A nagyok gólt sem kaptak

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.09.25. 21:34
Címkék
Papírformaszerű szombatot hagytak mögött az angolok, a négy nagycsapatból három 1-0-ra nyert. A Manchester United győzelme talán a legértékesebb, mivel a "vörös ördögök" az eddig veretlen Tottenham Hotspurtól rabolták el a három pontot.
A Chelsea részéről egyáltalán nem meglepő az 1-0-s győzelem, ahogy vélhetően arra sem kapják fel sokan a fejüket, hogy azt az egyetlen találatot Didier Drogba szerezte. Pedig sokáig úgy tűnt, az elefántcsontparti csatárnak semmi sem sikerül a Middlesbrough stadionjában, lőtt például a tizenegyespont környékéről hatalmas felső lécet, később ziccerből mellé fejelt. A Boro védelme nagyon stabil volt ahhoz képest, hogy Ray Parlourt sérülés miatt le kellett cserélni - majd ugyanerre a sorsra jutott a helyére beálló Joseph-Desiré Job is.
Elöl viszont elég vérszegények voltak a mégoly félelmetesen hangzó Hasselbaink, Viduka támadóduóval felálló hazaiak, a 90 perc legnagyobb részében a Chelsea fenyegette góllal a kapujukat. (Hasselbaink közben tízperces ápolásnak vetette alá magát, ezalatt sikerrel összevarrták a John Terry stoplija által felszakított homlokát.) Aztán a hajrában jött Drogba, és a hálóba vágott egy Frank Lampard által okosan visszagurított szabadrúgást.
A Manchester egyre jobban játszik, amint "visszakapja" sérült, illetve eltiltott embereit (és ne feledjük, Rooney debütálása még hátravan!). Az ezúttal tizenegyesből eredményes Ruud van Nistelrooy és társai nem voltak világklasszis teljesítményre kényszerítve a meglepően álmos Tottenham otthonában, a holland még rúgott egy lesgólt, s az MU biztosan őrizte meg az előnyét.
A gólzáporos Ligakupa-diadalán felbuzduló Manchester City a Spursnél sokkal többet mutatott nagynevű ellenfele - történetesen a listavezető Arsenal - látogatásakor. Ez már kifejezetten jó meccs volt, Henry ficánkolt, ahogyan szokott, mégsem ő döntött, hanem Ashley Cole. Az angol válogatott "balbunkója" balról betörve csodálatosan pimasz mozdulattal külsőzte a labdát a jobb alsóba. A még mindig veretlen Arsenal továbbra sem kapott még ki a Citytől az 1992 óta létező Premiershipben!
Sérült csapatkapitánya, Steven Gerrard nélkül is simán elintézte a Liverpool a Norwich Cityt. Két spanyol szerzemény, Xabi Alonso és Luis García kitűnően mozgatta a Baros, Cissé ékpárt, amelynek cseh tagja egy 25 méteres lövéssel nyitotta a gólok sorát. Maga Luis García tette hozzá a másodikat, aztán Cissé sem akart lemaradni, és a vendégek még így is örülhettek, hogy csak hármat kaptak.
Az Aston Villa ellen megszerezte második pontját a Crystal Palace - mégpedig Király Gáborral a kapuban. Emlékezhetünk, a magyar hálóőr annak idején néhány forduló után játszotta be magát a Herthába, erre mostantól a londoni együttesnél is van esélye. "A hétközi kupameccs amolyan főpróba volt, amelyen jól védtem, így sejtettem, hogy most is lehetőséget kapok" - árulta el Király, akinek a tudósítások szerint pazar felső sarkos lövéssel köszönt be Lee Hendrie. "Nagyon jól eltalálta, a többiek mondták is, hogy nem az én hibám. Én azért úgy gondolom, legalább elvetődhettem volna, csak sajnos takarásból jött a lövés. Egyébként erősen kezdtünk, már a harmadik percben vezethettünk volna, összességében egész jó produkciót nyújtott a csapat" - értékelt önkritikusan a válogatott kapus.
Gera Zoltán egy óra elteltével állt be a Newcastle-ban vizitáló West Bromwich együttesébe. Kisvártatva kiállították egyik társát, s attól fogva a "szarkák" bedarálták ellenfelüket, 3-1 lett a vége.

Tv: a Sport2 17 órától élőben közvetíti a Portsmouth-Everton mérkőzést ---- T ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik