A River közelít a Bocához

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.03. 21:14
Címkék
Kisebb gödörbe került a Boca Juniors, amely az egymást követő második fordulóban játszott verejtékes döntetlent.
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Cavenaghi újra gólnak örülhetett
Az már az éllovas szerencséje, hogy a gyengélkedését csak egy csapat, a Rosario Central otthonában nyerő River Plate használta ki, a többi üldöző – Talleres, Vélez Sársfield, Racing Club – szintén csak remizett, és nem tudott közelebb férkőzni a Bocához.
Rosszabb helyeken magyarázkodásnak sem lenne utolsó, hogy a Boca azért vesztett pontokat a Newell’s Old Boys ellen, mert Carlos Bianchi edző pihentette a csapatkapitány Diego Cagnát, az első számú kapus, Roberto Abbondanzieri, továbbá Nicolás Burdisso pedig sérült volt, a Buenos Aires-iek esetében azonban ez kevés. A gárda így is roppant erős összeállításban lépett fel – Schiavi, Crosa, Clemente Rodríguez, Cascini, Vargas, Iarley és Barros Schelotto is játszott –, helyzeteket is kidolgozott, csak éppen egy kivételtől eltekintve ki is hagyta őket, a védelem jobb oldala pedig nyílt napot tartott. Biachinak a következő napokban valamit fel kell találnia csapata harmatos formája ellenszereként, hiszen két héten belül négy kulcsfontosságú ütközet vár a Bocára.
A River Plate-re is erőltetett menet vár, csakhogy Leonardo Astrada együttese sokkal jobb formában van, mint ősi ellensége. Marcelo Salas és Marcelo Gallardo kisebb sérülése dacára játszott a Rosario Central ellen, a tréner azonban elsősorban azért volt boldog, mert Daniel Montenegro és Fernando Cavenaghi is megtalálta a góllövőcipőjét: az előbbi hat, az utóbbi pedig három mérkőzés után "szólalt meg" ismét.
A négy napig elhúzódó fordulóból még a Quilmes és a Chacarita Juniors produkcióját, valamint egy doppingolással megvádolt játékost érdemes kiemelni. A Quilmes 25 év után győzte le újra idegenben a Gimnasia La Platát, míg az Estudiantes La Plata elleni sikerével a Chacarita megszakította a 15 bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és ellépett a kiesést jelentő helyekről. A negatív szenzációval Carlos Cordone, a San Lorenzo csatára szolgált, akit tíz hónapon belül másodszor kaptak marihuánát tartalmazó ajzószerek használatán, és két évre eltiltották.

Clausura (Zárás)
12. forduló:
Boca Juniors–Newell’s Old Boys 1–1 (Barijho 5., ill. Vásquez 32. – 11-esből), Rosario Central– River Plate 1–2 (Belloso 85., ill. Montenegro 18., Cavenaghi 34.), Racing Club–Nueva Chicago 1–1 (Orozco 11., ill. Tilger 45.), Vélez Sársfield–Independiente 0–0, Lanús–Atlético de Rafaela 1–1 (R. Díaz 4. – 11-esből, ill. Villa 45.), Colón– Olimpo 2–0 (Carignano 41., 64.), Gimnasia La Plata–Quilmes 0–1 (Carrario 63.), Chacarita Juniors–Estudiantes La Plata 2–0 (Moreno 5., Rivero 21.), Talleres–Banfield 2–2 (Piriz Alvez 2., Maidana 44., ill. A. González 23., Bilos 85.), San Lorenzo–Arsenal 0–0
Az élcsoport: 1. Boca Juniors 28 pont, 2. River Plate 26, 3. Talleres 24, 4. Racing Club 23, 5. Vélez Sársfield 22, 6. Colón 20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik