Szabicsék az elődöntőben

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.07.22. 21:59
Címkék
Érvényesült a papírforma, az előző idényben a mezőnyből jócskán kimagasló első négy bajnoki helyezett játszhat a Ligakupa fináléjába jutásért  negyedikként a VfB Stuttgart kvalifikálta magát az elődöntőbe.
A Borussia Dortmund kispadjáról a Stuttgartéra átülő Matthias Sammer az első tétmérkőzésén a kezdőcsapatban szorított helyet Szabics Imrének, aki a brazil Cacauval az oldalán rohamozta a Bochum kapuját. (A német válogatott Kevin Kuranyi az Európa-bajnokság után meghosszabbított pihenőt kapott Sammertől, ezért csak a cserék között foglalt helyet.)

Szabics Imre egy gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
Szabics Imre egy gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
Szabics Imre egy gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
A "svábok" szakasztott olyan ellenállhatatlanul kezdték a mérkőzést, mint az elmúlt idényt. Cacau az 5. percben a rövid saroknál felugrott egy szögletből beívelt labdára, erősen ráfejelte, és a rivális kapusa, Van Duijnhoven csak beleütni tudott, a gólt nem volt képes megakadályozni. A Bochum játékosait látszólag nem rázta meg az eset, ugyanúgy – vagyis nagyon kényelmesen – ténferegtek a középpályán, mint a gól előtt. Jellemző, hogy a védőt játszó portugál Fernando Meira kétszer is díszlépésben jutott el a kapujukig – más kérdés, hogy rendre elrontotta a helyzetet.
Volt lehetősége Szabicsnak is, kissé elkésettnek tűnő lövésébe beleléptek, később azonban előkészítőként jól vizsgázott. Tetszetős adogatás végén finoman lekészítette a labdát Cacaunak, aki villámgyorsan megpördülve lerázta emberét, és mielőtt utolérték volna, "spiccel" a jobb alsó sarokba lőtt. Van Duijnhoven erről nem tehetett, sőt a kék-fehérek hálásak lehettek neki, mert akadt néhány nagy bravúrja, például Hleb közeli próbálkozásánál.
A második játékrész merőben más képet mutatott, mint az első, a VfB ugyanis nagyon visszavett a tempóból. Jobbára mezőnybirkózást láthatott az ahleni stadion közönsége, a bochumiak mintha csak kicsit várták volna kevésbé a lefújást, mint az ellenfél. Kedvüket elsősorban az szeghette, hogy hiába támadtak sokkal többet a szünet után, igazi helyzetet nemigen alakítottak ki. Ha mégis, akkor Hildebranddal nem tudtak elbánni. Nem így Szabics Imre, ő egy remek indítással kilépve ügyesen gurított Van Duijnhoven kapujának bal alsó sarkába, kialakítva a 3–0-s végeredményt.

Német Ligakupa
Negyeddöntő: VfB Stuttgart–VfL Bochum 3–0 (Cacau 5., 35., Szabics 85.)
Következik az elődöntő: Bayer Leverkusen–Bayern München (július 28.) és VfB Stuttgart–Werder Bremen (július 29.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik