Az első félidő volt az igazi

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.01. 22:50
Címkék
Hatvannyolc nap után frankfurti labdaérintéssel, majd a várakozásoknak megfelelően Bayern München-jutalomjátékkal kezdődött meg a Bundesliga 41. idénye.
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
Haszan Szalihamidzsics csaknem egy év után volt újra eredményes a Bayernben
A rekordbajnok az Eintracht Frankfurtot verte meg a pénteki nyitányon, és rögvest jelezte, nem adja ki könnyedén a kezéből a tavasszal a Borussia Dortmundtól visszaszerzett salátástálat.
A 68 nap után "visszatérő” Bundesliga új szezonjának első helyzetét a Bayern hibázta el – Szalihamidzsics bólintott mellé –, majd a 60 ezer (közte tízezer frankfurti) drukker némi megrökönyödésére az Eintracht pár percre letáborozott a hazai térfélen. Mint később kiderült, ennyi időt sikerült összesen a támadásokra fordítania az újoncnak…
Ezek után már csak a Bayern futballozott, ha nem is csúcsformában, de meglehetősen könnyedén és eredményesen. Az évad első góljára a 16. percig kellett várni, és olyan játékos lőtte, aki az előző szezonban összesen egyszer volt eredményes. Zé Roberto kapott is amiatt éppen eleget a klub vezetőitől, és úgy tűnik, meghallotta a dörgedelmeket. Igaz, kellett a góljához Wiedener hibája is, aki Szalihamidzsics bedobása után rossz helyre fejelte a labdát, de az érdem mégiscsak a brazilé. Zé Roberto ugyanis igazított egyet a labdán, majd ballal elegánsan a bal alsó sarokba helyezte.
Négy perccel később jött a folytatás – még látványosabb góllal. Deisler a balösszekötő helyéről lőtt középre szabadrúgásból, Szalihamidzsics a tizenegyespont tájékán felemelkedett, és hatalmas erővel a léc alá bólintotta a labdát. A súlyos sérüléséből felépülő bosnyák "mindenes” – ezen a meccsen éppen jobbhátvédet játszott – 2002. szeptember 28. után iratkozott fel ismét a gólszerzők közé!
Néhány elrontott lehetőséget – Pizarro Nikolovba, Ballack mellélőtt – követően
Bundesliga 1.
1. forduló. Pénteki mérkôzés: Bayern München–Eintracht Frankfurt 3–1 (Zé Roberto 16., Szalihamidzsics 20., Pizarro 42., ill. Skela 68.). A Hertha BSC–Werder Bremen, a Wolfsburg–VfL Bochum, a Schalke–Borussia Dortmund, a Hamburg–Hannover, a Bayer Leverkusen–Freiburg és a Kaiserslautern– 1860 München mérkôzést szombaton, míg a Mönchengladbach–1. FC Köln, valamint a Hansa Rostock–VfB Stuttgart találkozót vasárnap játsszák.
a 42. percben jött a korona az első félidőre. A Bayernben az első tétmeccsét játszó Rau balról erőből centerezett, hajszálpontosan Pizarro fejére, akinek csak annyi feladata volt, hogy a kapu jobb oldalába bólintsa a labdát.
Az addig sem teljes lendülettel pörgő Bayern visszavett a tempóból, persze a veszélyes jelenetek többsége így is Nikolov kapuja előtt alakult ki. Rau lövését Nikolovnak kellett kitornáznia, Zé Roberto csaknem lemásolta az első félidőben látott lövését – az irányzékkal volt némi probléma –, Pizarro és Elber is elhibázott egy-egy helyzetet, az örök igazságnak megfelelően szépített is az Eintracht. Skela elsőre még a lécre lőtt szabadrúgásból, a második pontrúgását azonban már nem hibázta el: a 68. percben hajszálpontosan a jobb felső sarokba tekerte a labdát.
A szépítő gól ellenére semmit sem változott a játék képe, továbbra is a Bayern uralta a meccset, a kérdés csak az volt, sikerül-e növelnie az előnyét vagy sem. Végül nem jött össze neki, de a 3–1-es siker miatt sincs oka a szégyenkezésre. A gólok miatt pedig pláne nem!

Tv: a Sport1 szombaton 15.30-tól élőben közvetíti a Hertha BSC–Werder Bremen találkozót

A liga ellen a bajorok

MÜNCHEN. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern AG felügyelőbizottságának elnöke bejelentette, ha a Német Futball-liga (DFL) szerződést köt a Vodafone telekommunikációs céggel, akkor a bajor gárda valószínűleg jogi lépéseket tesz a DFL ellen. Rummenigge szerint a liga nem vette figyelembe a klubok érdekeit, és így akarja megkötni a szponzori szerződést. Azt sem szabad elhallgatni, hogy a Bayern a Vodafone vetélytársával, a Deutsche Telekommal áll szerződésben, és évi 20 millió eurót profitál ebből a megállapodásból. A Bayern mellett az 1860 München, a Bayer Leverkusen és a VfB Stuttgart is olyan vállalattal van kapcsolatban, amely a Vodafone vetélytársa.

Rekordot dönthet a BVB

DORTMUND. Az érdeklődés nagyságát alapul véve valószínűleg megdönti a bérleteladási klubrekordot a Borussia Dortmund. Az egyesület nem hozta nyilvánosságra, hogy eddig hány állandó belépő kelt el, de sejtetni engedte, hogy több, mint a tavalyi – akkor csúcsnak számító – 45 ezer.

Hárompontos hátrányban a Kaiserslautern

DFL. A Kaiserslautern már a Bundesliga rajtja előtt hátrányba került: a liga ugyanis megerősítette, hogy a korábbi négyszeres bajnok – egy tavaszi döntés értelmében – pontlevonással, mínusz 3 ponttal rajtol. A klubot márciusban azért büntették meg, mert az 1997–98-as adatok átvizsgálása során a játékosok szerződéseiben szabálytalanságokra derült fény. A határozat azt jelenti, hogy ha a Kaiserslautern győz is az első fordulóban, mindössze nulla ponttal állhat a tabellán, bár – jobb gólkülönbséggel – megelőzheti azokat az együtteseket, amelyek kikapnak a nyitányon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik