Átvette a vezetést a River

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.20. 20:39
Címkék
Négy csapatnak volt oka az örömre a 6. forduló után. Az idei Aperturában először győzött a Banfield, a Rosario Central pedig megszakította története egyik leghosszabb (17 játéknapra rúgó) nyeretlenségi sorozatát.
A Gimnasia La Plata négy év után először diadalmaskodott a Racing Club ellenében, s az Independiente hazai pályán ugyanilyen hosszú várakozást követően győzte le a Boca Juniorst. A "vörös ördögök" sikerének a River Plate is nagyon örült, hiszen így végre a táblázat tetejére ugorhatott. A "milliomosok" mégsem ünnepelhettek önfeledten, mivel a hajrában kicsúszott a kezükből a három pont, az Estudiantes ellen meg kellett elégedniük a döntetlennel.
A Boca Juniors veresége nem is olyan meglepő, mint első látásra tűnik. Felröppentek ugyanis olyan hírek, amelyek szerint nincs minden rendben a Boca háza táján. Kiszivárgott, hogy a játékosok rendre összevesznek, Carlos Tévez összeverekedett egy fotóssal az utcán, sőt, az elmúlt egy hónap argentin hőse néhány napig egy állítólagos sérülés miatt nem is edzett, és kerülte a találkozást a nyilvánossággal. A hétközi vereség - a Copa Sudamericana-beli debütálásán a Boca kikapott a San Lorenzótól - ugyancsak azt mutatta, hogy gondok lehetnek a csapat háza táján, s az Independiente elleni meccsen a sejtések beigazolódtak. A nagyon gyorsan emberelőnybe kerülő Boca vezetéshez jutott ugyan, de riválisát nem zavarta a létszámkülönbség, rohamainak a második félidőben már képtelenek voltak ellenállni a vendégek. A Boca-játékosok nagyon idegesek lettek azután, hogy hátrányba kerültek, a csapatkapitány Cagna és az egyik legjobb középpályásnak számító Cascini hamarosan piros lapot kapott. Tévez a gól előkészítésétől eltekintve teljesen eltűnt a mezőnyben.

A Rodrigo Meléndez fölé emelkedô Gaston Fernándezzel ellentétben az élre álló River nem tudottaz Estudiantes La Plata fölé kerekedni
A Rodrigo Meléndez fölé emelkedô Gaston Fernándezzel ellentétben az élre álló River nem tudottaz Estudiantes La Plata fölé kerekedni
A Rodrigo Meléndez fölé emelkedô Gaston Fernándezzel ellentétben az élre álló River nem tudottaz Estudiantes La Plata fölé kerekedni
A Racing Clubnál még roszszabb a hangulat, mint a Bocánál, mivel a csapat sorozatban harmadszor kapott ki. Ubaldo Fillol mester a klub szinte összes vezetőjével konfliktusba keveredett már, legutóbb az erőnléti edzőjével vívott szópárbajt - Daniel Melendi el is hagyta a kék-fehéreket. Fillol a játékosok között is egyre népszerűtlenebb, mivel a vereségeket a legtöbben a rossz taktikának tudják be. Az előbb felsoroltak miatt pedig a Racing vezetőinél természetesen napirenden van Fillol eltávolítása.
Ariel Ortega és a Newell’s Old Boys között is elképzelhető a szakítás. A "Csacsi" becenévre hallgató középpályás a forduló előtti utolsó edzésen nem vett részt, mivel megtudta, hogy Gallego edző nem akarja betenni a kezdőbe. Ortega erre megsértődött: jóllehet elutazott Buenos Airesbe, a kispadon üldögélés helyett inkább a családi bevásárlást választotta. A Newell’s vezetőinek még nincs hivatalos álláspontjuk az üggyel kapcsolatban, de jelezték, Ortega döntésének következményei lesznek.

Apertura (Nyitány)
6. forduló: Banfield-Quilmes 1-0 (Bilos 80.), Instituto-Arsenal 0-1 (Casteglione 71.), Huracán de Tres Arroyos-Lanús 1-3 (Zapata 26., ill. Obolo 56., Graf 60., Tilger 87.), Vélez Sársfield-Olimpo 1-0 (Valdemarín 92.), Colón-Almagro 0-0, Gimnasia La Plata-Racing Club 2-1 (Frutos 13., Enría 21. - 11-esből, ill. M. López 65.), Argentinos Juniors-Newell’s Old Boys 1-2 (Pisculichi 34. - 11-esből, ill. Belluschi 17., Re 26.), Rosario Central-San Lorenzo 1-0 (Villa 89.), Independiente-Boca Juniors 2-1 (Insúa 46., 66. - a másodikat 11-esből, ill. Cardozo 26.), River Plate-Estudiantes La Plata 1-1 (Pereyra 34., ill. Krupoviesa 85.)
Az élcsoport: 1. River Plate 14 pont, 2. Boca Juniors 13 (10-4), 3. Vélez Sársfield 13 (8-2), 4. Estudiantes La Plata 12, 5. Newell’s Old Boys 11, 6. Independiente 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik