Fallabda - Török András nem engedett

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.02.16. 20:32
Címkék
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Török András nyolcadszor lett bajnok (Fotó: Dömötör Zoltán)
Már a fallabdabajnokság előtt is fogadkozott Krajcsák Márk, hogy ha fináléba jut, igyekszik megállítani Török Andrást, aki 1996 óta uralja a fallabda hazai terepét, és az eltelt időszakban sorozatban hét bajnoki címet mondhatott magáénak. A F. A. L. nevű klub versenyzője Fülöp Sándor elődöntőbeli legyűrésével tette lehetővé magának, hogy megszakítsa riválisa egyedülálló sorozatát.
A népes közönség soraiban a "Jó kis meccs lesz!” felvetésre a következő válasz érkezett: "Jónak jó, de hát úgy is tudjuk, hogy mi lesz…” Vagyis titokban vagy nyíltan sokan szimpatizáltak Krajcsákkal, mégis érezték, hogy Török trónjának megszerzése még várat magára. A 19 esztendős Krajcsák mindenesetre korszakváltóan kezdett, sokáig nem talált fogást rajta Török. A hétszeres bajnok haláli türelemmel viselte, hogy egészen 7:0-ig menetel a trónkövetelő az első játszmában, tulajdonképpen kivárta, hogy a hosszú labdamenetek után fokozatosan kifárad Krajcsák. Innentől kezdve – ha hiszik, ha nem – már csak ő szerzett pontot. A második szettben megint elhúzta a mézesmadzagot: Krajcsák 5:2-es vezetését követően nyert 9:5-re, a harmadik játékrészben pedig 2:3 után győzött 9:4-re.
Egyéni országos bajnokság, Rózsadomb Squash Club

Férfiak. Elôdöntô: Krajcsák (F. A. L.)–Fülöp (On Line) 3:0 (6, 0, 2), Török (City SC)–Buday (City SC) 3:0 (0, 0, 0). A 3. helyért: Fülöp–Buday 3:0 (6, 5, 5). Döntô: Török–Krajcsák 3:0 (7, 5, 4)
Nôk. Elôdöntô: Varga J. (City SC)–Szombati (Tisza-Szeged) 3:1 (–2, 3, 4, 6), Buday (On Line)–Pozsár (New Wave-Griff) 3:1 (5, –0, 3, 5). A 3. helyért: Pozsár–Szombati 3:2. Döntô: Varga J.–Buday 3:0 (6, 3, 3)
A még mindig csak 24 éves Török szüleinek, feleségének, gyermekének, barátainak és a szponzoroknak is köszönetet mondott az eredményhirdetésnél (a díjakat Mesterházy Attila, a GYISM államtitkára adta át), és nyolcadik bajnoki címét augusztusban elhunyt nagymamája emlékének ajánlotta.
A hölgyeknél a címvédő Szombati Edina – jóllehet csak nem régen került le a gipsz a bal kezéről – elvérzett az elődöntőben Varga Judit ellen, aki a Pozsár Noémit verő Buday Tímeával találkozott a fináléban. A háromszoros bajnok Buday csak az első játszmában reménykedhetett, de 6:4-es vezetését követően ellenfele már egyszer sem engedte örülni. A játékot végig irányító Vargát alkalmanként szép ütésekkel zavarba hozó Buday végül kapitulálni kényszerült, így a bajnoki aranyak számában utolérte őt a City SC versenyzője. A tavalyi ob-t spanyolországi ösztöndíj miatt kihagyó Varga elmondta, hogy edzeni nem nagyon edz (a díszlettervezésnek szenteli napjait), a versenyeket azonban nem szokta kihagyni nyári hazatérése óta – sőt, a márciusi hódeszka ob-n is szerencsét próbál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik