Újabb dobogós hely a cél

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.04. 21:56
Címkék
Augusztus 15-e történelmi dátum a motokrosszozásban. Németh Kornél első magyarként e napon nyert világbajnoki futamot, azóta minden nagydíj előtt éremesélyesként, sőt aranyesélyesként kell tekinteni rá.
Németh elôször motorozik Linzben
Németh elôször motorozik Linzben
Németh elôször motorozik Linzben
Németh elôször motorozik Linzben
Németh elôször motorozik Linzben
Németh elôször motorozik Linzben
Most is ezt tesszük: honfitársunk péntek délelőtt abban a reményben utazott el az MX3-as vb ötödik viadalára, az Osztrák Nagydíjra, hogy dobogós helyen ér majd célba.
A jó formában lévő és - nem utolsósorban - egészséges Németh hazai környezetben érezheti magát a vb-futamnak 2000 után először otthont adó Schwanenstadtban, ahová rengeteg szurkolója kísérte ki. "Biztosra veszem, hogy a magyar közönség biztatása megint sokat fog segíteni. Megígérhetem, ugyanúgy fogok hajtani, mint a Román GP-n" - mondta Németh, akinek, csakúgy, mint Romániában, technikai gondjai akadtak a verseny előtt. Csütörtökön dugattyú- és főtengelyproblémákat kellett megoldania ahhoz, hogy egyáltalán elrajtolhasson a hét végén.
Szakértők szerint a magyar krosszosnak sokkal nehezebb dolga lesz Ausztriában, mint három hete Romániában. "Először motorozok majd a Linzhez közeli pályán, míg legnagyobb ellenfeleim, a gyári KTM-es Demaria és Breugelmans, valamint az olasz hondás Beggi és Bricca kívülről ismerik a pályát és a helyes beállításokat is. Ez pedig hatalmas előny. Ennek ellenére remélem, jó versenyt zárok majd" - szólt optimistán Németh, aki vasárnap a világbajnoki sorozat harmadik helyére is feljöhet egy dobogós pozícióval.

Az MX3-as világbajnokság élcsoportja:
1. Beggi (olasz, Honda) 165 pont, 2. Demaria (francia, KTM) 159, 3. Bricca (olasz, Honda) 118, …6. Németh Kornél (magyar, KTM) 84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik