Javult Maradona állapota

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.20. 21:22
Címkék
Frank Torres azt állította, hogy Diego Maradona állapota most sokkal súlyosabb, mint amikor 2000-ben kórházba szállították.
"Négy éve is szív- és tüdőelégtelenség miatt került az intenzív osztályra, de akkor nem kellett lélegeztetőgépre kapcsolni" – mondta az uruguayi orvos, aki 2000 januárjában Maradona kezelőorvosa volt.
Elképzelhető azonban, hogy ezek a szavak nem fedik a valóságot, hiszen a Suizo Argentina magánklinika (itt kezelik a hajdani világsztárt) sajtóközleményben arról számolt be, hogy javul a futballista állapota. "Maradona állapota továbbra is válságos, szívinfarktus mellett súlyos tüdőgyulladással is kezeljük. Továbbra is lélegeztetőgépen van, és gyógyszeres kezeléssel mesterséges kómában tartjuk, azonban a legutóbbi szívvizsgálatok után kijelenthetjük, szívfunkciói elfogadhatóbbak lettek, az állapota javult" – áll a jelentésében. A kórház közleménye egy másik fontos részletre is kitér, egyértelművé téve, hogy Maradona nem kábítószer-túladagolás, hanem szívizomtágulás miatt kapott infarktust. "Maradona szerencsére túlélte az infarktusa utáni legkritikusabb időszakot, de még egyáltalán nem lehet biztosat mondani a gyógyulásáról" – olvasható a kórház jelentésében. Egyes információk szerint Maradona egyébként már lekerült a lélegeztetőgépről.

„Sokkolt az eset. Az egészsége már figyelmeztette, ô azonban nem hallotta meg a jelet.”
Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Ugyanakkor az állami hírügynökség úgy értesült, kokaint találtak Maradona vizeletében. A Telam azt közölte, a mintában olyan nagy volt a kábítószer aránya, amely súlyos tüneteket idézett volna elő egy egészséges szervezetben. Csak egy rendszeresen droggal élő ember viselhet el ekkora mennyiséget. A kórház és Alfredo Cahe kezelőorvos továbbra is tagadja, hogy Maradona betegsége kábítószer-függőségére vezethető vissza. ---- A ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik