Döntős a Pasching

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.06. 23:22
Címkék
Elmaradtak a meglepetések az Intertotó-kupa elődöntőjében, az első mérkőzések alapján esélyesnek számító minden csapat továbblépett.
A Liberec ahhoz képest, hogy mindössze soványka 1–0-ra lett volna szüksége a továbbjutáshoz, elég kevés meggyőződéssel vetette rá magát a Schalkéra. A gelsenkircheniek ezt érzékelve – a közönség dühödt fütyülésével mit sem törődve – egyetlen, véget nem érő időhúzássá varázsolták a mérkőzést. A hazaiak képtelenek voltak akár csak megközelíteni is az odavágón mutatott formájukat, a Schalke-játékosok meg a kontrázást is csak ímmel-ámmal művelték. Nem fáztak rá az energiatakarékosságra, mert bár a Liberec a hajrára felpörgött valamelyest, maradt a látottakhoz méltó gól nélküli döntetlen, így a német együttes került az UEFA-kupa előszobájának számító döntőbe.Jobb meccs volt a Werder Bremen és a Pasching összecsapása, jóllehet ez a párharc elvileg már egy hete eldőlt az osztrákok 4–0-s győzelmével. Gyakorlatilag azonban nem, és így gondolhatta a hűséges brémai közönség is, amelynek csak egy része tüntetett távolmaradásával. Hariszteasz két nagy helyzeténél fel is hördült a stadion, félóra elteltével pedig a görög végre betalált: a tizenhatoson belülről eleresztett labdája megpattant egy védő lábán, és a rövid felső sarokba vágódott.Lisztes Krisztián és társai becsülettel végighajtották a hátralévő egy órát, de a szerencse nem volt velük. Aílton egy ízben négy méterről passzolt mellé, majd nem sokkal később a bíró Micoud látványos felökleléséért érthetetlen módon nem adott tizenegyest. A végén Kiesenebner egy életerős lövéssel még ki is egyenlített, így a Pasching 5–1-gyel ment tovább.Intertotó-kupa
Elődöntő, visszavágók: Koper (szlovén)–Heerenveen (holland) 1–0
Elődöntő, visszavágók: Koper (szlovén)–Heerenveen (holland) 1–0
(Jakomin 30.), továbjutott: a Heerenveen, 2–1-gyel; Wolfsburg (német)–Cibalia (horvát) 4–0 (Klimowicz 33., Karhan 49., Topics 58., Munteanu 75.), tj: a Wolfsburg, 8–1-gyel; Liberec (cseh)–Schalke (német) 0–0, tj: a Schalke, 2–1-gyel; Werder Bremen (német)– Pasching (osztrák) 1–1 (Hariszteasz 33., ill. Kiesenebner 89.), tj: a Pasching, 5–1-gyel; Perugia (olasz)–Nantes (francia) 0–0, tj: a Perugia, 1–0-val; Villarreal (spanyol)–Brno (cseh) 2–0 (Jorge Lopez 22., Anderson 90.), tj: a Villareal 3-1-gyel.

A sorozat lebonyolítását és összes eredményét Intertotó-kupa 2004 című összeállításunkban találják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik