Lécz és Borka diadala

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.07.19. 20:15
Címkék
Az elmúlt években csak Németh Kornél ért el sikereket nemzetközi versenyeken, amiért sokan megkondították a vészharangot, mondván: a magyar motokrossznak nincs megfelelő utánpótlása.
Lécz Gergely és Borka János azonban megmutatta, van még remény, a két 19 éves pilóta a Junior Közép-Európa-kupa utolsó felvonásán bizonyította be a tudását. Lécz karrierje első jelentősebb 125-ös nemzetközi sikerét aratta, míg Borka sérülten is kétszer nyert, és kiharcolta az összetett második helyét.A Cseh és a Magyar Nagydíjon nyújtott kiegyensúlyozott teljesítménye után ismét nagyon nyugodtan, semmit sem kockáztatva húzta a gázt. A suzukis két jó rajt után könnyedén feljött a második helyre mindkét viadalon, majd ezt követően nem erőltette, hogy előrébb kerüljön, hiszen így is az övé lett az összetett elsőség. Az egy hete Nyáregyházán balesetet szenvedő Borka is hatalmas tapsot kapott, hiszen nemcsak elindult, de fölényes győzelmeket is aratott. A Szlovák Nagydíjnak egyébként két másik magyar főszereplője is volt. Sáska Gábor és Szoó Gellért egy-egy bronzérmet gyűjtött be.Szlovák Nagydíj, a Junior Közép-Európa-kupa 3. (utolsó) futama
1. verseny: 1. Borka János (Kawasaki), 2. Lécz Gergely (Suzuki), 3. Sáska Gábor (Honda). 2. verseny: 1. Borka, 2. Lécz, 3. Szoó Gellért (Kawasaki)
Az összesített pontverseny végeredménye: 1. Lécz, 2. Borka, 3. Funar (cseh, Honda)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik