Németh mégis vb-induló

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.14. 21:26
Címkék
Németh Kornélnak már rég nem itthon lenne a helye, hanem a világbajnokságon, vagy Amerikában, hiszen ott tudna igazán fejlődni. Csakhogy ehhez rengeteg pénz, egy rámenős menedzser, valamint szerencse kellene.
Mivel azonban a fentieknek egyelőre híján van Németh, már az is kisebbfajta csodának számít, hogy elindul az új MX3 világbajnokságon. Főleg úgy, hogy adminisztratív hibák miatt túl későn adták le a nevezését. Az olasz rendező azonban jóindulatú volt, és elfogadta a késői jelentkezést – persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Itáliában jól ismerik a 21 éves magyar krosszost, hiszen tavaly kétszer is ezüstérmes volt az ottani bajnoki futamokon. A 650-es vb-sorozatot felváltó MX3-ban is jó esélyekkel indulhatna Németh, ha ugyanis nem számítjuk a három gyári pilótát – a KTM-nél a francia Yves Demaria és a belga Sven Breugelmans, a Husqvarnánál pedig a szlovén Roman Jelen motorozik –, akkor a magyar motoros az összes többi ellenfelére veszélyes lehet. Ezt támasztja alá többek között, hogy a bulgáriai csapat Eb-n az MX3 résztvevői mellett az elitkategória, az MX1 néhány prominens tagját is maga mögé utasította.Németh technikai háttere azonban a pénzhiány miatt nem optimális, sőt, elképzelhető, hogy éppen az anyagiak miatt már a harmadik nagydíj után ki kell szállnia a sorozatból. "A család és a személyes támogatóim mindent megtettek azért, hogy indulhassak a vébén. A meglévő pénz azonban csak arra elég, hogy az első három viadalon rajthoz álljak. Hogy utána mi lesz, fogalmam sincs. Ígéreteink vannak, de hogy meg is valósulnak-e, azt nem tudom" – mondta Németh, akinek azért is izgulnia kell, hogy legyen megfelelő mennyiségű alkatrésze.Az MX3 menetrendje
Április 18.: Olasz GP (Asti), június 13.: Szlovén GP (Orehova Vas), június 20.: Francia GP (Ernee), augusztus 1.: Belga GP (As), augusztus 15.: Román GP (Prahova), szeptember 5.: Osztrák GP (Schwanenstadt), szeptember 12.: Bolgár GP (Sevlievo)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik