Irureta: Pályafutásom egyik legszörnyűbb estéje

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2004.12.09. 10:29
Címkék
Rafael Benitez és Dusan Bajevics is Steven Gerrardot isteníti, Luigi Del Neri a kihagyott helyzetek miatt kesergett, Mariano Garcia Remón a közönséget hiányolta, Capello tartalékkapusát méltatta, Ferguson szerint a fiatal játékosok tanulhatnak az ilyen vereségekből.
A-csoport

Deportivo-Monaco 0-5

Javier Irureta szerint motiválatlanok voltak játékosai:
- Ez egy furcsa meccs volt, ahol egy nagyon motivált csapat találkozott egy abszolút motiválatlan együttessel, amelynek már semmi esélye sem volt a továbbjutásra. Az elején kihagytunk egy nagy lehetőséget, majd a Monaco egy kontraakciót góllal fejezett be, utána két gyerekes hibával újabb két gólhoz segítettük őket. A második játékrészben keményen küzdöttünk, de benne volt a fejekben, hogy a továbbjutásra nincs esély. Nehéz, de tanulnunk kell ebből a meccsből. Keményen kell dolgoznunk a továbbiakban. Ez volt pályafutásom egyik legszörnyűbb estéje.

Didier Deschamps szerint nagyon erős idén a BL:
- Első helyen jutottunk tovább, rúgtunk öt gólt, de ez nem volt ilyen könnyű. Az első negyedórában a Deportivo jól járatta a labdát, ám szerencsére sikerült betalálnunk, és ez könnyebbé tette a folytatást. A Deportivo szereplése megmutatta ebben a szezonban, hogy nagyon nehéz sorozat a Bajnokok Ligája.


Kattintson a képre és tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre és tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre és tekintse meg fotógalériánkat!
Liverpool-Olympiakosz 3-1

Rafael Benitez szerint a közönség volt a mérleg nyelve:
- Először szeretném megköszönni a közönség biztatását. A szünetben jó döntést hoztunk a stábbal, amikor Djimi Traorét Florent Sinama-Pongolle-lal váltottuk. Gerrard gólja rengeteget jelentett mind a csapatnak, mind neki, ez egy rendkívül fontos találat volt. Ő a csapatkapitány, és egy olyan mentalitású játékos, aki mindig, minden körülmények között nyerni akar. Elégedett vagyok minden játékosommal. Bekerültünk a legjobb 16 közé, de innen is szeretnénk továbblépni. A görögök jól tartották a labdát, és remek kontrákat vezettek, de a közönségünk volt a mérleg nyelve abban a kérdésben, hogy továbbjutunk-e vagy elbukunk. Továbbjutottunk…

Dusan Bajevicsék azt gondolták, hogy meglesz a meccs:
- Hosszú idő óta ez volt a legrosszabb meccs számunkra. Nem alakítottunk ki sok helyzetet, de amikor megszereztük a vezetést, azt hittük, megvan a meccs, azonban a Liverpool jobb csapat nálunk. Amilyen nyomás alatt voltunk a második félidőben, úgy képtelenek voltunk nyerni. Több Liverpool-játékos nagyon fel volt pörögve, mi pedig buta hibákat követtünk el. Steven Gerrard a világ egyik legjobb játékosa. ---- Leverkusen-Dinamo Kijev 3-0

Klaus Augenthaler játékosai idegesek voltak az első félidőben:
- Tudtuk, hogy van 90 percünk találni egy gólt, de az első félidő elég rapszodikus, mi pedig idegesek voltunk. A második játékrészben feljavultunk, és ekkor már nem hagytunk kétséget afelől, hogy csak mi lehetünk a csoportelsők.

Szabó József a harcosságot hiányolta:
- Csalódott vagyok. Nem harcoltunk úgy, ahogy kellett volna, pedig a játékosok tudták, milyen nagy a tét. Még sok munka vár ránk.


Roma-Real Madrid 0-3

Luigi Del Neri szerint a Leverkusen ellen dőlt el minden:
- Megcsináltuk, amit elképzeltünk, egészen a büntetőig: addig kapufát rúgtunk, vagy Iker Casillast találtuk telibe, aki egyébként remekül védett. Odatettük magunkat, de nem minden játékosom volt teljesen egészséges. A Leverkusen elleni találkozónk volt a mindent eldöntő. Most már a bajnokságra, a hétvégi Brescia elleni találkozónkra kell koncentrálnunk.

Mariano Garcia Remón még nem gondol a következő BL-meccsre:
- Hajtós meccs volt, és megszereztük azt a pontot, amire szükségünk volt. Irányításunk alatt tartottuk a meccset, bár a Roma megpróbált meglepni minket. Nem gondolok még a sorsolásra, hiszen a következő mérkőzésünk februárban lesz, addig sok minden történhet még. Furcsa volt zárt kapuk mögött játszani, hiányzott a közönség. ---- Ajax Amsterdam-Bayern München 2-2

Ronald Koeman ifjú tehetségét emelte ki:
- Sokkolt az, ahogy az első negyedórában játszottunk, különösen úgy, hogy Makaay még be is talált a hálónkba. Miután egyenlítettünk, feljavultunk, átvettük az irányítást, és a vezetést is megszereztük. Nagyon elégedett vagyok a 17 éves Babel kiváló teljesítményével, akiből remek csatár lesz a későbbiekben.

Felix Magath már a döntetlennek is örül:
- Természetesen boldogok vagyunk, hogy nem kaptunk ki, és hogy továbbmentünk. Nehéz meccs volt, ám sikerült egyenlítenünk.


Maccabi Tel-Aviv-Juventus 1-1

Nir Klinger szerint kiváló teljesítmény a négy pont:
- Tudtam, mit beszélek, amikor azt mondtam, hogy a jó játék mellett szerencsére is szükségünk van. Csapatom szerencsére a legjobb teljesítményét nyújtotta a sorozatban, sőt, akár a győzelmet is megérdemeltük volna. A végén kockáztattam, és beküldtem egy csatárt, ezzel a Juventust védekezésre kényszerítettük. Akik látták a találkozót, azok tanúsíthatják, hogy az olaszok futballozni jöttek, nem csak túrázni egyet az országban. Ahogy nézem az eredményeket és a táblázatokat a mi négy pontunkhoz viszonyítva olyan nagycsapatok gyűjtöttek kevesebbet, mint a Roma, az Anderlecht, a Deportivo, a Rosenborg, vagy a Sparta Praha. Ez a négy pont hatalmas teljesítmény, és elismerés az izraeli futballnak. A lefújás után vártunk és reménykedtünk, hogy jól alakul Amszterdamban az eredmény. Nir kapus remek volt.

Fabio Capelloékat Chimenti mentette meg a vereségtől:
- A büntetőig kiválóan játszottunk, uraltuk a meccset, számos helyzetet dolgoztunk ki. A gól után visszaestünk, a Maccabi kontrákból veszélyes volt. Még ki is kaphattunk volna, ha Giovannini hatalmas helyzeténél Chimenti nem véd óriásit. ---- Fenerbahce-Manchester United 3-0

Christoph Daum szerint a Manchester a vereség ellenére is nagyszerű csapat:
- Minden játékosomnak gratulálok, mivel kiválóan játszottak, és sok embernek szereztek meglepetést. A Manchester nagyszerű csapat, és emlékezzünk rá, nem is olyan rég legyőzték az Arsenalt is - ráadásul rengeteg válogatott játékosuk is van. A játékosaim elfáradtak a második játékrészben, de még akkor sem vesztették el a hitüket. Kívánom, hogy Alex Ferguson és csapata sikeres legyen a BL további küzdelmeiben. Nekünk mostantól az UEFA-kupára kell koncentrálnunk.

Sir Alex Ferguson a játékvezetőt is dicséri:
- Ez a meccs katasztrófa volt számunkra, nagyon csalódott vagyok, különösen a védők bakiztak sokat. Sok fiatal játékosunk van, nekik tanulniuk kell az ilyen meccsekből, mint ez. A Fenerbahce megérdemelte a győzelmet. A mérkőzés nagyon jó volt, Daudén Ibanez játékvezető kiválóan működött közre. Az egyetlen örömöm, hogy bent vagyunk a legjobb 16 között, ahol minden csapat rendkívül erős, de ha lehet választani, akkor én a Monacóval játszanék. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben sikeresek leszünk, hiszen jó játékosaink vannak, akik - bár a BL egy nagyon nehéz sorozat - még sok örömet okozhatnak a szurkolóinknak.


Lyon-Sparta Praha 5-0

Paul Le Guen
Nagyon érdekes meccset játszottunk. A találkozó előtt reméltem, hogy jó mérkőzés lesz, szerencsére ez be is igazolódott. Nagyon nagy tett, hogy első helyen végeztünk, büszke is vagyok a csapatomra. A megszerzett 13 pont az egyik legjobb teljesítmény az idei BL-sorozatban. Külön öröm, hogy a fiatal Bergougnoux is megszerezte az első gólját.

Frantisek Straka
Csapatom nagyon gyenge volt, sokat hibáztunk, a Lyon megleckéztetett bennünket. Furcsa, de ugyanaz volt a taktikánk, mint az előző meccseken, és a vereségünket elsősorban a pszichés tényezőkre vezetném vissza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik