Újra páros verseny lesz

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.07.23. 20:51
Címkék
Noha hivatalosan csak szombaton kezdődik az új idény, Kaproncán az NK Osijek már szerdán legyőzte a hazai pályán játszó Slaven Belupót (21). A szakértők szerint a most rajtoló évadban újfent a címvédő Hajduk és a keretét jelentősen megerősítő Dinamo harcol majd az aranyéremért.
Előbbi gárda szerződtette a sikeredzőt, Ivan Katalinicet, aki a BL 1994–1995-ös kiírásában a negyeddöntőig vezényelte a csapatot. Nagy pénzért csábították át Splitbe a Defensor Montevideótól az uruguayi válogatott Munozt, valamint a liga legjobb kapusát, Tvrtko Kalét (Zadar), továbbá Tonci Zilicet (NK Zagreb), Dario Damjanovicot (Modricsa Maxima), Goran Sutot (Cibalia), hogy csak azokat említsük, akik már bekerültek a szűk keretbe. Távozott a csapatból Petar Krpan (Leiria), Srdjan Andric (Panathinaikosz), Nino Bule (Pasching) és néhány "kisegítő ember".A Dinamo meghatározó emberei közül öten – Branko Strupar visszavonult, Mladen Bartolovic (NK Zagreb), Gocse Szedloszki (Szendaj), Dumitru Mitu (Panathinaikosz), Mihael Mikic (Kaiserslautern) – távoztak, viszont érkezett több, válogatottságra pályázó játékos. A csapat négy U21-es válogatott taggal erősödött meg, Ljubojevic, Pranjic és Buljat az NK Osijekből, Lucic pedig a Cibaliából érkezett, így jelenleg az Eb-n szereplő csapatból kilencen (!) a Dinamóban futballoznak. A fővárosi gárda mellettük megszerezte még a válogatottban az idén debütáló Zekicet (Maccabi Haifa), az NK Rijeka csapatkapitányát, Milinovicot, valamint a háromszoros válogatott Hrmant (Szpartak Moszkva), akik kellően rutinos futballisták.A biztos pénzügyi háttérrel induló NK Rijeka a harmadik helyre pályázik, viszont az egyébként a dobogóra esélyes három nagyágyú, a Varteks, az NK Zagreb és az NK Osijek anyagi gondjai miatt nem tudott újítani. A zágrábiaknál Robert Prosinecki sportigazgatóként dolgozik majd a jövőben.Az 1.HNL Ozujsko 2004–2005-ös kiírásának résztvevői
Hajduk (1.), Dinamo Zagreb (2.), Rijeka (3.), Osijek (4.), Varteks (5.), Zadar (6.), Kamen Ingrad (7.), Inter (8.), Slaven Belupo (9.), NK Zagreb (10.), Pula (újonc), Medimurje (ú)
Zárójelben a csapatok előző idényben elért helyezését tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik