Két aranyat vár a kapitány

SAL ENDRESAL ENDRE
Vágólapra másolva!
2004.12.06. 20:31
Címkék
Tíz magyar úszó lesz ott csütörtöktől a bécsi rövid pályás Európa-bajnokságon, ahol két aranyat és három ezüstérmet remél Kiss László szövetségi kapitány.
Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:






Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:






Mindez hétfő délelőtt, a Régi Sipos Halászkertben tartott sajtótájékoztatón hangzott el, ahol egy támogatói szerződést is aláírtak, a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. is felsorakozott a Magyar Úszószövetség, pontosabban a 2006-os budapesti vizes Európa-bajnokság mellett. A bécsi Eb-csapatról szólva: Kiss László három úszót lát éremesélyesnek, a szakmai vezető szerint Cseh László, Risztov Éva és talán Bodor Richárd érhet oda a dobogóra. Cseh 400 méter vegyesen címvédőként érkezhet az osztrák fővárosba, ahol az aranyos száma mellett 200 méter vegyesen és 100 méter háton is rajtkőre áll. Risztov - aki nem mellesleg ötszörös rövid pályás Európa-bajnok - 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen indul, szintén remek éremeséllyel. Bodor Richárd - ő három bronzérmet is nyert májusban, a nagymedencés madridi Eb-n - lehet a harmadik dobogós, 100 vagy inkább 200 méter mellen alkothat maradandót.

Risztov Éva két számban próbálkozik az éremszerzéssel (Fotó: Meggyesi Bálint)
Risztov Éva két számban próbálkozik az éremszerzéssel (Fotó: Meggyesi Bálint)
Risztov Éva két számban próbálkozik az éremszerzéssel (Fotó: Meggyesi Bálint)
A csapatnak amúgy a férfiaknál Cseh és Bodor mellett Financsek Gábor, Kerékjártó Tamás, Molnár Ákos és Nagy Péter a tagja, a hölgyeket pedig a Risztov Éva, Szepesi Nikolett, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn négyes képviseli. A mezőny hiányos, elég, ha csak azt vesszük, hogy a vizsgái miatt nem lehet ott Bécsben az Amerikában, pontosabban Phoenixben tanuló Kovács Ágnes. Az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dánielnek betonbiztos helye lenne a csapatban, ám az Európai Úszóliga (LEN) szabálya szerint 17 évesnél fiatalabb fiúk nem indulhatnak a felnőtt kontinensbajnokságon. Ennek áldozata a tizenöt-éves Gyurta, az 1500 méter gyorson remeklő Kis Gergő, valamint Verrasztó Dávid. Ôk az Eb-vel egy időben Zsolnán, az Öt Nemzet utánpótlás-viadalon szerepelnek majd.
Természetesen a 2006-os budapesti Eb is szóba került, főleg, hogy a szövetség Hargitay András vezetésével egy bizottságot hozott létre, a testület pedig azt vizsgálja, vajon tényleg káros-e a Margitsziget számára, ha ott épül fel az Eb-medence. Nos, a volt vegyesúszó-világbajnok elmondta, még nem értek a vizsgálódás végére, ám egyben biztos: az úszószövetség nem akar kárt okozni a Szigeten. A Margitsziget ügyével kapcsolatos hír, hogy az uszodabővítéshez szükséges tulajdonosi hozzájárulásról szóló döntését egy héttel elhalasztotta a Főpolgármesteri Kabinet. Nevük elhallgatását kérő kormánypárti politikusok elmondták, hogy még több fontos kérdést tisztázni kell a tulajdonosi engedély kiadásához, amit ezek után várhatóan december 16-án megadhat a Fővárosi Közgyűlés.

US OPEN, NAGYMEDENCÉS NEMZETKÖZI VERSENY, SAN ANTONIO
Férfiak. 200 m mell: 1. Poljakov (ukrán) 2:15.35. Nők. 100 m gyors: 1. Poll (Costa Rica-i) 56.63. 800 m gyors: 1. Reimer (kanadai) 8:38.16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik