Mourinho: nem örülök a Porto sikerének

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2004.12.08. 10:22
Címkék
Wenger két célt már teljesített, Ancelotti a csatárokat bírálta, Lucescu a Barcelona legyőzése ellenére sem teljesen elégedett, Mourinho pedig boldogtalan a Porto győzelme miatt.
H-csoportPorto-Chelsea 2-1

Victor Fernandez az elnöknek ajánlja a győzelmet:
- Nagyon boldog vagyok, köszönöm ezt az együttesnek, a szurkolóknak és az elnökünknek, akinek ajánlom ezt a sikert. Megtettünk mindent, keményen dolgoztunk minden nap, hogy továbbjussunk. Nem zuhantunk össze akkor sem, amikor hátrányba kerültünk, mentünk tovább, ez is kellett a győzelemhez. Sajnos több sérültünk is van: Jorge Costa, Derlei, Diego, Maniche, de remélem, mihamarabb felépülnek.

José Mourinho nem örült a vereségnek:
- Nem örülök, hogy nyert a Porto. Profi vagyok, és bár ezt sok ember nem érti meg, én minden meccset meg akarok nyerni. De a portugálok megérdemelték ezt a győzelmet és a továbbjutást, mert jobb csapatot alkotnak, mint a PSG vagy a CSZKA Moszkva. Nyolc pontot szereztek, ezzel ott is vannak, gratulálok nekik, de nem vagyok boldog. A játékosaim, amikor 1-1-re álltunk, elégedettek lettek volna a döntetlennel, már várták a mérkőzés végét. A Porto viszont motiváltabb volt a végén, ennek köszönhető, hogy sikerült kiharcolniuk a győzelmet.


Paris SG-CSZKA Moszkva 1-3

Vahid Halilhodzsics illúziói elszálltak:
- Nagyon rosszul játszottunk, erre nincs magyarázat. Illúziókat kergettünk, hogy a BL-ben folytathatjuk továbbra is, ám ezek elröppentek. Negyedikként végeztünk, ennyit érdemeltünk. Amikor 1-1-nél emberelőnybe kerültünk, visszaálltunk, meg nem tudom mondani, hogy miért. Most már a francia bajnokságra kell koncentrálnunk, otthon kell minél jobb eredményt elérnünk.

Valerij Gazzajev szerint egy Szemak volt a különbség:
- Felemás érzések kavarognak bennem, hiszen egyrészt nagyon boldog vagyok e szép győzelem miatt, másrészt hihetetlenül csalódott is, hogy nem tudtunk továbbjutni a Bajnokok Ligájában. Semberas kiállításáig nagyon jól játszottunk, a piros lap kissé megfogott minket, de utána sikerült kiharcolni a győzelmet. Szemaknak hívták a különbséget a két csapat között, nagyon jól játszott a válogatott játékos. Nem figyeltük a másik mérkőzés alakulását, csak a lefújásnál tudtuk meg, hogy a Chelsea kikapott.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
---- Arsenal-Rosenborg 5-1

Arséne Wengerék két célt már teljesítettek:
- Célunk a továbbjutás volt, és mi ezt teljesítettük is az öt rúgott góllal, ezzel az élen végeztünk, természetesen nagyon boldog vagyok. Három nagy célt tűztünk ki a hétre: szombaton már legyőztük a Birminghamet, most kvalifikáltuk magunkat a következő körre a BL-ben, most már csak le kell győzni vasárnap a Chelsea-t az angol bajnokságban. Nagyon fontos volt számunkra a továbbjutás, hiszen nem elég, amit otthon elértünk, a világ legjobbjai akarunk lenni. Nem indult könnyen a mérkőzés, de miután Fabregas lőtt egy gyönyörű gólt, már megnyugodhattunk. Amikor szépítettek, picit aggódtam, de utána is irányítás alatt tartottuk a mérkőzést.

Per Joar Hansen szerint gyorsabbak voltak a hazaiak:
- Az Arsenal olyan produkciót mutatott, amit mi nem tudnánk megismételni, emiatt a találkozó már az első félidőben eldőlt. Minden góljukat kontraakció után érték el annak ellenére, hogy beszéltünk róla, ezek elhárítását gyakoroltuk az edzéseken. Gyorsabbak voltak, magasabbra ugrottak, és ha ez sem volt elég, mi még jó pár hibát is elkövettünk, ami ezt az eredményt vonhatta csak maga után.


Panathinaikosz-PSV 4-1

Zdenek Scasny már az UEFA-kupára gondol:
- Gratulálok a játékosaimnak a teljesítményükhöz és a győzelemhez. Bár 4-1-re kikaptak a hollandok, egy jól szervezett, erős együttest ismertem meg bennük, sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligája folytatásában. Mi az UEFA-kupában folytatjuk, ahol ha a PSV elleni teljesítményt meg tudjuk ismételni, sokáig juthatunk. Hiába gyűjtöttünk hat meccsen kilenc pontot, nem tudtunk továbbjutni, pedig voltak olyan csoportok, ahol ez elég lett volna - ilyen a futball. Nem tudom megmondani, hogy miért nem tudtunk továbbjutni. Ez a győzelem gyógyír lehet az Olimpiakosztól elszenvedett bajnoki vereségre.

Guus Hiddink a kihagyott büntető miatt kesergett:
- Az eredmény csalódás számomra. Elkerülhető gólokat kaptunk, nem volt meg a szükséges összhang a védőink között. Az első félidő lefújásáig bizakodtam, mert bár 2-1-es vesztésre álltunk, egy gól bármit megváltoztathatott volna. Azonban a második játékrészben elhibáztunk egy büntetőt, ez demoralizált minket, a védelem pedig többször is hibázott. Ebből a mérkőzésből tanulnunk kell. Biztos vagyok benne, ha a büntető bemegy, teljesen más lett volna a mérkőzés kimenetele. Nagy sikernek könyvelem el, hogy ugyanannyi pontot gyűjtöttünk, mint az Arsenal, amely egy nagy hagyományokkal bíró klub. Minél messzebb szeretnénk jutni a BL-ben, de realistának kell lennünk - nem tudunk olyan körülményeket teremteni, mint az igazán nagy klubok. ---- Celtic-Milan 0-0

Martin O’Neill nem haragszik a Barcelonára:
- Jól kezdtünk, majd feljött a Milan is, de az első félidő vége felé úgy éreztem, hogy megszerezzük a vezető gólt. Jól játszottunk a világ egyik legerősebb együttese ellen, emiatt büszke is vagyok a játékosaimra. Kiemelném a sorozatból emellett a mérkőzés mellett a Barcelona elleni idegenbeli döntetlenünket is. Nem haragszom a Barcelonára a donyecki vereségért, ők a pályán már bebiztosították a továbbjutást, érthető, hogy nem szakadtak meg Ukrajnában.

Carlo Ancelotti a Celtic közönségét sajnálja:
- 60 percig jól játszottunk, utána azonban kicsit elfáradtunk, bár a célunkat elértük. Amiatt viszont kicsit csalódott vagyok, hogy mind Crespo, mind Sevcsenko elmaradt önmagától. Reméltük, hogy a középpályások jobban tudják segíteni a támadásokat, de ez sem történt meg teljesen. Az volt a különbség a csoportban köztünk és a Barcelona között, hogy mi a kispadról jobb játékosokat tudtunk mozgosítani szükség esetén. Sajnálom a Celtic közönségét - ez a szurkolótábor megérdemelné, hogy csapatuk továbbra is ott legyen a BL-ben.


Sahtar Doneck-Barcelona 2-0

Mircea Lucescu csak az első félidővel elégedett:
- Sikerült elérnünk, hogy az UEFA-kupában folytassuk a küzdelmeket, nem csak a mostani, hanem az egész sorozatban mutatott teljesítményünkkel. Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, hiszen a Barcelonát mindenkinek nehéz legyőznie. Nagyon jó első félidőt produkáltunk - talán a legjobbat az egész sorozatban. A második félidőről már korántsem mondhatom el ezt, hiszen visszavettünk, és inkább az eredményt tartottuk. Az a legnagyobb problémánk, hogy nem tudunk 90 percen keresztül ugyanolyan jól játszani.

Frank Rijkaard több fiatalnak is lehetőséget adott:
- Bár több helyzetet is kialakítottunk a második félidőben, az első félidőben elkövetett két súlyos védelmi hiba okozta a vesztünket. A Sahtarban egy jól szervezett, erős csapatot ismerhettem meg. A vereség oka az ukránok jó játéka mellett, hogy nálunk nem játszott Deco, Eto’o és Ronaldinho sem. Ez nem azt jelenti, hogy tartalékosan sem törekedtünk a győzelemre, de ez a mérkőzés jó lehetőséget adott néhány fiatal játékosunknak, hogy nemzetközi rutint szerezzen. ---- Internazionale-Anderlecht 3-0

Roberto Mancini elkerülné a Barcelonát:
- Jó meccs volt, gratulálok a játékosaimnak. Háromcsatáros játékkal próbálkoztam, és örülök, hogy viszontláttam azt a pályán, amit elképzeltem. Remélem, hogy elkerüljük a Barcelonát a következő körben, de a későbbiekben szívesen nézünk farkasszemet bármelyik nagycsapattal. Meglepődtem a Valencia vereségén, hiszen biztos voltam benne, hogy hazai pályán felülmúlják a Werdert.

Hugo Broos pontot várt csapatától:
- Megpróbáltuk megszerezni első pontunkat a csoportban, de ez nem sikerült. Az első félidőben több jó lehetőséget alakítottunk ki, elégedett is vagyok az akkori teljesítményünkkel. A második félidőben már több problémánk is volt, ez elsősorban a védőket érinti, amelyből meghatározó embereink hiányoztak.


Valencia-Werder Bremen 0-2

Claudio Ranierit nem lepte meg a Werder:
- Hatalmas csalódás számomra, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából. A Werderről tudtuk, hogy jó csapat, jól támad, bár aki megnyeri a Bundesligát, attól ez el is várható. Most egy nap szabadságot adok a játékosaimnak, majd a bajnokság mellett az UEFA-kupára is készülünk.

Thomas Schaaf Valdezt méltatta:
- Valdez az a játékos, aki varázslatos dolgokra képes, de nagyon sokszor más játékosok árnyékában van, most azonban nagyon hálásak lehetünk neki. Nehéz dolgunk volt, hiszen a Valencia nagyon akarta a sikert, ennek ellenére az elején nekünk is voltak lehetőségeink. Az Internazionale elleni 2-0-s vereségünk óta jól játszottunk a csoportban. Fantasztikus sikert értünk el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik