A Newcastle szorossá tette

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.01.11. 22:56
Címkék
Hatmeccses győzelmi széria után a Newcastle ellen be kellett érnie a hazai döntetlennel, így nem tudta visszaállítani a tabella élén élvezett hárompontos előnyét a Manchester United.
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Ez a találkozás nem csak Andy O’Briennek (Newcastle) volt fájdalmas…
Kár lenne tagadni, az előző szezon 5–3-as és 6–2-es eredménye után sokan valami hasonló látványosságban reménykedtek – és nem is kellett volna feltétlenül 0–0-ra végződnie a derbinek, ha Paul Durkin bíró egy kicsit jobban figyel.
Az ütközet hevességéhez szemernyi kétség sem férhetett, amikor Alan Shearer vérző arccal "maradt ott" a Mikael Silvestre karjával való találkozás után. A góllövőlistát vezető veterán támadó megpróbáltatásai hamarosan folytatódtak, Tim Howard hiába ütötte el őt tizenegyest érően, Durkin továbbot intett (érdekesség, hogy a lefújás, illetve a felvétel megtekintése után a játékvezető elismerte, hogy nagyot hibázott).
A Newcastle ettől eltekintve is remekül helytállt, a védelme jórészt távol tartotta a manchesterieket Shay Given kapujától. Kivételek azért akadtak, Silvestre például alighanem szabályos gólt szerzett a 66. percben, de Durkin sporttárs e találatnál meg szabálytalanságot látott, nehéz lenne azt írni, hogy helyesen. Ezt megelőzően viszont egy vendégjátékos, Jermiane Jenas fejelt a lécre. Sir Bobby Robson épp vasárnap jelentette be, hogy lemondott Henrik Larsson (Celtic) megszerzéséről, noha a "szarkáknál" nagyon elkelne egy méltó Shearer-társ… A meccs vége persze a Manchesteré volt, Givennek Paul Scholes és Quinton Fortune bombájánál kellett résen lennie.
Az MU-val kapcsolatos újság, hogy az FA megvizsgálja Howard szerződtetésének körülményeit, egyes dokumentumok ugyanis szabálytalanságokra utalnak. Az amerikai kapus júliusban került az Old Traffordra a New York/New Jersey MetroStars együttesétől, négymillió dollárért.
Claudio Ranieri fellélegezhet, az utóbbi hat találkozóján mindössze hét pontot szerző Chelsea végre megint úgy játszott, ahogy a keretében szereplő nevek alapján ez elvárható. A látványos feltámadást a Leicester City bánta, a londoniak 4–0-s sikerrel távoztak a Walkers Stadiumból. Ranieri, mint sejthető volt, Hernán Crespo sérülése ellenére is a kispadra ültette Adrian Mutut, aki már 13 mérkőzés óta nem volt képes a kapuba találni. Nos, a románnak jót tett a "meccsnézés", mert csereként beállva megszakította a csúf sorozatot.
Jimmy Floyd Hasselbaink pedig megmutatta, hogy új csatárcsillagok jövés-menése ide vagy oda, rá továbbra is lehet számítani. A holland gólzsák az első pillanatoktól kezdve veszélyesen mozgott, aztán okosan átengedett egy átadást a lábai között, mielőtt a gólvonal mögé juttatta volna a labdát. A vezető gól után átmenetileg feltámadt a City, de Hasselbainknek egy megpattanás után a kapuba hulló szabadrúgása gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A Premiershipben századszor pályára lépő John Terry ezúttal megbízható Chelsea-védelmet dirigált, a becsülettel hajtó Leicesteré viszont a hajrában még kétszer kapitulált: Mutu 25 méterről csavart, Célestine Babayaro meg éles szögből lőtt a hálóba.
Végezetül egy hír a Leeds Unitedről. Az angol lapok hetekkel ezelőtt elkezdtek cikkezni a dúsgazdag bahreini uralkodócsalád egy tagjáról, aki állítólag nagyobb összeget fektetne be a klubba. Abdulrahman bin Mubarak al-Kalifa sejk azóta nem kommentálta az értesülést, ám most megerősítette. Az angol iskolákban nevelkedett sejkről kiderült, hogy apró gyermekkora óta nagy Leeds-szurkoló, és kész lenne megmenteni a nyolcvanmillió fontos adósságot cipelő yorkshire-ieket.

Tv: a Sport1 ma 19.30-tól sugározza a forduló összefoglalóját

Premier League
21. forduló, vasárnapi mérkőzések:
Leicester City–Chelsea 0–4 (Hasselbaink 12., 44., Mutu 88., Babayaro 90.), Manchester United–Newcastle United 0–0

Tabellák, fordulóról fordulóra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik