Az elkeserítő hét verés

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2004.09.10. 21:33
Címkék
Ha tehetné, három héttel visszaforgatná az idő kerekét. Egészen pontosan augusztus 26-án kora délutánra, az olimpia lovaglásának kezdete elé. Akkor ugyanis még kedvező pozícióban állt az ötkarikás újonc Kállai Ákos.
- A lovaglásig nagyon élveztem a versenyt. A tizedik helyen álltam, de mivel nagyon sűrű volt a mezőny, kis különbségek választottak el minket egymástól, bármi megtörténhetett volna - emlékezik vissza Athénra a májusi világbajnokság hatodik helyezettje. - Mint később kiderült, a lovaglás annyira "megszórta" a mezőnyt, hogy tényleg lett volna keresnivalóm. A kapitány kiszámolta, hogy ha csak három akadályt verek, ami korántsem nevezhető szuper lovaglásnak, a hatodik helyen várhattam volna a futást. És egészen más érzés az élmezőnyben nekivágni a háromezer méternek, mint hátrébb. De én hetet vertem! Szóval az olimpia hatalmas élmény volt, de a tizennyolcadik hely elkeserít.

Kállai csalódott Athénban (Fotó: Németh Ferenc)
Kállai csalódott Athénban (Fotó: Németh Ferenc)
Kállai csalódott Athénban (Fotó: Németh Ferenc)
- Pedig ön a jó lovasok közé tartozik.
- Én sem emlékszem arra, hogy valaha többet hibáztam volna ennél. Balogh Gabi ugyanezt a lovat kapta, és ő csak egyet vert. Máshogy, erélyesebben nyúlt hozzá. Mit mondjak, nem így képzeltem az olimpiát.
- Hogy kizökkentsem ebből a hangulatból, emlékeztetem arra, hogy nincs sok ideje a "sebek nyalogatására" .
- Ne is mondja! Sorozatban jönnek a versenyek, amelyeken szeretném feledtetni az athéni produkciót. Vasárnap ott leszek a Világkupa-döntőben, utána indulok a székesfehérvári katonai világbajnokságon, majd onnan egyenesen a reptérre megyek, hogy ott lehessek az Európa-bajnokságon.
- Ez valóban zsúfolt program. Edzés nélkül meg lehet csinálni?
- Az olimpia után azért nem álltam le teljesen, még ha nem is erősen, de edzettem. Egyelőre ez elég lehet. Az Eb-ig pedig beleférnek komoly edzések is a programba, no és a katonai vébé, vagyis a versenyzés is felér egy-egy edzéssel. Azt mondják, szükség van rám, úgyhogy bírnom kell az újabb sorozatot. Az egyesületem a katonai vébén számít rám, Pálvölgyi Miklós kapitány pedig az Eb váltójában. És tudja, az is erőt ad, hogy az Eb-n összeáll a tavalyi aranyérmes váltónk, vagyis címvédőként indulunk Albenában. Szép lenne újra a dobogó tetején zárni az idényt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik