Gera Zoltán gólt szerzett

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.10.02. 22:25
Címkék
Akárhogy is nézzük, az Arsenalt ebben az idényben is nehéz lesz megverni. Mi több, a kiscsapatoknak bizonyára azért kell majd szorítaniuk, hogy fogjon ki egy roszszabb napot a címvédő, s így talán elkerülhetik a súlyos vereséget.
Nos, a Charltonnak (amely azért úgy kiscsapat, hogy a keretében ott van Kisisev, Murphy és Rommedahl…) ez nem sikerült, de az vesse rá az első követ, aki szombat délután meg tudta volna állítani Thierry Henryt.
A francia ügyesen elaltatta a vendégeket, az Arsenal vezető góljának kivitelezését is meghagyta a Bergkamp, Ljungberg párosnak. Aztán a második játékrész elején labdát kapott az ötös sarkánál, s az eleinte mögötte álló, majd a hátára felkapaszkodó védővel mit sem törődve, Madjer-szerű mozdulattal a hosszúba sarkazott! Húsz perc elteltével másféle képességeit is megcsillantotta: Reyes lekészítette neki a labdát, mire ő irtózatos erővel a léc alá bombázta. A negyedik találatot a spanyol jegyezte, Henry passzából szintén állítás nélkül lőtte ki a sarkot. Az "ágyúsok" már 48 bajnoki óta veretlenek!

Gera Zoltán (jobbra) a gólja mellett egy gólpasszt is elkönyvelhetett, tehát nagy része volt a West Bromwich idénybeli elsô gyôzelmében
Gera Zoltán (jobbra) a gólja mellett egy gólpasszt is elkönyvelhetett, tehát nagy része volt a West Bromwich idénybeli elsô gyôzelmében
Gera Zoltán (jobbra) a gólja mellett egy gólpasszt is elkönyvelhetett, tehát nagy része volt a West Bromwich idénybeli elsô gyôzelmében
Az Everton egészen eddig csak az Arsenal előtt hajtott fejet, erre most ismét egy észak-londoni csapat okozta a vesztét. A Tottenham szokás szerint pazarul védekezett, és egyetlen gólt szerzett, amely így elegendő volt a három pont besöpréséhez. A durva mérkőzésen (az Everton legjobbját, Cahillt például egy belemenés után le kellett cserélni) a Spurs francia légiósa, Pamarot fejjel vette be Martyn kapuját.
A Southampton továbbra sem tud nyerni Steve Wigley irányításával, de ezt csak érdekességképpen említjük, a Manchester City elleni meccsen ugyanis sokkal inkább az volt a kérdés, vajon kikapnak-e a "szentek". Végül kihúzták 0-0-val, sőt a hajrában Crouch emelésével győzhettek volna.
Az Aston Villa sorozatban negyedszer döntetlenezett, ezúttal az Ewood Parkban, ahol a házigazdák új vezetőedzője, Mark Hughes rögvest a kezdőbe állította Youri Djorkaeffet. Mivel a középpályás az idényben még nem játszott tétmeccset, ez merész húzás volt, de bejött, a francia a Blackburn húzóembere volt, gólpasszt is adott. A 90 perc végül igazságos 2-2-vel zárult.
Ugyanez az eredmény született Norwichban, ahol a helyi City kétszer is hátrányba került a Portsmouth két legjobb nevű futballistája, Yakubu Aiyegbeni és Patrik Berger jóvoltából. Darren Huckerby azonban a saját tizenegyeséből kipattanó labdából, míg Simon Charlton fejessel egalizált.
A nap utolsó találkozóján Gera Zoltán nagyszerűen játszott a West Bromban, amely 2-1-re felülmúlta a két hete a Highburyben ikszelő Boltont. A magyar támadó az első félidőben még csak helyzetekig jutott, a szünet után viszont az ő beívelését terelte Kanu a hálóba. Gera kisvártatva a rövid saroknál jól ugrott fel egy szögletre, és a jobb felső sarokba bólintott, kétgólosra növelve az előnyt. Jannakopulosz ugyan szépített, ám a birminghamiek így is megszerezték első győzelmüket.
"Nagyon boldog vagyok, de elsősorban azt szeretném elmondani, hogy a feleségemnek ajánlom ezt a mérkőzést. Mielőtt elindultunk a stadionba, mondtam Timinek, hogy ma érte játszom, mert nélküle biztosan nem tartanék itt. Az első gól előtt, amikor megcsináltam a viszszacselt, rögtön gondoltam, hogy belövöm a kapu elé, ahogyan gyakoroltuk az edzéseken. A szöglet előtt pedig tudatosan indultam a rövid sarokra, hiszen az előző napi edzésen, az utolsó szögletet Greening ugyanide ívelte, és akkor is befejeltem. Utána egyébként azt kiabáltam a kamerába, hogy »megyünk haza«, talán azért, mert nagyon várom már, hogy a jövő heti válogatott meccs előtt kicsit hazajöhessek. Külön örülök annak, hogy pont tévés meccsen szerepeltem ilyen jól, köszönöm mindenkinek, aki valaha segített engem" - mondta lapunknak Gera Zoltán.

Tv: A Sport2 17 órától élőben közvetíti a Chelsea-Liverpool rangadót.

Benítez inkább a jóra gondol

Vasárnap az idény eddigi legnehezebb feladatával szembesül a Rafael Benítez által újjáépítgetett Liverpool. A Chelsea otthonába látogatnak a "vörösök", ami sohasem nyugodt kirándulás, akkor meg pláne nem, ha egy csapat három idegenbeli vereséggel a háta mögött érkezik a Stamford Bridge-re. "Inkább arra gondolok, hogy otthon milyen jól megy mostanában, mintsem hogy a kudarcokon rágódjak. Tudom, hogy hihetetlenül nehéz összecsapás lesz, egy kiváló, eddig a Premiershipben összesen egy gólt kapó együttes ellen, de a Liverpool bárhol győzhet" - hangoztatta a szakember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik