Nehéz csaták Mallorcán

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2004.10.14. 22:25
Címkék
Péntektől a festői szépségű Mallorca szigetén található Calviá városában több mint kétszáz csapat részvételével zajlanak a 36. olimpia küzdelmei.
Két éve Bledben a mieink remekül szerepeltek, hiszen a férfiak huszonkét év elteltével ismét éremmel, egy ezüsttel tértek haza, míg a nők a több mint bravúros ötödik helyen végeztek.Ezúttal aligha várhatunk hasonló eredményeket, hiszen a Kállai Gábor vezette férfiaktól hiányzik két vezéregyéniség, a világbajnoki döntőt vívó Lékó Péter és a nemrég anyává vált Polgár Judit. Női együttesünk sem maradt változatlan, Jelena Dembo már a görög csapatot erősíti. Helyére a kétszeres olimpiai bajnok Mádl Ildikó került.Több sztár is távol marad a küzdelmektől, így Garri Kaszparov és Vlagyimir Kramnyik sem lesz jelen, játszik viszont néhány olyan klasszis, aki már régóta nem indult FIDE-versenyen. Ilyen például Viswanathan Anand az indiaiak éltáblásaként és az amerikai női csapatban szereplő Polgár Zsuzsa.A csapatok mindkét nem esetében a már jól megszokott olimpiai pontszámítás szerint játszanak majd, keverve a svájci rendszerű sorsolással. A férfiak négy, a nők három táblán küzdenek meg minden fordulóban. Egy játéknapon az együttesek annyi pontot kaphatnak, amennyit a négy, illetve a három táblán elérnek. A különböző fordulókban azokat a csapatokat sorsolják öszsze, amelyeknek azonos a pontszámuk vagy a lehető legközelebb állnak egymáshoz. Természetesen két válogatottat csak egyetlen alkalommal párosíthatnak össze. A partik időbeosztása: mindkét fél órája kilencven percről indul, és minden megtett lépésért harminc másodperc bónuszt kapnak a játékosok.A magyar válogatott összeállítása
Férfiak: Almási Zoltán (Élő-pont: 2650, Berkes Ferenc (2630), Gyimesi Zoltán (2613), Ruck Róbert (2562), Varga Zoltán (2538), Ács Péter (2521)
Nők: Mádl Ildikó (2369), Vajda Szidónia (2369), Gara Anita (2390), Lakos Nikoletta (2359).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik