Egy brazil, egy portugál

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.12. 22:39
Címkék
Kedden két szerződést is aláírtak Manchesterben a helyi United képviselői. Az egyiken ott volt még Kléberson, míg a másikon Cristiano Ronaldo szignója, így a klub története során először tudhat a soraiban brazil és portugál labdarúgót.
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
Cristiano Ronaldo (jobbra) csaknem kétszer annyiba került, mint Kléberson
A legmeglepőbb, hogy a világbajnok Kléberson valamivel kevesebb, mint fele annyiba – hatmillió fontba – került, mint a 18 éves, eleddig értelemszerűen csak az utánpótláskorúak között bizonyító ibériai tehetség.
A Juan Sebastian Verón helyére Manchesterbe vitt szambafutballista szerződtetését már korábban biztosra lehetett venni, az aláíráshoz csak a munkavállalási engedélyének megérkezésére volt szükség. (Az engedélyt egyébként annak ellenére kapta meg, hogy az utóbbi két évben nem játszott hazája válogatott meccseinek 75 százalékán, márpedig normális körülmények között ez a feltétel. Vélhetően a vb-aranyérem nyomott a latban valamicskét.) "Különleges érzés az MU első braziljának lenni. Ez életem legnagyobb lehetősége. Voltak ajánlataim máshonnan is, de nem volt kétséges, hogy az Old Traffordra jövök. Ígérem a szurkolóknak, hogy mindent kiadok majd magamból” – lelkesedett Kléberson. "Fiatal, gyors és erős középpályás, aki többféle pozícióban is tud játszani. Verónt többek között azért adtuk el, mert tudtuk, hogy megvesszük Klébersont. Azt hiszem, ebből látszik, mennyire nagyra tartjuk őt” – mondta új szerzeményéről Sir Alex Ferguson vezetőedző.
A Sporting saját nevelésű játékosát, Cristiano Ronaldót már figyelte egy ideje Ferguson mester, aztán amit egy hete a két csapat barátságos mérkőzésén (3–1 a Sporting javára) művelt az ifjú titán, végleg meggyőzte, hogy nem szabad késlekedni. Képzelhetjük, mennyire "el lehet ájulva” a 18 éves támadótól, ha e nadrágszíjmeghúzós időkben képes volt érte 12.25 millió fontot kifizettetni a vezetőkkel… "Elképesztően tehetséges, kétlábas focista, bevethető mindkét szélen és középen is. A lisszaboni meccs után a fiúk egyfolytában róla beszéltek az öltözőben, hazafelé, a repülőn meg arról győzködtek, hogy szerződtessem. Persze akkor engem már nem nagyon kellett kapacitálni” – árulta el Sir Alex.
A fent említett Verón ugyanakkor arról beszélt, Ferguson "nem volt őszinte” hozzá az utóbbi hetekben, mielőtt a Chelsea-hez került. "Azt éreztette velem, hogy kellek, de amikor konkrét összegek kerültek szóba, megváltozott a hozzáállása. Megkérdeztem, végül is mi lesz velem, mire arról kezdett beszélni, hogy a Chelsea ajánlata rendkívül érdekes. Rá kellett jönnöm, hogy az egész csak a pénzről szól” – emlékezett vissza az argentin labdarúgó.
Verón új munkaadója, Roman Abramovics bebizonyította, hogy nemcsak tömérdek pénze van, de azért a futballhoz is konyít valamit. A Sun című bulvárlapnak adott interjújában kijelentette, nem vár hangos sikereket a nagy költekezés utáni első szezonban. "Rengeteg új ember lesz a keretben, úgyhogy egyelőre nem számítok semmi rendkívülire. A legjobb játékosokból sem lesz azonnal csapat, tudom, hogy időre van szükség” – mondta a Chelsea újdonsült tulajdonosa, aki a minap egy üzleti tranzakcióval állítólag 500 millió fontot (!) "kaszált”, úgyhogy elképzelhető, hogy az eddig 75 millióba kerülő igazolásokat újabbak követik majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik