Ezüstcsata: előnyben a Barca

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.05.21. 21:10
Címkék
Ezüstérem  ez maradt Spanyolország két óriásának, ezért küzdhet meg a záró fordulóban. Az aranyat a fényes évet záró Valencia már korábban zsebre tette (és aztán maradt még ereje az UEFA-kupa-döntő megnyerésére is). A második hely mellett persze egyéb kérdések is eldőlnek majd a hét végén, így az utolsó UEFA-kupás, illetve a második és harmadik kieső csapat kiléte.
A bajnoki ezüstnek egyébként igenis van jelentősége, birtokosának BL-selejtező nélküli nyárvéget garantál. Márpedig a Real Madridnak az esetleges korai kupakötelezettség – a távol-keleti túra elmaradása miatt – eurótízmilliós veszteséget okozhat. A "királyiak" helyzete elég lehangoló, a Barcelona kétpontos előnnyel áll előttük, s mindkét együttes olyan riválissal találkozik, amely már biztossá tette a bennmaradását. A Barca a Zaragozához utazik, míg a Madrid a Real Sociedadot fogadja, de az utóbbi hetek tapasztalata alapján a hazai pálya nem feltétlenül jelent előnyt Carlos Queiróz embereinek.

A Beckham-ügy legújabb fejleménye: az angol Madridban akar maradni
A Beckham-ügy legújabb fejleménye: az angol Madridban akar maradni
A Beckham-ügy legújabb fejleménye: az angol Madridban akar maradni
A Bernabéu öltözőjében uralkodó hangulatot mindenesetre jól érzékelteti Luis Figo alábbi értekezése. "Azt hiszem, többet kellett volna reklamálnunk az idény során. Túlságosan udvariasak voltunk, és ha az ember ily módon nem helyezi nyomás alá a bírót, az meg van győződve róla, hogy mindent jól csinál. Pedig sok esetben ez egyáltalán nem volt igaz" – véli a portugál játékos.
Az azért pozitív változás, hogy David Beckham, a szűnni nem akaró pletykákat lezárandó, egy londoni pr-ügynökségen keresztül közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy feltett szándéka jelenlegi egyesületénél maradni. "Hosszú távra tervezek Madridban. Eddig egy idényt töltöttem el itt, és úgy érzem, nem lehetek elégedett az elvégzett munkával" – jegyezte meg az angol középpályás, joggal. A közlemény megerősítette, a futballista családja most már végleg a spanyol fővárosba költözik, nagyobbik gyermekét ott fogja beíratni az iskolába, vagyis minden jel arra mutat, hogy a Chelsea állítólagos erőfeszítései Beckham-fronton kudarcot vallanak.
Mi több, a Chelsea már Walter Samuelt sem szerezheti meg. Immár hivatalos, hogy a Real Madrid 22 millió euróért megvásárolta az argentin védőt a Romától.
A kupagyőztes Zaragoza mellett az Athletic Bilbao is UEFA-kupa-indulónak érezheti már magát, a harmadik kvótára pedig hárman pályáznak. Kétpontos fórja révén a legesélyesebb a Valladolidban vizitáló Villarreal, mögötte a Sevilla és az Atlético Madrid áll ugrásra készen, de nehéz ellenfelekkel – az Osasunával és a Bilbaóval – kell szembenézniük.
Ami az alsóházat illeti, a Valladolid valószínűleg kiesik, és a Mallorcát vendégül látó Celta Vigo is csak abban bízhat, hogy az Espanyol odahaza képtelen lesz megverni a sereghajtó Murciát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik