Ketten kidőltek a sorból

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 22:00
Címkék
Még el sem kezdődött az idei Giro dItalia, máris alaposan megfogyatkozott a mezőny: néhány napja a doppingbotrányba keveredő Kelme csapatától vonták meg a rajtengedélyt, az indulás előtti vérvizsgálat után pedig a kolumbiai Mesa Estapát és a szlovén Golcert küldték haza.
Mindkét kerekesnek magasabb volt a haematokritszintje a megengedettnél. Az Olasz körverseny szombati genovai rajtjánál természetesen ott lesz a címvédő olasz Gilberto Simoni, aki harmadik Giro-győzelmére készül, s ebben csapata, a Saeco is támogatni fogja. Bár a klub fiatal kerekese, Damiano Cunego az elmúlt időszakban remek eredményeket ért el – megnyerte a GP Larcianót és a Giro del Trentinót, utóbbin két szakaszgyőzelmet is bezsebelt –, Claudio Corti csapatfőnök kijelentette, Simoni lesz a kapitány, mindent az ő triplázásának rendelnek majd alá.Ott lesz Genovában az ausztrál Robbie McEwen is, aki az elmúlt két évben négy szakaszt nyert az olasz viadalon. Mivel a Lotto-Domo nem nevezett az összetettben is esélyes versenyzőt, várhatóan az egész csapat azon dolgozik majd, hogy a sprintbefutóknál győzelemhez segítse az ausztrál sprintert az olasz Petacchi és Cipollini ellenében.Bodrogi: 66. A Dunkerque-i négynapos második szakaszán a belga Streel egy sikeres szökés végén győzött, s másfél perces előnyt szerzett az összetettben. A viadal egyetlen magyar indulója, Bodrogi László – akárcsak az első napon – ezúttal is a mezőnnyel együtt ért célba.

Dunkerque-i négynapos (2.1-es kategória, Franciaország). 2. szakasz, Hem–Saint Pol sur Mer (183.9 km):
1. Marc Streel (belga, Colnago) 4:24:24, 2. J-P. Nazon (francia, AG2R) 1:37 p h., 3. Hammond (brit, Palmans) azonos idő-vel, …66. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) a. i. Az összetettben: 1. Marc Streel 8:53:01, 2. Casper (francia, Cofidis) 1:22 p h., 3. J-P. Nazon 1:23 p h., …65. Bodrogi László 1:50 p h. Következik: 3. szakasz, Hondschoote– Longuenesse (200.6 km). Internet: www.4joursdedunkerque.org

Technikai miatt elmarad a hét végére tervezett Hajdú-Főnix-kupa Debrecenben. Az országúti viadalt május 21. és 23. között rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik