Győzött a nyírségi sánc

FARKAS MIHÁLYFARKAS MIHÁLY
Vágólapra másolva!
2003.03.09. 22:24
Címkék
A feszültség szinte tapintható volt a teremben. Amelyik csapat nyer, az a mennybe, illetve a legjobb négy közé jut, amelyik veszít, annak meg kell elégednie az ötödik hellyel. (S ez adott esetben akár a poklot is jelentheti.)
Így aztán érthető volt, hogy mindkét gárda játékosainak arcáról sugárzott az idegesség, amit mi sem bizonyított jobban, mint hogy az első két nyíregyházi nyitás a hálóban kötött ki. A kecskemétiek viszont hatalmas akarással vetették magukat harcba, ami rögtön tűzbe hozta a hazai közönséget. A hatásos lelátói segítséggel megugrott a KRC, ám Pampuch szervasorozata a szett közepére újra nyílttá tette az első játszma sorsát. Innentől kezdve 24:24-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd ekkor jött Csala jól helyezett ütése, aztán Verdes hibás támadása – s máris 1:0-t mutatott az eredményjelző. A második felvonásban szinte semmi sem változott az elsőhöz képest, egyik együttes sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni. Ezt elsősorban annak lehetett betudni, hogy mindkét csapat kiválóan nyitott, és eredményesen építette fel a támadásait. Amikor aztán elérte a Nyíregyháza a bűvös húszas ponthatárt, három sánca is bejött egymás után, ami elég volt az egyenlítéshez.
A harmadik játszmában tovább nőtt az amúgy sem langyos mérkőzés hőfoka: mindkét oldalon többet tettek hozzá a mezőnymunkához a játékosok, így most már hosszabb labdamenetek is tarkították a találkozót. A szett végjátékában minden egyes pontért nagyon meg kellett dolgozni, s ezt a szakaszt jobban bírta fejben a KRC, mint a rivális Nyíregyháza. A következő felvonásban, elsősorban remek sáncainak köszönhetően, hamar megszerezte azt az előnyt a vendéggárda, amellyel el lehetett masírozni a szett végéig, így következhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.

Mondi (balra) és Verdes sáncai után többször is a Kecskemét térfelén landolt a labda
Mondi (balra) és Verdes sáncai után többször is a Kecskemét térfelén landolt a labda
Mondi (balra) és Verdes sáncai után többször is a Kecskemét térfelén landolt a labda
Mindössze 15 pont. Ennyi kell csak a boldogsághoz. Vajon melyik együttesnek sikerül majd elérnie? A továbbra is remekül harcoló KRC-nek vagy az időközben a feladóposzton váltó (Nyíri jött Toronyai helyett) nyírségi gárdának? Nos, a válasz hamar kiderült: szinte átüthetetlennek bizonyult a végére a vendégek sánca, így a KRC-nek az idén meg kell elégednie az ötödik hellyel.

Mestermérleg
Nagy Péter:
– Gratulálok a Nyíregyházának. A négy közé jutást nem most, hanem az alapszakasz végén veszítettük el. Nagyon nehéz időszak következik szakmailag és emberileg egyaránt a csapat életében.
Botos Ferenc: – Sok mindennek tud örülni az ember élete során. Én már sokat megéltem, de most, amikor vert helyzetből kellett felállni, ez mindenképpen különleges érzés. Küzdelmes, színvonalas meccs volt, kitűnő játékvezetéssel.

Az elődöntő párosítása: Vegyész RC-Kazincbarcika–Nyíregyházi VRC, Kométa-Kaposvár–Dunaferr. A párharcok március 19-én kezdődnek, és három nyert mérkőzésig tartanak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik