Újabb lépés a dupla felé

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.03.05. 22:37
Címkék
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Ballack (balra) szerezte meg a Bayern München elsô gólját az Olimpiai stadionban (Fotó: Reuters)
Történjék bármi, legyenek egyes játékosoknak magánéleti gondjai (Oliver Kahn), támadják a klubot (Kirch-botrány), a pályán egyelőre semmi sem látszik, a Bayern-expressz továbbra is jó úton halad a duplázás felé. A csapat a bajnokságban hatalmas fölénnyel, tízpontos előnnyel vezet, szerdán pedig elfoglalta a helyét a Német Kupa berlini döntőjében, ahol a Kaiserslauternnel találkozik.
A Bayern München–Bayer Leverkusen elődöntő első negyedórája csendes szunyókálást hozott, utána pillanatok alatt felpörgette a tempót a hazai csapat, és a rohamoknak eredményük is lett. Eleinte inkább boszszankodhatott az Olimpiai stadionba kilátogató 16 ezer néző, hiszen a bajorok, amit lehetett, elrontottak. A 19. percben Elber, Scholl kényszerítő után a brazil átjutott a leverkuseni védőkön, majd megcélozta a jobb felső sarkot, ám Butt remek mozdulattal szögletre tenyerelte a labdát. Alig tíz perccel később ismét a dél-amerikai volt a főszereplő, ezúttal még közelebb került a gólszerzéshez, de néhány centi továbbra is hibádzott: a Linke által középre bólintott labdát a kapufa tövére fejelte.

Német Kupa
Elôdöntô. Szerdai mérkôzés: Bayern München–Bayer Leverkusen 3–1 (Ballack 30., Elber 57., 58., ill. Ramelow 52.). A döntôben: Kaiserslautern–Bayern München

Bundesliga 2
Elmaradt mérkôzések: Alemannia Aachen–Greuther Fürth 0–0, Braunschweig–Oberhausen 2–1 (Teixeira 50., Adler 76. – öngól, ill. Beljakov 20.), Duisburg–1. FC Köln 2–2 (Ebbers 9., Zeyer 34. – 11-esbôl, ill. Kringe 42., Lottner 66. – 11-esbôl)
Az élcsoport a 23. forduló után: 1. 1. FC Köln 49 pont, 2. Mainz 43 (39–22), 3. Eintracht Frankfurt 43 (36–20), 4. Freiburg 42

Már szállást foglaltak

DFB. Ugyan még csak két mérkôzésen jutott túl – pontveszteség nélkül – az Európa-bajnoki selejtezôsorozatban a német válogatott, a szövetség (DFB) már lefoglalta a gárda szálláshelyét a 2004-es Eb helyszínén, Portugáliában. Ha a Nationalelf kvalifikálja magát, akkor a játékosok a Sintra közelében található Hotel Caesar Parkban laknak, luxuskörülmények között.

Megjelentek a bélyegek a világbajnokságról

DFB. Bemutatták a 2006-os világbajnokságra készülô bélyegsorozat elsô öt darabját. Az eseményen jelen volt Franz Beckenbauer, a szervezôbizottság irányítója, s elégedetten nyilatkozott: „Nyugodtan kijelenthetem, hogy az elôkészületek a terveknek megfelelôen haladnak, egyelôre semmilyen gond sincs. Szükségünk van a bélyegforgalmazásból származó bevételre, ebbôl fedezzük ugyanis a vb alatt a kulturális és művészeti események költségeit.”
Ami fejjel és lábbal nem ment az idén eddig csak az Olimpiai stadionban eredményes Elbernek, Ballack elsőre, hiba nélkül végrehajtotta. A 30. percben Scholl balról ívelt középre szögletből, Butt gyatrán jött ki, Zivkovic nézelődött, miközben a karmester cselekedett: felemelkedett és a hálóba csúsztatott.
A második félidő bajor támadásokkal kezdődött, Elber tizenegyest is reklamált (alighanem ok nélkül), Butt és Zivkovic majdnem összehozott egy öngólt, ezek fényében teljesen váratlan volt, midőn az 52. percben egyenlített a tavalyi finalista. Ramelow tört előre, majd a Babictól visszakapott labdát elegáns mozdulattal Kahn felett a hálóba emelte.
Leverkuseni szempontból a remény öt perceként lehetne aposztrofálni a gól utáni rövid időszakot, tekintve, hogy az 57. és az 58. percben a Bayern, helyesebben Giovane Elber kegyetlenül visszarángatta a "gyógyszergyáriakat” a földre. A brazil az 57. percben Ballacktól kapott remek passzt, nem zavarta, hogy félig háttal állt a kapunak, felpörgette a labdát, majd ugyanazzal a mozdulattal, ballal a kapu bal oldalába lőtt.

A középkezdés után gyorsan eldőlt minden. Sagnol a saját térfeléről mértani pontosságú labdát tett Elber elé – ha Butt kijön, talán menthetett volna -, aki megiramodott, majd a levegőből, jobbal a hálóba lőtt.
Tulajdonképpen ez a néhány másodperc kellett ahhoz, hogy a Bayern München megőrizze az esélyét arra, hogy 2000-et követően ismét duplázzon. Merthogy a hátralévő fél órát inkább az erőkímélés jellemezte…
A Bayern nem csupán a kupamérkőzés miatt került rivaldafénybe, hanem az utóbbi hetek trendjének megfelelően, a Kirch-botrány miatt is. Kiderült, hogy a médiakonszernnel kötött, a klubnak több tízmillió eurót jövedelmező szerződés bevételeinek elkönyvelésekor is furcsaságok történtek. A Bayern gazdasági szakemberei ugyanis az egyéb bevételek közé írták be az összegeket, és ezzel megpróbálták eltitkolni a pénz eredetét. A könyvelési trükknek köszönhetően a 2000–2001-es idényben hirtelen 57357 márkáról 30.44 millióra emelkedtek az egyéb bevételek. (Akkor még a márka volt a hivatalos fizetőeszköz.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik