Most Király segített Dárdain

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.02.23. 22:36
Címkék
Veszített egy keveset a lendületéből a Hertha BSC, ám a gárda továbbra is ott lohol a nemzetközi kupaindulást érő helyeken álló csapatok nyomában. Király Gábor és Dárdai Pál együttese a 22. forduló egyik vasárnapi mérkőzésén gól nélküli döntetlenre végzett az Arminia Bielefelddel, és a Hamburgot megelőzve a hatodik helyre lépett előre a tabellán.
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
Josip Simunic (balra) nyerte meg a legtöbb párharcot a Hertha–Bielefeld mérkôzésen
A csütörtökön az UEFA-kupában a Boavistát heroikus küzdelemben felülmúló Hertha küzdött-küszködött a Bielefeld ellen, de egyszer sem tudta feltörni riválisa védővonalát. Mi több, a gólszerzéshez a vendégek jártak közelebb, egy alkalommal például Dárdai hibáját követően.
"Elég hülyén pattant el a labda Pali lábáról, láttam, hogy megpróbál menteni, de utolsó emberként nem kockáztathatott meg súlyosabb szabálytalanságot. Jött a csatár felém, éppen azon gondolkoztam, mit csináljak, amikor ellőtte a labdát. Reflexből belekaptam, de nagyon hosszú volt az az idő, amíg kigurult a kapufa mellett – mondta az esetről Király Gábor. – A legfontosabb, hogy nem kaptunk gólt otthon. Tizenegy védekező bielefeldi ellen nagyon nehéz dolgunk volt, ők végig a saját térfelükön álltak, és kontrákra rendezkedtek be. Talán akkor lett volna több lehetőségünk, ha az ő kontráik során labdát szerzünk, és megpróbálunk visszatámadni. Néha a labdaszerzésig eljutottunk, de vagy nagyon gyorsan visszaálltak, vagy a mi középpályásaink nem tudtak egymásnak segíteni. Azért is kár a most elhullajtott pontokért, mert felzárkózhattunk volna az élmezőnyre. Mentünk ugyan előre egy helyet, hála a jobb gólkülönbségünknek, de nem annyit, amennyit szerettünk volna. A lényeg, hogy továbbra is ott vagyunk elöl, és nem csúsztunk vissza. Talán a Boavista elleni meccs izgalmai felőröltek bennünket, most is megpróbáltuk kiadni magunkból a maximumot, de ebből inkább görcsös akarás jött ki. Most következik két döntő meccs, a Boavista és a Hamburg elleni, azokon jó lenne sikerrel túljutni és újabb lendületet meríthetni.”

A forduló eredményeit, a bajnokság és a góllövőlista állását Európai topligák című összeállításunk Bundesliga 2002-2003 rovatában olvashatják.
Az idény során – bármilyen meglepő is! – már többször előfordult, hogy Dárdai a gólvonalon állva segítette ki honfitársát, nos, vasárnap a középpályás hálálkodhatott csapattársának. "Gabi kivasalta a magyar zászlót – tréfálkozott Dárdai. – Ha bement volna a labda, akkor csorba esett volna a magyar büszkeségen, így viszont tiszta lehet a lelkiismeretünk. De azt le kell szögezni, hogy volt miért törlesztenie! De félre a tréfával: ki kellett volna pöccintenem a labdát, akkor semmi gond sem lett volna. Utána el akartam ütni a csatárt, abból meg piros lap lehetett volna, ilyen korán meg nem lett volna szerencsés, ha emberhátrányba kerül a csapat. Összességében annyira rosszul nem mehetett a játék, mert nem cseréltek le, de már futballoztam ennél jobban is. Alighanem jobban jártunk volna, ha egykori csapattársunk, Andreas Thom tanácsát megfogadva nagyon lazán állunk hozzá a meccshez. Most erősen fogadkoztunk, hogy ha már itt tartunk, akkor ezt a találkozót is megnyerjük, sajnos nem jártunk szerencsével. A Bielefeld okosan játszott, sőt, ha a játékosai kicsit szemtelenebbek, akkor még jobb eredményt is elérhettek volna. Ebben a fordulóban a Stuttgartot leszámítva megint mindenki nekünk játszott, mehettünk volna a mezőny után, de megint csak egy pont jutott nekünk.”

Bundesliga 2.
22. forduló. Vasárnapi mérkôzések: St. Pauli–Union Berlin 2–2 (Blank 46., N'Diaye 70., ill. Keita 87., Veit 90.), Greuther Fürth–Lübeck 2–1 (Rösler 24., Reisinger 29., ill. Kruppke 55.), Reutlingen–Mainz 1–2 (Novacic 86., ill. Morinas 69., Auer 77.), Duisburg–Trier 2–4 (Zeyer 64. – 11-esbôl, Gomis 87., ill. Braham 17., 40., Benschneider 31., Wagner 85.), Burghausen–Eintracht Frankfurt 3–3 (Örüm 10., Tavcar 37., Oslislo 54., ill. Skela 33., Toppmöller 60., Montero 73.). A Freiburg–Braunschweig találkozót hétfôn (Tv: DSF, 20.15) játsszák
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 47 pont (21 mérk.), 2. Mainz 42, 3. Eintracht Frankfurt 40 (34–19), 4. Freiburg 38
Dárdai egyébként rengeteg berlinihez hasonlóan sorozatban a kezdő- csapatban kap helyet, ami, tekintve, hogy a Hertha szerda-szombat ritmusban futballozik, hatalmas megterhelés. "Ráadásul nekem a négy védő előtt játszva rengeteget kell futnom. Eddig sem kellett keveset, de amennyit most kell, az tényleg elképesztő. Ha nyerünk, akkor nincs gond a fáradtság elviselésével, akkor fel vagyok dobva, de most alighanem azt fogom érezni, hogy ki vagyok tikkadva. Szerencsére a feleségem minden mérkőzés után meleg étellel vár, az sokat segít rajtam. A héten azonban alighanem infúziót is kérek majd, szerintem szükség lesz rá” – mesélte fizikai állapotáról a középpályás.
A Dárdai által említett Stuttgart egyébként meglepően könnyen jutott túl a Mönchengladbachon, különösen annak fényében, hogy csütörtökön még Glasgow-ban UEFA-kupa-mérkőzést vívott a Celtic együttesével. A "svábok” látványos támadófutballal rukkoltak elő a Gottlieb-Daimler-stadionban, és a jelenlegi legeredményesebb német támadó, a kettőt vágó Kevin Kuranyi vezérletével 4–0-s diadalt arattak. A VfB-t már csak egy pont választja el a második helyen álló Borussia Dortmundtól, míg a Mönchengladbach nem tudott elmozdulni a kiesőzónából.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik