<kep2 href=self>Baric a nyáron távozik

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.05.13. 22:34
Címkék
Otto Baric bedobta a törülközőt. A minapi sajtótájékoztatóján a horvátok idős szövetségi kapitánya, akit immár szinte senki sem támogat (a sajtó az utóbbi időben már nem is bírálta, inkább csak gúnyolódott vele), bejelentette, hogy a nyári Európa-bajnokság után távozik posztjáról.
Otto Baric bízik a továbbjutásban
Otto Baric bízik a továbbjutásban
Otto Baric bízik a továbbjutásban
Otto Baric bízik a továbbjutásban
Otto Baric bízik a továbbjutásban
Otto Baric bízik a továbbjutásban
"Elég volt! Portugáliában természetesen mindent megteszek a siker érdekében, de azt követően már nem akarok kapitányként dolgozni. Felfedeztem Dado Prsót, Ivan Klasnicot és Joe Didulicát, mindannyian erősségei a csapatnak, kijutottunk az Európa-bajnokságra, mégsem örül senki a sikereinknek. Lebecsülik az eredményeinket, és állandóan azzal támadnak, hogy nincs játékunk. Ebből elegem van" – fakadt ki "Herr Otto", akinek döntését elősegítette, hogy a szövetség a tervekkel ellentétben nem ajánlotta fel a szerződéshosszabbítást.
Baric 2002 júliusában vette át a (magyar csapattal egy vb-selejtezőcsoportban lévő) válogatott irányítását, és a szerződése az Eb-selejtezők befejezéséig szólt, aztán a továbbjutás után automatikusan meghosszabbították a döntő befejezéséig. Baric kérte, hogy a szövetség május közepéig nyilatkozzon a hosszabbítás feltételeiről – ez eddig nem történt meg, így a rutinos szakember minden bizonnyal a bécsi Austria sportigazgatója lesz. Baric egyébként ellentámadásba ment át, és azt vágta az élvonalbeli edzők fejéhez, hogy miközben bírálják, fogalmuk sincs a válogatott körül uralkodó állapotokról.

Noha a kapitány jelezte, hogy Eb-keretet csak a hazai bajnokság hét végi lezárultával ad, csütörtökön – bennfentesek szerint a szövetség sugallatára – nyilvánosságra hozott egy 26-os névsort. Érdekesség, hogy ebben ott található a mindössze 19 éves Dinamo-kapitány, Niko Kranjcar neve – állítólag őt a szakma és a közvélemény "tukmálta rá" –, valamint a 32 éves, a nemzeti csapatban mindössze kétszer játszó irányítóé, Nenad Bjelicáé. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik