Tízen az Eb-csapatban

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 21:38
Címkék
A férfiak versenyében valamenynyi súlycsoportban lesz magyar induló a jövő heti bukaresti Európa-bajnokságon  ez is eldőlt a Magyar Judószövetség csütörtöki elnökségi ülésén, amelyen elfogadták a szövetségi kapitányok előterjesztését.
A férfiaknál hosszú idő után újra lesz magyar induló a legkisebbek között, a 60 kilós Burján László személyében. "Laci utolsó éves junior, s a fejlődése szempontjából igen fontos lehet számára ez a verseny, tanulhat a felnőttektől, ugyanakkor már többször bebizonyosodott, hogy érdemes a fiatalokhoz nyúlni, elég csak Csák József vagy Hajtós Bertalan példáját említeni" – mondta Nagy Ernő, a férfiak szövetségi kapitánya, aki a többi súlycsoportban a korábban tervezett indulókat küldheti harcba a román fővárosban.
"Ez a csapat két érem megszerzésére is képes lehet, s ebben benne foglaltatik az érem legfényesebb változata is. Kovács Anti és Ungvári Miki tudása, felkészültsége, a rangsorban elfoglalt előkelő helye és a klubedzők aktív közreműködése akár az első hely megszerzését is lehetővé teszi, s ezzel a versenyzők is tisztában vannak. Jó lenne a maribori sikereket megismételni, ugyanakkor nem akarunk a versenyzők vállaira felesleges terhet rakni, a lényeg, hogy mindig a soron következő meccsen adják tudásuk legjavát. Bukarestben fontos feladat lesz, hogy Miki és Anti olimpiai kvótája mellé még egyet szerezzünk, erre Braun Ákosnak és Csizmadia Zolinak van még lehetősége, de mindkettejüknek kiemelkedőt kellene produkálnia a cél eléréséhez, s némi szerencsére is szükségünk lenne" – latolgatta az esélyeket a férfikapitány.
A nőknél hárman kerültek a csapatba, Ónody Beáta (57 kg, THAC-Honvéd-Kipszer) pedig tartalékként készül a világversenyre. "Nagy csapat ez, bár a létszámunk most kicsi. A célunk egyértelmű, egy olimpiai kvalifikáció megszerzése. Szabó Brigi jelenleg kvótás helyen van, de nem lesz könnyű ezt a helyet megvédenie. Fontos lehet, hogy jól sikerüljön a fogyasztása, mert az esetleg kihathat a teljesítményére is. A tavasszal egyébként minden versenyzőnknek sikerült kiemelkedő eredményt elérnie, az a fontos, hogy Bukarestben is a legjobb tudásuk szerint szerepeljenek" – mondta Németh Ferenc, a nők szövetségi kapitánya.
A magyar együttes jövő csütörtökön utazik a román fővárosba, ahol május 14-én kezdődik az idei cselgáncs Európa-bajnokság, az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó regionális eseménye.

A magyar Eb-csapat
Férfiak: Burján László (60 kg, UTE), Ungvári Miklós (66 kg, Kecskeméti JC), Braun Ákos (73, Paksi Atomerőmű SE), Gera Csaba (81, Honvéd-Kipszer), Rajcsányi Gergő (90, UTE), Kovács Antal (100, Paksi Atomerőmű SE), Csizmadia Zoltán (+100, Honvéd-Kipszer). Nők: Csernoviczki Éva (48, Tatabánya-Hermann DSE), Szabó Brigitta (57, CVSE-Geosaurus), Bejczi Zsuzsa (63, Koroncó-Tutti)

Technikai okok miatt elmarad a Magyar Judószövetség vasárnapra tervezett évi rendes közgyűlése. Az eseményre május 22-én szombaton 9 órától az eredetileg kijelölt helyszínen, a BM Duna Palotában kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik