Nem lesz nagy rangadó

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.10.13. 20:57
Címkék
Mit tesz Isten, a legerősebb válogatottak elkerülték egymást a 2004-es Eb pótselejtezőinek sorsolásakor. Ennek a "kicsiken kívül vélhetően mindenki örül, legfőképp pedig ők maguk, amit képviselőik persze nem is rejtettek véka alá, amikor nyilatkozatra kérték őket.
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Dick Advocaat, a hollandok kapitánya klubedzôként közelrôl is ismeri a skótokat
Spanyol részről Iván Helguera úgy vélekedett, "a norvégoknak jól zár a védelmük, és remekül fejelnek, de kaphattunk volna sokkal nehezebb ellenfelet, szóval minden rendben”. A Real Madrid védőmestere, Inaki Sáez viszont kicsit aggodalmaskodóbb hangot ütött meg. No nem azért, mert a 2000-es kontinensviadalon a két csapat mérkőzésén 1–0-s skandináv győzelem született ("Nekem szebb emlékeim vannak róluk, amikor az U21-es válogatott edzője voltam, többször elvertük őket”), hanem az időjárási viszonyok miatt. "Erősen tartunk a körülményektől. A hideg nem lesz gond, de a fagyott talaj, esetleg a hó már annál inkább” – így Sáez.
Mint sejthető, kollégáját, Nils Johan Sembet – aki előzetesen, az elkerülni vágyott együttesek között a második helyen említette a spanyolt – nem a túlságosan enyhe spanyolországi klíma aggasztja… "Rettenetesen nehéz lesz, de semmi sem lehetetlen. Fölösleges lenne kiemelnem, hogy kitől félek leginkább, dugig vannak világklasszisokkal” – tárta szét a kezét.
Dick Advocaat, a hollandok szakvezetője biztosan örül a skótoknak, mivel néhány napja elárulta, "személyes okokból” szívesen megküzdene velük (korábban évekig dolgozott a Rangers vezetőedzőjeként). Érdekes, hogy az oranje 1982 óta nem kapott ki a skót válogatottól. Nem kifejezetten emiatt, de Berti Vogts elég tanácstalannak tűnt a sorsolás után, jobb híján elővette a közhelyszótárat: "A hollandok a favoritok, de ha nagy szerencsénk van, két mérkőzés alatt bármi megtörténhet. Németország ellen is kiválóan helytálltunk. Riválisaink talán már Portugáliában érzik magukat, de nagyon meg kell majd izzadniuk”.
A másik brit együttes, Wales valamivel könnyebb feladatot kapott, Mark Hughes tanítványainak a szbornaját kellene kiütniük. "Örülök, hogy idegenben kezdünk, most a legfontosabb, hogy alaposan feltérképezzük az orosz nemzeti tizenegyet. Egyébként járhattunk volna sokkal rosszabbul is” – ismerte el Hughes, talán épp a skótokra utalva. Az orosz szövetség elnöke, Vjacseszlav Koloszkov kifejezetten optimistának mutatkozott: "Nagyon magabiztosak vagyunk, azt hiszem, ennél jobb sorsolást nem kívánhattunk volna.”
Hanem a leginkább a törökök áldhatják a sorsot: a nemzetközi rutinnal alig rendelkező Lettországgal kerültek össze. "Természetesen örülünk, hogy egy papíron gyengébb vetélytárssal kell megküzdenünk. Nem játszhatunk még egyszer olyan rosszul, mint szombaton” – mondta Can Cobanoglu, a válogatott menedzsere.
Az ötödik párosítás, ha nem is a legrangosabb, de feltétlenül a legpikánsabb, hiszen Horvátország és Szlovénia néz farkasszemet. "Nem titkolom, hogy elégedett vagyok, mindazonáltal bolondok lennénk lebecsülni a szomszédainkat. Nem hibázhatunk ellenük sem” – szögezte le Otto Baric, a horvátok szakvezetője. "Nem örülök, borzasztóan feszült meccseknek nézünk elébe” – jósolta borús homlokkal Miran Pavlin, a szlovénok csapatkapitánya.

Franciaország a favorit

A William Hill fogadóiroda a sorsolás után rögtön aktualizálta az Eb nyertesének kilétére vonatkozó oddszait. Eszerint a legesélyesebbnek a címvédő Franciaországot (4:1) tartják, második Olaszország (11:2), harmadik a házigazda Portugália (6:1). A további sorrend a következő: Anglia, Hollandia, Spanyolország, Csehország, Németország, Törökország, Dánia, Svédország, Horvátország, Görögország, Oroszország, Bulgária, Svájc, Wales, Norvégia, Lettország – és a sereghajtó: Skócia. No igen, "Hillék” ugyebár angolok…

Európa-bajnoki pótselejtezők

A párosítás:

Lettország–Törökország
Skócia–Hollandia
Horvátország–Szlovénia
Oroszország–Wales
Spanyolország–Norvégia

Az elöl szereplő csapatok otthonában játsszák az első meccset, november 15–16-án. A visszavágókra november 18–19-én kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik