Harmadszor is Talmácsi Gábor

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.01.17. 21:33
Címkék
"Magam is motorozom hobbiszinten, úgyhogy nagyon közel áll hozzám a motorkerékpársport. Épp ezért azt kell mondanom, nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek a legjobb magyar motorosok között.
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Ismerôs kép: Talmácsi a díszes trófeával
Megígérhetem, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium mind szakmailag, mind erkölcsileg, mind pedig az adott kereteken belül anyagilag is segíteni fogja a Magyar Motorsportszövetséget annak érdekében, hogy a jövőben még sikeresebb lehessen a honi motorkerékpársport"– mondta ünnepi beszédében Mesterházy Attila, az GYISM politikai államtitkára azon a péntek esti díjkiosztón, amelyen a legutóbbi évek, illetve a 2003-as esztendő legeredményesebb magyar pilótáit tüntették ki. A kilenc díjazott közül a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokságon szereplő Talmácsi Gábor részesült a legnagyobb elismerésben: 2001 és 2002 után sorozatban harmadszor vehette át az év motorkerékpárosának járó hatalmas trófeát.
Talma – aki a nagyon előkelő 14. helyet szerezte meg a 125-ös géposztály összetettjében, köszönhetően annak, hogy 12-szer volt pontszerző – már igazán hozzászokhatott a díjesőhöz, mégis úgy vette át a serleget, mintha első alkalommal nyerte volna el. "Az egyik legszebb érzés, ha az embert a hazájában ismerik el. Az Év motorkerékpárosa cím különleges díj, mindig nagy elismerés a számomra. Remélem, még sokszor hazavihetem ezt a csodás trófeát" – mondta örömittasan Talmácsi Gábor, aki néhány nap múlva Spanyolországban kezdi meg idei első tesztjeit az új Malagutijával.
Talmácsi mellett a nyolc másik díjazott is hatalmas tapsot kapott, akik az eddigi pályafutásuk, valamint a 2003-as sikereiknek köszönhetően kapták meg a Magyar Motorsportért elnevezésű plakettet. Íme a névsor: Kökényesi György, a tavalyi szupermoto Európa-kupa győztese; Erdős Csaba, a hazai gyorsulási szakág egyik megteremtője; Tihanyi Sándor, a magyar salakmotorozás egyik legendája; Tóth László, az enduro szakág egyik legeredményesebbje; az endurance-vb-menő Bitter Sándor; a motokrossz-vb-menő Németh Kornél; a gyorsasági vb-menő Tóth Imre és a streetfighteres Potzner Ferenc.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik