Negyven magyar készülődik

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2003.11.26. 21:02
Címkék
Száz nappal a budapesti fedett pályás világbajnokság rajtja előtt, szerdán a Hotel Thermál Héliában sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság.
Eltiltották Korolcsikot

MINSZK. Doppingolás miatt két évre eltiltották Janina Korolcsikot, a fehéroroszok olimpiai bajnok súlylökôjét. Korolcsik a júniusi dortmundi viadalon bukott le.
Eltiltották Korolcsikot

MINSZK. Doppingolás miatt két évre eltiltották Janina Korolcsikot, a fehéroroszok olimpiai bajnok súlylökôjét. Korolcsik a júniusi dortmundi viadalon bukott le.
"Százötven ország atlétáit várjuk a tizedik, jubileumi eseményre, a mi versenyzőink közül pedig negyvenen kezdték meg a felkészülést a világbajnokságra – mondta Rábold Gusztáv, a szervezőbizottság és a MASZ elnöke. – Remélhetőleg közülük legalább húszan pályára is léphetnek a Budapest Sportarénában, és arra számítunk, hogy négyen – a vágtázó Dobos Gábor, a magasugró Győrffy Dóra, a középtávfutó Varga Judit és a távolugró Vaszi Tünde – döntőbe is kerülnek. Az idei eredményeket és a várható mezőnyöket tekintve Vaszi a dobogóra is esélyes.” Az elnök arról is tájékoztatott, hogy a világbajnokság költségvetésének egyelőre hiány van. Ennek megváltoztatása érdekében folytatják a tárgyalásokat a sportkormányzat, illetve a főváros képviselőivel, és megegyezésre törekednek az IAAF japán marketing partnerével, a Dentsuval. "Vasárnap az IAAF jóváhagyta a háromnapos rendezvény időrendjét, így már biztos, hogy március ötödikén, pénteken négy, hatodikán kilenc, hetedikén tizenöt számban avatnak bajnokot – ismertette Szalay Péter, a szervezőbizottság ügyvezető elnöke. – Az első nap csúcspontja a hatvanméteres vágtaszámok döntője lehet, szombaton a női rúdugrás világcsúccsal ajándékozhatja meg a közönséget, és ekkor lép színre napjaink egyik legnagyobb hosszútávfutója, az etióp Haile Gebrselassie háromezer méteren. A záró napon a kétszáz méteres döntők, a női nyolcszáz és háromezer méter, a férfi ezerötszáz méter mellett a váltók jelenthetik a legnagyobb látványosságot, és ekkor rendezik a női magas- és távolugrást is.”
Szalay elmondta, a vb előkészítésében szinte minden a menetrend szerint halad, késedelem – nem a házigazdák hibájából – csak a televíziós szerződés aláírása körül mutatkozik.
"A három versenynap alatt legalább száz doppingvizsgálatot kell elvégeznünk – magyarázta dr. Pikó Károly egészségügyi igazgató. – A verseny előtti tesztelés része lesz az EPO-vizsgálat, és a levett mintákat a legkedvezőbb árat kínáló bécsi laboratóriumba visszük. Ott a Nemzetközi Doppingügynökség előírásainak megfelelően végzik el az ellenőrzést, amelyet a THG-ra és a modafinilre is kiterjesztenek.”
Gécsek Tibor marketingigazgató örömmel számolt be arról, hogy az eddig bemutatott négy Nemzeti Partner mellett újabb jelölt, a Magyar Villamos Művek Rt. is támogatói szándéknyilatkozatot juttatott el a szervezőbizottságához. A több mint tekintélyes névsor első helyén álló Westel Mobil Rt. vezérigazgatója, Sugár András a sajtótájékoztatón elismerő kitüntetést kapott abból az alkalomból, hogy cége 1994 óta valamennyi kiemelkedő magyarországi atlétikai versenyen anyagi, szakmai és emberi támogatást nyújtott a rendezőknek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik