Mark Hughes pácban

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.09.23. 22:29
Címkék
Akárcsak kedden, szerda este is egy élvonalbeli csapat búcsúzott szégyenszemre alsóbb osztályú riválissal szemben a Ligakupától. Ezúttal az új edzővel, Mark Hughes-zal a kispadon első tétmeccsét vívó Blackburn maradt alul - méghozzá otthon, a harmadik ligás Bournemouth ellen.
A walesi szakember tehát rögvest szembesülhetett vele, miféle feladatra vállalkozott, amikor elfogadta a Rovers vezetőinek hívását. Együttese a rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s noha a hosszabbításban nyomban vezetést is szerzett, képtelen volt élni a lélektani előnnyel. A Bournemouth még a ráadás első félidejében egalizált, majd a tizenegyespárbajt 7-6-ra megnyerte, a török középpályás, Tugay elrontott büntetőjének köszönhetően.
"Már az elején meg kellett volna nyernünk a meccset, erre kaptunk három gólt. Nagyon csalódott vagyok, mert sok helyzetünk volt, de nem érdemeltük meg a továbbjutást. Ez az este figyelmeztetés mindannyiunknak, nem lehet enynyit hibázni. Minden elismerésem a Bournemouthé, fegyelmezett, jól passzoló, okos csapat, de elfogadhatatlan, hogy időnként fizikailag is fölénk nőtt" - háborgott a látottak hatása alatt Hughes.

Paul Gascoigne edzôként és játékosként sem tudott segíteni a Boston Uniteden a Fulham elleni Ligakupa-mérkôzésen
Paul Gascoigne edzôként és játékosként sem tudott segíteni a Boston Uniteden a Fulham elleni Ligakupa-mérkôzésen
Paul Gascoigne edzôként és játékosként sem tudott segíteni a Boston Uniteden a Fulham elleni Ligakupa-mérkôzésen
Bostonban helyet kapott (saját magától) a hazaiak kezdő tizenegyében a játékos-edzőként dolgozó Paul Gascoigne, de ez sem segített a helyi Uniteden. A 4-1-es diadallal távozó Fulhamben elsősorban a tengerentúli csatársor - Radzinski, McBride - villogott, a negyedik találatot Steed Malbranque szerezte.
Még nagyobb különbségű győzelmet aratott a Tottenham, az Oldham Athletic otthonában, amely egy óra elteltével egyszerűen összeomlott. Jacques Santini, a Spurs szakvezetője tudhat valamit, utóvégre emberei az idényben még nem kaptak ki, és most a Freddie Kanouté, Robbie Keane, Jermain Defoe hármas pazarul működött.
Nottinghamben a hétfőn elhunyt egykori Forest-edző, Brian Clough emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a Rotherham elleni találkozó, amelyet a házigazdák hosszabbítás után 2-1-re megnyertek. ---- A Sun értesülése szerint megrendült Sir Alex Ferguson bizalma a mostanában sokat hibázó Tim Howardban. Ez már a hétfői, Liverpool elleni bajnokin sejthető volt, hiszen Howard helyett Roy Carroll védett. Ha hihetünk a bulvárlapnak, a Manchester United szakvezetője akkorát csalódott amerikai kapusában - aki egy évvel ezelőtt magát Fabien Barthezt, a francia válogatott hálóőrét szorította ki -, hogy új kapus igazolásán gondolkodik. A kiszemelt pedig nem más, mint a Chelsea-ben öt éve szereplő Carlo Cuducini.
Ferguson jó helyen tapogatózik, mert Petr Cech szerződtetése óta az olasz nemigen jut lehetőséghez, meg aztán a Chelsea-nek is biztosan megérné a Sun által emlegetett 2.5 millió fontot megkapni egy 31 éves játékosért. Cudicinit öt éve a Castel di Sangro nevű olasz kiscsapattól vitte a Stamford Bridge-re az akkori edző, Gianluca Vialli. Az előző idényben klubrekordnak számító 24 alkalommal őrizte meg hálóját a góltól. Menedzsere kijelentette, Cudicini nem akarja elhagyni a londoni egyesületet. ---- 2. forduló. Szerdai mérkőzések: Aston Villa-Queens Park Rangers (II. osztályú) 3-1 (Vassell 29., Angel 38., Solano 78., ill. McLeod 48.), Blackburn Rovers- Bournemouth (III.) 3-3 (Emerton 8., Pedersen 90., Gallagher 91., ill. O’Connor 13., Broadhurst 82., Spicer 110.) - 11-esekkel 6-7, Boston United (IV.)-Fulham 1-4 (Beevers 56., ill. Radzinski 9., 70., Malbranque 28., McBride 34.), Bristol City (III.)-Everton 2-2 (Stubbs 50. - öngól, Lita 53., ill. D. Ferguson 30. - 11-esből, Chadwick 45.) - 11-esekkel 3-4, Northampton Town (IV.)-Southampton 0-3 (Phillips 32., Prutton 35., McCann 65.), Oldham Athletic (III.)-Tottenham Hotspur 0-6 (Kanoute 37., 90., Roy Keane 64., Defoe 71., Bunjevcsevics 87., Gardner 90.), Coventry City (II.)-Sheffield Wednesday (III.) 1-0, Nottingham Forest (II.)-Rotherham United (II.) 2-1 - hoszszabbítás után
A következő forduló (október 26-27.) párosítása: Portsmouth-Leeds, Chelsea- West Ham, Middlesbrough-Coventry, Doncaster-Nottingham Forest, Newcastle-Norwich, Millwall-Liverpool, Burnley-Aston Villa, Southampton-Colchester, Sheffield United-Watford, Charlton-Crystal Palace, Bolton-Tottenham, Bournemouth-Cardiff, Manchester City-Arsenal, Birmingham- Fulham, Crewe-Manchester United, Everton-Leicester vagy Preston
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik