Bitter hiába ment jól

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.10.03. 22:44
Címkék
Az endurance vb-ben immár harmadik éve az a szokás, hogy a Rómához közeli Vallelungában megrendezett 200 mérföldes viadal zárja az idényt - és immár harmadik éve, hogy suzukis győzelem születik.
A gyári suzukis alakulat, amely a rajtelsőséget is megszerezte, egyből kilőtt a starttól, és fölényes rajt-cél győzelmet aratott azt követően, hogy 45 másodpercet vert a második helyen beérkező világbajnok csapatra, a yamahás GMT94-re. A suzukisok idénybeli harmadik elsőségükkel a másodikok lettek az összetettben.Egyetlen vb-menőnknek, a suzukis Bitter Sándornak viszont nem sikerült elérnie a céljait. A versenyen nem került be az első tízbe, így az összetettben sem jutott a legjobb tízbe. Igaz, ez nem rajta múlt, hiszen ezúttal gyenge volt a kocsi motorja, ráadásul német csapattársa, Lars Albrecht is rossz napot fogott ki. "Az edzésen a tizenkilencedik helyet szereztük meg, azt hittem, fel tudunk zárkózni. Sajnos nem így történt. Albrecht, aki a kezdőember volt, elrontotta a rajtot, és végig lassú volt, ezért visszaestünk a huszonhetedik helyre. Ezután svájci társammal, Niggi Schmassmannal megpróbáltuk menteni a menthetőt, ennek lett az eredménye a tizennyolcadik hely. Talán lehetett volna jobb is, ha a kormány-lengéscsillapítóm nem mondja fel a szolgálatot, mert így könnyebb lett volna a fékezés és a kanyarodás is"- mondta Bitter, akinek ez a verseny volt az utolsó a német Innodrom Team színeiben.Vallelungai 200 mérföldes, az endurance vb 6. futama, Vallelunga (Olaszország)
1. Philippe, Cogan, Four (francia, francia, francia, Suzuki), 2. Costes, Guyot, D. Checa (francia, francia, spanyol, Yamaha), 3. Giabbani, Mulot, Protat (francia, francia, francia, Yamaha), …18. Schmassmann, Albrecht, Bitter Sándor (svájci, német, magyar, Suzuki). A végeredmény: 1. Costes, Guyot, D. Checa 169 pont, 2. Philippe, Cogan, Four 110, 3. Giabbani, Mulot, Protat 104, …14. Schmassmann, Albrecht, Bitter 26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik