Gólzápor Sándor módra

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2003.12.12. 22:04
Címkék
Ferencváros–UTE 11–5 (4–0, 4–5, 3–0)
AstraZeneca Jégcsarnok, 400 néző. V: Árkovics, Mayer, Nyeste
FERENCVÁROS: Bán – BOGNÁR 1 (1), Hajdu (1), SÁNDOR 4 (1), HOFFMANN 1 (1), KASZALA 1 (2), Ancsin L. 1, Székely Mádai, JÁNOSI (3), GERGELY 1 (1), Kiss G. (1), Holló, Serdült, Feil, Fekete, Bálint 1, Kolbenheyer, Farkas, Iljin 1 (1), Nagy L., Kakas. Edző: Szergej Orestyin
UTE: Rajz T. – Sprencz, TOLNAI 1, Hidasi (1), DRAHOVSKY 1 (1), MUZIC 1 (1), Heffler, BARÓTI 1 (1), Palkóczi, Búzás, Tomanek 1 (1), Szajbert, Csonka, Kordisz, Petres, Szabó, Horváth Gy., Zinovijev, Antal, Kovács, Sájevics (kapus). Edző: Ancsin
János
Kiállítások: 16, ill. 18 perc

Az első másodpercben nem sokan tippeltek volna a végeredményre. Ekkor ugyanis a két rivális egymás védelmén kereste a rést, mondhatni, kiegyensúlyozott próbálkozások illették mindkét csapatot. Majd Bálint ejtette a vendégeken az első sebet, jól irányzott lövésével a második percben vezetést szerzett a Ferencváros. Eztán a zöld-fehérek többet időztek az újpesti ketrec közelében, Rajz pulzusa jóval meghaladhatta a normális szintet. Az újpesti támadások alkalmával pedig Bán is veszélyben érezhette magát, ám mindannyiszor sikerült hárítania a lilák bombáit. A játékrész derekán Ancsin emberhátrányos szituációban ejtette az Újpesten a második sebet. Alig egy percre rá, Sándor magánakcióból csempészte a pakkot Rajz háta mögé, ezzel a hálóőr lehúzta a rolót, és Sájevics vette át az őr pozícióját. A szünetre viszont ő sem mehetett le avatatlanul, Hajdú a saját kapuja elől passzolt Sándornak, aki a félpályától ugrott ki, s miután nem értek a nyomába, egyedül váltotta gólra a gyorsaságát.
A középső harmad hatodik másodperce már gólt hozott, a középkezdésből Bognár passzát Hoffmann röpítette a kapuba (5–0). Ettől kezdve meglepő fordulatot vett a mérkőzés, feltámadt haldokló helyzetéből az Újpest és erőteljes zárkózásba kezdett. Úgy indították a gólgyűjtő akciójukat, hogy emberhátrányból Muzic beíratta az első vendéggólt, majd a következő létszámhiányuk alkalmával Drahovsky jegyeztette a másodikat. Minden erejével védeni pórbálta a Fradi a várát, ám ennek az lett a következménye, hogy rövid időn belül négyen nyomorogtak a büntetőpadon. A vendégek pedig könyörtelenül gólra váltották az emberelőnyeiket is, Tomanek, Bartói és Tolnai sem hibázta el a kecsegtető lehetőségeket, így lett az FTC tetemes előnyéből szoros 6–5. Időt kért mindkét gárda, ám a taktika inkább Oreskint igazolta, miután Kaszala és Iljin ismét növelni tudta a hazai előnyt (8–5). A 37. percben előrehozott pihenő következett, miután az oldalpalánkon lévő reklámtábla leszakadt, s hosszabb időbe telt a helyreállítása.
A záró harmad így a középső utolsó két percével indult. Bő tíz percret kellett várni a következő találatra, s ha a vendéggólt említhetnénk, abból talán szoros végjáték lett volna. Ehelyett Iljin passzát Gergely értékesítette, immár eldöntve a mérkőzést. Sándor Szilárd mindvégig remekül játszott, ráadásul a találkozót két bombagóllal zárta, beállítva a 11–5-ös végeredményt.

Mestermérleg
Szergej Oreskin:
– A második harmadban felborult a csapatfegyelem, aztán szerencsére magunkra találtunk.
Ancsin János: – Szorosabb eredményt vártam, fegyelmezetlen volt a védelmünk, Sándornak pedig minden bejött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik