Nemzetközi torna: Hengerelt az Internazionale

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.02. 22:51
Címkék
Egy meglehetősen egyoldalú mérkőzéssel és egy gól nélküli, de annál szórakoztatóbb döntetlennel kezdődött a négycsapatos amszterdami torna.
A milánóiak háromszor örülhettek
A milánóiak háromszor örülhettek
A milánóiak háromszor örülhettek
A milánóiak háromszor örülhettek
A milánóiak háromszor örülhettek
A milánóiak háromszor örülhettek
Az Internazionale több kulcsjátékosát – köztük az álomcsatárduó két tagját, Christian Vierit és Hernán Crespót – nélkülözve lépett pályára a többé-kevésbé legjobb összeállításában szereplő Galatasaray ellen, de így is simán, 3–0-ra nyert. Bár kezdetben Ümit Karan és Hakan Sükür révén a törökök veszélyeztettek többet, az előző BL-szezonban feltűnt Obafemi Martins az első félidő vége felé Farid Mondragón hálójába fejelte Javier Zanetti beadását – erre néhány perccel később Luís César Prates kis híján válaszolt, ám csak kapufáig jutott.
A fiatal nigériai támadó azonban a második játékrész közepén másodszor is beköszönt, sőt a teljesen megzavarodott Galata két perc múlva újabb gólt kapott. Ezúttal egy kevéssé ismert cserejátékos, Mario Rebecchi talált be, ami olyannyira megviselhette az amúgy sem higgadtságáról ismert Hasan Sas idegeit, hogy – fittyet hányva a mérkőzés barátságos voltára – a hajrában kiállíttatta magát.
Az Ajax–Liverpool találkozó végeredménye – amint a vendégek edzője, Gérard Houllier találóan megjegyezte a lefújás után – lehetett volna akár 4–4 is, de sajnos a támadók minden helyzetet kihagytak. Rafael van der Vaart, az Ajax motorja kezdte, már a meccs elején sikerült "naggyá tennie” Jerzy Dudeket, míg a túloldalon a Liverpool új szerzeménye, Harry Kewell adott remek labdát Milan Barosnak, mindhiába. Aztán ismét Dudek percei következtek, lábbal hárította Van der Vaart, majd ujjheggyel a léc fölé tolta Tomás Galásek lövését. A szünet után a Mersey-partiak már meglehetősen fáradtnak látszottak, ami nem csoda, tekintve, hogy napokkal korábban tértek csak vissza ázsiai túrájukról, amelynek során legyőzték például Thaiföld és Hongkong válogatottját. Igaz, Emile Heskey és El-Hadji Diouf így is próbára tette párszor a hazaiak kapusát, Maarten Stekelenburgot.
"Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, azt hiszem, elég látványos mérkőzést játszottunk” – értékelt Houllier. "Jól éreztem magam a jobb szélen. Sajnáltam, hogy ki kellett hagynom a távol-keleti túrát, de a srácok azonnal befogadtak, nagyszerűen viselkednek velem” – mondta boldogan Kewell.

Nemzetközi torna, Amszterdam
Galatasaray (török)–Internazionale (olasz) 0–3 (Martins 37., 64., Rebecchi 66.), Ajax (holland)–Liverpool (angol) 0–0

A további program
Vasárnap: Galatasaray–Liverpool, Ajax–Internazionale
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik