIII. NYÁRI OLIMPIA, ATHÉN (GÖRÖGORSZÁG), AUGUSZTUS 14-21.
Férfiak. 50 m gyors: 32. Takács Krisztián. 100 m gyors: 28. Zubor. 200 m gyors: 32. Szűcs Tamás. 400 m gyors: 38. Kiss Boldizsár. 1500 m gyors: 23. Kis Gergő. 100 m hát: 6. Cseh, …34. Horváth Péter. 200 m hát: 24. Bodrogi 100 m mell: 14. Bodor. 200 m mell: 2. Gyurta Dániel, …10. Bodor. 100 m pillangó: 34. Gáspár. 200 m pillangó: 25. Kolozár Dávid. 200 m vegyes: 4. Cseh, …13. Kerékjártó. 400 m vegyes: 3. Cseh. 4x200 m gyorsváltó: 16. Magyarország. 4x100 m vegyes váltó: 7. Magyarország (Cseh, Bodor, Gáspár, Zubor)
Nők. 50 m gyors: 41. Csobánki Zsuzsanna. 100 m gyors: 38. Mutina. 200 m gyors: 31. Hosszú. 400 m gyors: 15. Risztov. 100 m hát: 21. Szepesi. 200 hát: 14. Verrasztó. 100 m mell: 10. Kovács Á. 200 m mell: Kovács Á. 100 m pillangó: 19. Boulsevicz. 200 m pillangó: 8. Risztov, …17. Boulsevicz. 200 m vegyes: 4. Kovács Á. 400 m vegyes: 4. Risztov, 15. Jakabos

Emlékeztető
RÖVID PÁLYÁS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BÉCS (AUSZTRIA), DECEMBER 9-12.
Férfiak. 100 m hát: 3. Cseh. 200 m vegyes: 2. Cseh, …4. Kerékjártó. 400 m vegyes: 1. Cseh, …6. Kerékjártó
Nők. 200 m hát: 7. Szepesi. 200 m pillangó: 4. Risztov. 200 m vegyes: 6. Hosszú. 400 m vegyes: 1. Risztov, …3. Hosszú
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik