Nincs pénz az igazolásokra

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2003.03.18. 20:55
Címkék
A gazdasági válság továbbra sem kíméli a klubokat, ennek legújabb jeleként a Bayern München és a Hertha BSC is bejelentette: a nyáron nem ad ki pénzt új játékosokra.
"Mindenkinek össze kell húznia a nadrágszíjat, szerintem nem is lesz nyári átigazolási piac” – vélekedett Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke. Kaiser Franz elmondta, klubja nem akar újabb játékosokra pénzt kiadni, azaz Tobias Raun (Wolfsburg, 3.3 millió euró) és Martin Demichelisen (River Plate, 4.5) kívül átigazolási díj ellenében a nyáron senki sem csatlakozik a minden bizonnyal bajnoki címet szerző csapat keretéhez. Csak összehasonlításképp: esztendeje a Michael Ballack, Sebastian Deisler, Zé Roberto trió 25 millióba került.Berlinben is megszokott volt a hasonló volumen (2000 nyarán Alex Alves 15.2 millió márkáért, egy évvel később Marcelinho 14, Goor pedig 12.5 millióért lett a Hertha játékosa), de az idén alighanem ott is eltekintenek ettől. "Az UEFA-kupától való búcsúnk kihatással volt a befektetéseinkre is. Gyakorlatilag nincs pénzünk új igazolásokra” – ismerte el Dieter Hoeness, a Hertha menedzsere.Ha már az igazolásoknál tartunk: Lúcio és Carsten Ramelow után Jens Nowotny is bejelentette, akkor sem hagyja el a Bayer Leverkusent, ha a csapat netán kiesik az élvonalból.Kohler Geretstől tanul

DFB. Jürgen Kohler, a német szövetség utánpótlásedzője háromnapos tanulmányútra a Kaiserslauternhez érkezett. A hajdani kiváló emberfogó – többek között világbajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert – Eric Geretstől, a pfalzi alakulat belga trénerétől szeretne minél több fortélyt ellesni.

Bierhoff az első nagykövet

DFB. A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) csütörtökön mutatja be a 2006-os világbajnokság első nagykövetét, Oliver Bierhoffot. "Ez új és érdekes feladat. A következő években számomra a vébé lesz a legfontosabb, hatalmas esemény, nekem pedig hatalmas élmény lesz ott lenni” – nyilatkozta a Chievo Európa-bajnok támadója.

Bundesliga 2.
A 25. forduló záró mérkőzésén: Waldhof Mannheim–Freiburg 0–3 (Bajramovics 66., Ramdan 83., Ckitisvili 90.)
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 53 pont, 2. Freiburg 48, 3. Eintracht Frankfurt 47, 4. Mainz 43
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik