Csatlakozó kerekesek

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.04.28. 22:23
Címkék
Ünnepel a magyar kerékpársport, hiszen 1928 után másodszor rendeznek hazánkban világbajnokságot (novemberben Tatán lesz a teremkerékpáros-vb), a honi szövetség idén ünnepli 110. éves fennállását, s az országgal együtt ünnepel majd május elsején is  tudtuk meg a Magyar Kerékpáros-szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.
A bringások az Ister-Granum körverseny keretében csatlakoznak az Európai Unióhoz, ráadásul nem csupán jelképesen, hiszen a nemzetközi mezőny szombaton Esztergomnál átkel a Mária Valéria hídon, a harmadik szakaszt pedig Szlovákiában bonyolítják le. A körversenyen 70-80 indulóra számítanak, a honi menők közül a P Nívó-Betonexpressz–FTC kerekesei az összetett győzelemre is esélyesek. A végső győztes a kék trikó mellett némi készpénzt is hazavihet (a viadal összdíjazása 225 ezer forint), a legjobb sprinter jutalma a zöld, a legjobb hegyimenőé pedig a piros trikó, míg a körverseny legjobb magyar résztvevője a sárga trikót viselheti.A sajtótájékoztatón szó esett a szövetség terveiről is, Bor Sándor elnök elmondta, igyekeznek több szponzort állítani a sportág mellé – ebben segít nekik, hogy a Sport1 televízió az idén 24 összefoglalót sugároz a kiemelt viadalokról, többek között a hét végi körversenyről is –, jövőre pedig négy világranglistapont-szerző versenyen kapnának nagyobb lehetőséget a hazai kerekesek. Nyitottak az amatőrök felé is: öt fordulóból álló bajnokságot írtak ki számukra, a futamokon bárki rajthoz állhat, aki igényli a Nemzeti Sportszövetség versenyengedélyét. A sport mellett természetesen a biztonság is fontos, a szövetség különféle rendezvényein a kerékpárosok szabályos közlekedésével játékos vetélkedőkön és ügyességi versenyeken ismerkedhetnek a gyerekek.Az Ister-Granum körverseny programja

Április 30., péntek, 11.00: 1. szakasz, Esztergom–Dobogókő (93 km)
Május 1., szombat, 9.30: 2. szakasz, egyéni időfutam (15 km), Kamenica (Szlovákia)
Május 1., szombat, 17.00: 3. szakasz, kritériumverseny, Esztergom (50 km)
Május 2., vasárnap, 10.00: 4. szakasz, Esztergom–Esztergom (137 km)

Romandiai körverseny (HC-kategória, Svájc).
Prológ, egyéni időfutam, Genf (3.4 km):

1. Bradley McGee (ausztrál, fdjeux.com) 4:24.40, 2. Pollack (német, Gerolsteiner) 3.14 mp h., 3. Elmiger (svájci, Phonak) 6.98 mp h. 1. szakasz, Yverdon-les-Bains–Yverdon-les-Bains (172.5 km): 1. Jan Svorada (cseh, Lampre) 4:15:12, 2. Zanotti (olasz, Vini Caldirola) azonos idővel, 3. Pagliarini (brazil, Lampre) a. i.
Az összetettben: 1. Bradley McGee.
Következik: 2. szakasz, Romont–Romont (156 km). TV: Eurosport, 16.00 (élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik