Lépéselőnyben a Volán

VAS ANDRÁSVAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.02.14. 22:08
Címkék
Dunaferr SE–Alba Volán-FeVita 2–3 (0–2, 1–0, 1–1)
Dunaújváros, 1600 néző. V: Incze, Nyeste, Kincses

DUNAFERR: FERJO – Horváth A., TOKAJI, Peterdi, BORBÁS 1, Ladányi, Gebei, Vargyas, Sándor 1, Dobos, Kaszala, Vas M., SZÉLIG (2), Orsó, Szilassy, Borsos, Holló. Edző: Dusan Kapusta
ALBA VOLÁN: BUDAI – TÔKÉSI (1), SILLE (1), Palkovics 1, Gröschl, Kovács Cs., Kangyal, ONDREJCIK, FEDOR 2, Rusznyák (1), Gergely, Szuna R., Svasznek, Simon (1), Majoross, Fodor, Rajz A., Kiss G. Edző: Jan Jasko

Kiállítások: 14 perc+10 perc fegyelmi (Horváth A.), ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Svasznek)

Sokan tartottak tőle, Interliga-elődöntő ide, megyei riválisok csatája oda, a közönséget nem fogja érdekelni az újabb Dunaferr–Volán derbi, hiszen a szezon során már kilencedszer találkoztak a felek. Kellemes meglepetésre viszont szépen özönlött a nép, az első bulit megelőzően a nagyérdemű már rendesen beénekelte magát, s ez a párbaj nagyjából döntetlenül végződött –ugyanis a fehérvári drukkerek ha létszámban nem is, hangerőben mindenképpen felvették a versenyt a hazai fanatikusokkal.
Akiknek a száma a kezdéskor eggyel gyarapodott, ugyanis Balaz, bár együtt melegített társaival, fejsérülése miatt végül is nem vállalta a játékot, nehéz helyzetbe hozva ezzel az Acélbikák mesterét. Dusan Kapustának ezzel már két centere pótlásáról kellett gondoskodnia – Erdősi ugye be sem öltözött –, s emiatt igencsak meg kellett kevernie a sorokat.
Mindez a találkozó elején egyáltalán nem zavarta a vasgyáriakat, az első percekben egyértelműen fölényben játszottak, hála Fodornak, aki Szélig terrorizálása miatt négy percre a büntetőpadra kényszerült. A fórt azonban nem tudta gólra váltani a Dunaferr, "köszönhetően” a hetek óta remek formában védő Budainak. A túloldalon viszont Orsó kétpercesénél – Ladányi kapitális hibája miatt – Fedor elegánsan mattolta Ferjót, majd mielőtt a szlovák portás lelkileg helyrerázódott volna, Palkovics is bevette ketrecét, így a vendégek megnyugtató előnnyel vonulhattak az első szünetre.
Heves hazai attakkal kezdődött a második húsz perc, s ennek hamar meg is lett az eredménye: Szélig passzát Borbás elegánsan húzta el Budai mellett. A gól jót tett a derbinek, az addig sem alacsony iram az egekbe szökött, s vele nőtt a feszültség: előbb Horváth és Rusznyák kapott össze, majd Svasznek és Borsos torzsalkodott, így jó néhány percig hiányos csapatok száguldoztak a jégen.
Volán-góllal indult az utolsó szakasz, az eredmény mégsem változott, Incze ugyanis előbb megadta, majd visszavonta Gergely találatát – utóbbit tette helyesen, ugyanis a volános egyértelműen kislesből talált a kapuba. Ismét paprikássá vált a hangulat, a vendégek szurkolói (?) módszeres dobálózásba kezdtek, emiatt percekig állt a játék. Aztán amikor újra rend lett a pályán, Fedor ismét gólra váltott egy Volán-előnyt, kissé megnyugtatva ezzel a közlekedésiek híveit.
Éppen ellentétes szándékkal kért viszont időt néhány perc múlva Dusan Kapusta, hiszen megpróbálta felrázni tanítványait a hajrára. Próbálkozását siker koronázta, két perccel a vége előtt Sándor kozmetikázott az eredményen, ám az esetleges egyenlítésre már nem maradt idő, így a Volán lépéselőnybe került a finálét illetően. A döntés hétfőre, a fehérvári meccsre maradt.

Mestermérleg
Dusan Kapusta: – Remek meccset játszottunk, de sajnos nem tudtuk meglepni a Volánt, mely ráadásul kiválóan használta ki az emberelőnyöket. A vereség ellenére továbbra is bízom a továbbjutásban.

Jan Jasko: – Bár győztünk, nem dőlt el semmi. Az emberfóroknál jól koncentráltunk, és a védekezésünkre sem lehetett panasz. Hétfőn ismét nagy csata vár ránk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik