Kvótákért a világ végére

S. T.S. T.
Vágólapra másolva!
2004.03.12. 21:42
Címkék
A háromtagú magyar kötöttfogású különítmény csütörtökön az üzbég fővárosba, Taskentbe utazott, hogy a meglévő négy mellé, újabb olimpiai kvótákat kíséreljen meg kiharcolni.
Egyfelől optimisták lehetnénk, hiszen súlycsoportonként 15 remek birkózó már nincs a mezőnyben (a créteil-i vb-n az első tíz, az újvidéki, első kvalifikáló versenyen pedig az első öt helyezett szerzett kvótát), úgyhogy az első négybe kerülni nem könnyű, de némi szerencsével, a mindig emlegetett jó sorsolással nem is lehetetlen. A 60 kilós kategóriában Bóna László az utóbbi világversenyeken nem tudott tűzközelbe kerülni, így Komáromi Tibor szakágvezető a fiatal ferencvárosi Kliment Lászlónak szavazott bizalmat. A 74 kilós súlycsoportban Bárdosi Sándor indulhatott Újvidéken, ám várakozáson alul szerepelt, így ezúttal Berzicza Tamás, egykori junior világbajnok (1995), világbajnoki (1997) és Európa-bajnoki (1999) ezüstérmes próbálkozhat, aki az utóbbi években szintén adós a kiugró nemzetközi sikerrel. Kiss Balázs, junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes a tavalyi vb-n debütált a felnőttek mezőnyében, Créteil-ben hajszálnyira volt a kvótától, Újvidéken azonban szintén a csoportjában ragadt."Ezúttal is nagyon nehéz dolgunk lesz, de semmiképp sem szeretnénk üres kézzel hazatérni. Egy újabb kvóta megszerzésében reménykedem"– mondta Komáromi.Másfelől azonban, félő, hogy az ázsiai környezetben (lobbi, bírók) nem sok babér terem az ókontinensről érkezőknek. Taskent ugyanis meglehetősen messze van Európától, s nem csak a mintegy négyezer kilométert tekintve…Nem lesz könnyű…

Pénteken a kvalifikáló verseny helyszínén megejtették a szokásos mérlegelést és sorsolást. A 60 kilós Kliment László moldáv, észak-koreai és spanyol, a 74 kilós Berzicza Tamás iráni és bosznia-hercegovinai, a 84 kilós Kiss Balázs kubai és szerb-montenegrói ellenfelet kapott csoportjába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik