Ronaldo kiharcolta és értékesítette a büntetőket

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2004.06.03. 12:35
Címkék
Hatalmas várakozás előzte meg a közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott BrazíliaArgentína mérkőzést, hiszen azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a dél-amerikai kontinens két legjobb gárdája futott ki a Belo Horizonte-i Mineriao-stadion zöld gyepére.
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Brazília futballfiesztára készült, és nem is csalatkozott: Ronaldóék egyből támadólag léptek fel, ennek eredményeképpen a Real Madrid fenoménja előtt gólszerzési lehetőség is kínálkozott, mivel büntetőhöz jutott a csapata. A tizenegyeshez egyébként kellett az argentinoknak a sajtó által manapság igencsak felkapott védője, Gabriel Heinze – a nem éppen argentin nevű védő jelenleg a Paris Saint-Germain csapatában futballozik, de állítólag komolyan érdeklődik iránta a Manchester United is –, aki teljesen érthetetlenül szerelés helyett felrúgta a csatárt. A büntetőhöz természetesen a sértett, Ronaldo állt oda, nem sokat vacakolt, belőtte a sarokba a labdát, majd ezt megtehette újra, miután a kolumbiai Oscar Ruiz megismételtette a tizenegyest. Ronaldo ezt is ugyanoda rúgta.
Az argentinok próbáltak kijönni a szorításból, de erre ráfáztak, hiszen újabb gólt kaptak. Igaz, ezúttal is tizenegyesből talált be Ronaldo, melyet ő harcolt ki, mivel az argentin válogatott újonc védője, Javier Mascherano nem látott más kiutat a gól elkerülésére, mint a földre küldeni a támadót. Ronaldo ezt a büntetőt is ugyanúgy lőtte, mint az előzőt.

Nem sokkal később Roberto Carlos is megirigyelhette az (ex?)csapattárs sikereit, a gólszerzés reményében előretört, de rajta kifogott a Celta Vigóval a nyáron a spanyol élvonalból kieső Pablo Cavallero. A következő történésnek az argentinok örülhettek, hiszen Crespo fejese után Dida még valahogy kitolta a labdát, ám Sorín, a kis mindenes ott lábatlankodott a kapu előtt, és nem okozott neki nehéz feladatot, hogy az üres kapuba begurítsa a labdát.
Az argentinoknak támadniuk kellett, a legnagyobb sansz mégis egy olyan játékos előtt adódott, akinek nem a gólszerzés a fő "tevékenységi köre". Az első gólnál szarvashibát elkövető Heinze egy pontrúgásnál előrehúzódott, és bár jóvátehette volna a hibáját, a kapu fölé fejelt. A brazilok főleg a védekezéssel törődtek, ennek ellenére Saviola is helyzetbe került, ám gyenge lövése nem okozott komoly gondot Didának.
Amikor a brazilok már az órát lesték, hogy minél előbb vége legyen a találkozónak, Ronaldo villant egy újabbat, rávezette a kapusra a labdát, ő azonban nem engedte, hogy akciógólt szerezzen: nemes egyszerűséggel rávetődött a csatár lábára. Hogy ne legyen olyan unalmas, Ronaldo ezúttal az elmozduló Cavallero helyére lőtte a labdát.
Összességében a brazilok megérdemelten nyertek, bár Marcelo Bielsa kapitány természetesen az amúgy egyik legjobb dél-amerikai játékvezetőben, Ruizban kereste a vereség okát, amiért meg mert ellenük ítélni három tizenegyest…

Brazília–Argentína 3–1 (2–0)
Belo Horizonte. V: Ruiz (kolumbiai)
G: Ronaldo (16., 68., 90. – mindhármat büntetőből), ill. Sorín (79.)
Brazília: Dida – Cafú, Juan, Roque Júnior, Roberto Carlos – Edmílson, Juninho Pernambucano (Júlio Baptista), Zé Roberto, Kaká (Alex) – Luís Fabiano (Edu), Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Alberto Parreira
Argentína: Caballero – Samuel – Quiroga, Heinze – J. Zanetti, Mascherano, Sorín – Lucho González (Aimar) – Delgado (Rosales, majd Saviola), Crespo, Kily González. Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik