Ronaldinho jól kezdett

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.07.28. 21:13
Címkék
Újabb két meccset játszottak az Egyesült Államokba hívott sztárcsapatok. A nagyobb érdeklődés a BarcelonaJuventus összecsapást kísérte, többek között azért, mert  az előzetes hírekkel ellentétben  ott lehetett a katalánoknál új szerzeményük, Ronaldinho.
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
Ronaldinho (jobbra) a tizenegyespárbaj során már betalált a Barca mezében
A brazil bemutatkozása nagyszerűen sikerült, hiszen egyrészt a Barca a 2–2-es végeredmény után beiktatott büntetőpárbajt megnyerte, az ő tizenegyesének is köszönhetően, másrészt ettől függetlenül hasznosan játszott, láthatóan gond nélkül illeszkedett a barcelonaiak játékrendszerébe. A mérkőzés egyébiránt meglepően jó volt, mindkét fél rendesen megdolgoztatta a másik kapusát, s ha már a hálóőrök szóba kerültek, kiemelendő Rüstü Recber, a gránátvörös-kékek másik újonnan igazolt játékosa, aki hiba nélkül védte végig a maga félidejét. Nem okozott csalódást Luis Garcia és a portugál Ricardo Quaresma sem, míg a mexikói Rafael Márquez sérülése miatt hányzott.
Javier Saviola szerzett vezetést a Barcelonának, büntetőből (egy új "zebra”, Nicola Legrottaglie támaszkodott a kis argentinra, miközben elrúgta a labdát), majd ugyanő közelről bólintott be egy Gianluigi Buffonról kipattanó labdát. A szünetben több tartalék játékosát is becserélő Frank Rijkaard együttese a hajráig gond nélkül tartotta kétgólos előnyét, aztán jött Marco Di Vaio és Fabrizio Miccoli, s máris egyenlő volt az állás. Az amerikai közönség kedvéért következett a szétlövés, amelyben Víctor Valdés, a Barca fiatal kapusa kétszer is hárított, így 6–5-re "nyert” Rijkaard legénysége.
"Ronaldinho jól játszott. Tetszett, amit csinált, mert a csapatért dolgozott, kifogástalan mentalitással, agresszívan és keményen lépett fel az egy az egy ellen szituációkban” – értékelte elégedetten játékmesterének teljesítményét a holland szakember.
A Manchester United a Celtic elleni 4–0-s, kiütéses diadalt követően a mexikói Américát kapta ellenfélül. A "vörös ördögök” nemigen játszanak olyan stadionban, amely nincs tele (otthon, az Old Traffordon például sohasem), de most azt kellett látniuk, hogy vagy harmincezer ember hiányzik a lelátókról. Eleinte a jelen lévő félszázezer sem szórakozott valami jól, mert bár az iramra nem lehetett súlyos panasz, elég unalmasra sikerült az első 45 perc. A legizgalmasabb jelenet az volt, amikor a bizonyítási vágytól égő Diego Forlán és a mexikói Ricardo Rojas kevés híján ökölharcba bocsátkozott egymással, míg a társak szét nem szedték őket. Megjegyzendő, a többiek se voltak sokkal különbek, ilyen durva, "odapiszkálós” barátságos meccset ritkán látni.
A fordulás után végre már gólokat is lehetett látni, az elsőt "természetesen” Ruud van Nistelrooy szerezte, három védő szorításából, aztán Forlán egyet fejjel, egyet lábbal tett hozzá, a végeredményt (3–1) Christian Patino állította be.
"Azt hiszem, a hőség sokat kivett belőlünk, nehéz volt felpörögni” – vélte Van Nistelrooy. "Csodálatos volt a hangulat, sokat segített, mert a szünet előtt csak kerestük a ritmust” – mondta elismerően Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője. "A Manchester United úgy pörgette fel a játék sebességét a második félidőben, hogy az döbbenetes. Jót tesznek nekünk az ilyen meccsek, elvégre csak egy hónapja dolgozunk együtt, viszont ritkán találkozunk európai riválissal” – így Leo Beenhakker, az América holland szakvezetője.

Barátságos mérkőzések

Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 2–2 (2–0) – 11-esekkel 6–5

Foxboro, 20 000 néző
G: Saviola (28., 41. – az elsőt – 11-esből), ill. Di Vaio (86.), Miccoli (87.)

Manchester U. (angol)–América (mexikói) 3–1 (0–0)
Los Angeles, 57 000 néző
G: Van Nistelrooy (47.), Forlán (49., 79.), ill. Patino (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik